Sagat lagi.

Tuesday, 1 February 2011

Salam satu Malaysia.

Aku kena pergi opis kawan aku tengah hari tadi, selain menyelesaikan kerja yang tertunggak, dia membelanja aku makan tengah hari.

Ok fine, tingkap Proton Waja bahagian pemandu, yang dipandu tidak berkeadaan baik. Auto, bila buka makanya akan mengalami kesukaran untuk naik, kena menggunakan tenaga dua orang untuk naikkannya semula.

Inisiatif di ambil sebagai langkah berjaga-jaga dengan TiDAK sama sekali membuka tingkap tersebut. Sebagai langkah bijak aku mengambil token parking dengan membuka pintu.

Oh, sungguh terasa susah, kerana kereta besar, orang kecik lagi rendah dan tidak sampai. Mahu dan tidak aku kena rapat betul dengan mesin.

Sekian lama aku tidak menjejakkan ke Phileo sesat barat juga aku kat parking lot tu, punya la nak match dengan bangunan kan, sudahnya aku salah juga.

Bila dah sembang-sembang, makan, mengumpat, gelak. Aku pun balik, dalam kepala nak bayar parking kat mana, cari di tingkat 1, tak jumpa. Terus ke basement dan memandu balik, ok jumpa autopay, parking elok-elok bagi ruang untuk orang jalan, pembayaran dibuat.

Elok je aku setel aku bayar tengok-tengok!!! cisss, tersagat juga bumper depan. Cengeng sungguh. Nak juga buat tanda, habisla kena perli berdas-das ngan mrABi balik nanti. Benciii.

Salah sendiri mengaku je laaa kan. Padahal dah super slow la aku bawak tu. Kena jugak. Aiii.

Oni yang bawa kereta besar pun tak apa-apa.

~)@ Nak kena bawa kereta semuanya cermin, boleh nampak sana sini.

17 pasang kaki:

puanbee said...

alo bergundi2 lah kena nanti yer..sama lah mcm bee tp bee tk sagat apa2 pun dah kena, dia yang sagat2 langgar2 sana sini bee diam jer..

Cik Shiqa said...

hehe tinggalkan tanda lah nama tu . kenangannnn.hikhikhik

@e_da said...

alahai tersagt pulak... cian waja umi.... tgk oni pemandu berhemah..

takpela dah nak jadi nak wat camana..hihi

*luv Syahnia* said...

ishhhisshhh tu sobab
ain naik kncil je kak
snang nak cilok2..hehe

takpe kak hadiah tu
die bg.. :P



ppssttt// dear..tq mkluman tu..
edit2 smpi lupa nk buang yg
lg 1..aduiiii

Ibu Iman said...

itu laa...pasni belajar driving ngan cik oni... hihi

mekchu said...

lesen terbang kot... hihihi.. jgn marah... dah keta lagik besar dari orang, harus lah tersagat... kenangan katanya... hehehehe... tgk oni tu, relek je..

mzhany said...

adoiii punya la berjaga cha. uhhh kalau hany bwk kete besar2 lagi lah kena ;)

mamaaedrean said...

kete eB ader yg sengajer calarkan... dlm laks tuh... aduyai sakit ati..
jemput singgah jenguk kami yer ;p

[-suziey-] said...

aiyak..xprasan ke masa tersagat? ish btl pnya sempit tu..tp mmg la..jln naik ke paking lot kt bangunan KL ni sume nye sempit..klu dinding divider tu mmg bertanda2 hitam org tersagat..huhu

dilazfamily said...

dulu masa baru2 bawa kete dila selalu gak sagat sana sini. skrg dah kurang sagat

EiJa ZaQuaN said...

adeii..dlm berhati2 tu tersagat jgk..
xpe la yg penting cha dh ambil langkah berhati2..tp nak wat camner kan..

amboi besornya cikoni pnye kereta x padan dgn orgnya yg kecik..hehehe...cute jerk..

ch@ said...

bee:
hahaaa, mrABi cermat, dia mmg sayang kereta dia. ye la beli guna duit dia kan, hahaaa.

shiQa:
harus, sebab 1st time akak pergi phileo tu memandu sendiri demi makan free. so mmg kenanganla.

kakEda:
pedih telinga dgr mrABi sound, nak buat caner, kena pasang diding kreta lutsinar lah.

ain:
hahaaa kenangan. tu la akak dengar, kenapa berdouble? so akak ni kan mmg penilik blog orang. keke.

mira:
adeh pedasnya. hahaaa. tu la tu kan? oni lebih berhemah.

mekchu:
cakap pasal lesen terbang, P ku ini akan tamat pada hujung minggu ini, agaknya kenangan terakhir bersama P, insya-Allah.

hany:
hahaaa, kereta besar ruang kena besar. cakap pandai, tapiii ala nak sagat jugok.

eB:
wow, orang dengki ke eB? isk-isk tak patut betulla. kita sayang kereta, orang pula yg buat dajal.

[-suziey-]:
tak perasan, bila nak naik kereta tengok-tengok, laaa kena jugak dinding.

dila:
skrg kenapa kurang? sebab dah pro atau dila ada driver sendiri, hihiii. lepas ni ok kot.

eija:
memang suka nak buat tanda agaknya. hahaaa.

Mama Kembar 3 said...

cik oni tu professional driver tu cha hehehe

Farra Dhelina said...

adui tersagatttt...syg nyaa

Zur@ZaRi said...

dtg menyinggah jap naaa...=)) follow awak.. visit mine too=))

ch@ said...

kakNani:
tu la kak. kena belajar daripada dia.

farra:
hiii neak cemana wak, terrrtak sengaja.

zura:
kita sudah follow =)

Puan Capa said...

sagat kete..kena sagat duit jgk ye puan cha?hehe

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in