Rahsia bukak arrr.

Thursday, 24 February 2011

Assalamualaikum/ Selamat sejahtera kepada pembaca bloghijau yang setiaaa.

Korek sana, korek sini meringankan PC. Terjumpa pula gambar kenangan masa baru-baru bernikah. Ahaks. Inai masih ada lagi. 1st time seumur hidup pakai inai lengkap di sepuluh jari.

Last dulu pakai inai masa tadika. Ngeee, sangat rimas. I don't like. Inila dinamakan raja sehari. Dilayan bagai raja, 10 jari tangan makcik aku dengan makwe adik aku yang ngejakan. Tang 10 jari kaki, adik aku yang pakaikan, lepas tu aku duduk, baring tak bergerak-gerak. Arah orang je kerjanya. Hahaaa. Best-best. 

Eh melalut sudah. Berbalik  pada cerita. Bertempat kat rumah flet tidak berlift, tingkat paling atas di Cheras. Karpet dan langsir sumbangan mama, aku taktau pe citer sekarang ni.


Bersama kakAzi yang paling aku sayang, gambar di snap oleh cikZila paling comel dan paling baik menjadi sahabat aku. Alaaa yang aku selalu bagi pinjam bahu kat dia tu.

Masa gambar ni aku masih duduk di Keramat, tempat kerja masih di Phileo, bolehla pergi kerja bersama-sama naik train, then masa ni memang dah nikah tapi mrABi pergi mana tah, isteri dia ni perasan macam bujangla pergi menumpang kasih. mrABi hantar malam-malam, merempit.

Ngeee. Muka tembam, jerawat banyak. Jerawat aku memang kaw-kaw pulun naik kat pipi, pedih ooo.
Konon masa ni, matangla sebab ada jerawat. Haih! pedih di muka tak siapa tahu, apatah lagi ulang-alik kerja dengan bas. Pencemaran.

Baru nikah, hormon tak tentu hala. Sekarang dah ok, cun. Perasan.

KakAzi pun dah pregnant, lately, aku sangat rindu kat dia. Orangnya kecik jiwanya kental, berbanding dengan cikZila, orangnya besar tapi hati dia lembut. Nak banding ngan aku? muka je nampak takde perasaan, tapiii jiwang. Hahaaa.

Sebab berlainan karektorla kitorang boleh ngam. Tetap menjadi sahabat sehingga hari ini. Aku juga paling muda. Hahahaaa. Penting tu =) 

15 pasang kaki:

Puan Capa said...

guna produk apa utk hilang kan tu?

Lelord said...

hehehhehe kurus jek..skang pun

Puteri Amna Balqies said...

Salam buat sahabatku ku yg tersayang syasya..

owwhh..rindu kak azie,nih kalo jumpe mesti nangis sakan,yer betul la kate awk saya antara yg paling tinggi dari korang berdua,nampak jew besar sket dari korang sebab korang pendek haha,tapi tula pendek2 kecik2 korang,hati korang cekal,hati saya kecik jew sensetip dan lembut.sebab tu saya slalu kena buli tak kire la ngan kawan atau bf.

yang slalu kasik nasihat dan kuat semangat awak ngan kak azie la,ngadu sume ngan korang.tu yg sampai sekarang saya sorang jew yg tak kawen2 lagi,susah nak dpt calon yg semulia pkerti,sebab sume yg jumpe kaki pembuli,kena maki sume lah (tetibe terluah perasaan kat sini huhu),tu la bile lembut sgt org amek kesempatan,org2 kate mcm2,tu yg buat den takot nak kawen.biarla jodoh tu dtg dengan sendirinya.,cinta Allah lebih di utamakan.sebab cinta Allah cinta hakiki.

terime kaseh awak sebab jadi kawan baik saya,awk jew ngan kak azie faham kawan awk ni mcm mane.org len tak tahu la kan.dan tanpa di sangka perkenalan di stesen bus melahirkan ukhuwah fillah buat kita berdua dan akhirnya kita bertiga selamanya..

ikhlas dari hati saya nak ckp SAYA SAYANG AWAK KERANA ALLAH SAMPAI AKHIRAT..

Sekian,

cik zila yg comel
puteriamnabalqies.blogspot.com

EiJa ZaQuaN said...

ohh jiwang rupanye ek..

mmg cun pun skrg..kasi tips la mcm mane nak ilangkan jerawat..hehe

yg penting dh ada anak sorang..maintan slim jerk ye..

CiK JuE said...

aduh kenangan silam...muka tak berubah lansung...comel mcm dulu...

dilazfamily said...

gambar muda mudi ker?
sekarang lagi comel.
teringat lak pada kawan2 masa kecik

eima said...

ko pakai pe pipi jdgebu cam skrg ek ...

Ann-Wardrobe said...

dua2 body lawa. haha. slim saja!

*luv Syahnia* said...

dear..dulu time skola
ain pun byk naik jrawat..

smpai malu nk jmpa org
bila masuk umo 18 thn
suma jrawat ilang..

plik takde plak pkai
produk sntfik utk jrawat..
mmg btl lah..ikot hormon

kak..maintain muda n prasan muda
mmg penting..baru awet muda n comel
kan..kannn

qellissa said...

yelah, masa mula2 kawen mmg byk jerawat timbul..then badan pon naik mendadak..hormon x stabil lah katakan..hahaha

mamalieyna said...

ya akak akui..ch@ memang muda..heee..muda dr akaklah! ^_^

haaa shabat dh tulis surat kt sini ha..hehe..seronok ada kwn2 yang pndai menghargai..

ch@ said...

pnCapa & eima:
produk? hahaaa, ini jerawat menggatal, time ni baru guna CliniQue, dah beranak tak mampu nak beli, tengok2 hilang dgn sendirinya. mungkin hormon dan serasi.

kakLela & ann:
susah naik senang turun. buat kerja lebih sikit, turunla.

zila:
pergh, ada surat utk saya. hihiii. saya terima awak seadanya. walaupun saya tahu awak selalu merajuk dgn saya sebab cakap saya membuta tuli. hakikatnya saya sayang awak.

eija:
ngeeee. suka dengar lagu rock klasik dgn lagu korea. siapa ada tips tuk naikkan berat badan, tunggu anak bertambah kot.

cikJue:
kata arwah kawan kita, muka dan saiz badan dari sekolah macam ni, tak besar-besar.

dilaz:
takla muda, lebih kurang dua tahun lalu.

ain:
masa sekolah muka akak bersih, agaknya sebab sekolah di pinggir bandar, ada suasana desa. bila masuk study, hambik. bernanah pipi.

Qellissa:
betulla. tapi badan kita makin kecik, hubby yg naik dua kali ganda, ahahaha. jerawat time mula2 je lepas tu takde.

kakIeyna:
hahaaa, lagi 3 thn 30 kak. muka je tak dewasa, ha'a dia mmg suka tulis surat. hiii.

@e_da said...

sama mcm akak.. lepas kawin muka teruk naik jerawat sebab tak serasi make up mak andam...

sweet je jari ada inai kan....

♥sYiLaSyiRa♥ said...

ha'a...skang muka cha dah nampak gebu...perubahan hormon lepas kahwin menjadikan ramai anak dara yg hormon xstabil nak kahwin nanti..hahahha

ch@ said...

kakEida:
betulla tu, kita bersihkan guna minyak baby, huaaa rasa nak mengelupas kulit.

syila:
hahaaa, ramai yg dah kawen wak, nikah nye je belum, tu yg still berjerawat lagi tu.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in