Nanti kita jumpa lagi.

Friday, 25 February 2011

Assalamualaikum/ Selamat sejahtera.

Haaa ramai yang tanya pakai produk apa muka jadi bersih berseri ya. Hiii actually, sejak dah nikah ni aku memang tiada produk khusus tuk muka. Semua boleh pakai.
Agaknya mungkin hormon aku dengan mrABi dah serasi agaknya anak pun dah ada, maka semua jerawat-jerawat lupus dengan sendirinya. Tambah-tambah pergi balik kerja dengan kereta. So tak berapa nak menghidu asap bas.

Jerawat tumbuh pun time coming moon aja, itu pun cecomel dua hari dah hilang. Pencuci muka aku share dengan mrABi brand Safi yang gamat tu. Untuk jerawat. Penyegar guna Safi juga, Perfact 10. Then krim pelembab, Safi Aloevera. Hah huru hara. So far muka aku ni satu je, jangan terover makan seafood dan ayam. Memang kalah.

Lagi petua nak muda, kita tak boleh sangat berfikir teruk-teruk sampai muka berkerut-kerut, kesian otot-otot wajah tak sempat nak menjalankan tugas menegangkan muka dah terpaksa buat kerja lagi. 

Heee, aku memang amat tak suka minum air, tapi sejak minum air 2 liter sehari tambah-tambah dengan rangkaian supplement shaklee hari tu, aku rasa muka aku macam berseri-seri. Haaa, minumla air masak banyak-banyak ye, bagus untuk kesihatan.

Petua lagi? sentiasa gembira. Walaupun hakikatnya tak segembira mana. Sebab otot muka bila senyum ni, sempurna. Lagi-lagi bila senyum dengan ikhlas. Aku dengar radio pun aku boleh senyum sesorang, sampaikan lori sebelah hon aku. Perasan aku senyum kat dia. Nguahahaa.

Ok itu sahaja tips untuk muda. Senang kata bila berwudhu' bila bersolat, buat dengan seikhlas hati. Orang kata muda dan berseri ni, dari dalam. Betul tak?

Berjumpa lagi di lain bicara dari saya ch@. Ngeee. Oh, aku balik kampung hari ni, so tinggalla tapak kaki untuk aku HB ke sana pula ya. Take care. Tataaa. Mmmmuah!.

18 pasang kaki:

Ogy said...

muka mama dh tak berseri sbb lately asek berkerut pk masalah je..huhu

@e_da said...

waaaaa nanti rindu kat dia.. dia balik kg... jelesnya.. kita tak dapat nak balik.. huwaaaaaaaaaaaaaaa

dilazfamily said...

Tips yang baik utk tatapan semua.
SELAMAT BERCUTI

Puan Capa said...

utk hilang kan parut cap mohor kat dahi boleh tak?hehe

Ann-Wardrobe said...

an akan cuba amalkan minum air dgn banyak. skg ni stakat segelas dua je dlm shari. hehe

CiK JuE said...

ooo tu ke petuanye...
hati2 dijalan raya ye..moga selamat semuanye...take care..

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

pas kawen la kite kena jg kcantikan diri, kan cha? =)

yang comel,
Khumaera Ismail

EiJa ZaQuaN said...

wah cha dh bagi petua..
hehe..betol tu yg penting ikhlas..:)

1x HB utk cha hari ni..

selamat bercuti n selamat balik kg.

eima said...

jerawat org kate sbb gatai ..dah kawen ubat gatal dah dpt kan ..huhu

aku penah dgr sal minum air kosong tuh ...

Iman's Umi said...

Wah kongsi tips kejelitaan...bgs2...

mzhany said...

mungkin jugak sbb dah bahagia kan, jadi seronok dan muka pun berseri seri ;)

mamalieyna said...

ooooooooo itu rahsia kamo ye..bagus2 tak kedekut kongsi2..hehe..

oooh kak eina taktau napa, mmg after kawen, jerawat tak bape naik wlupun time peyet, tp skrg..huu...asal nak peyet je (sejak 2,3 bln ni) berlumba2 jerawat kuar, lmbt plak surutnya tu..hu~ tak menjd la pakai saafi rania gold =P..minyak berlebihan muka akak ni rasanya..ada petua lg tak tuk kurangnya minyak dimuka..hehe..

Farra Dhelina said...

eh sama la lepas kawin tak pkai ape2 produk pun..malesss hehe

ch@ said...

mamaGee:
org perempuan mmg suka berfikir byk2 kan? cuba mama amalkan berfikir scr org lelaki, dorg byk berfikir tapi muka selamba kodok je =)

kakEida:
hiii, gunala pujukan geselan kucing kak. gerenti berkesan.

dilaz, cikJue, eija & umiIman:
hiii. saje. bukanla hebat sangat pun tips nya.

pnCapa:
parut apa tu ye puan? kalau parut luka biasa, tunggu kering cuba gunakan bio-oil ambik masa sikitla.

ann:
ann sama dgn kita, tapi minum byk air, membuat kita rasa kurang nak makan.

maera:
betul, nanti suami kita bertambah sayang. sampai mrABi pun kata, kenapa umi makin comel. hahaaa. blushing i tau.

eima:
pandaila kau kan. tapi ada juga orang tak mujarab, setakat yg aku jumpa semua mujarabla. ubat gatal ong. alaaa pasal air kosong tu, kat semua majalah or info kesihatan adala.

hany:
betul juga tu, dah tak perlu nak fikir nak kawen dgn siapa, nak fikir kata2 orang bila nak kawen-bila nak kawen.

farra:
sempoi aja. pakai pun sebab hari2 pergi kerja duduk dlm air-cond.

♥sYiLaSyiRa♥ said...

syila mmg susah ckit nak minum air masak ni..pas ni kener lebih rajin minum air masakla...^_^

klik hb to cha

ch@ said...

syila:
bagus utk kulit supaya dia tak kering.

*luv Syahnia* said...

pasni cpt lah air ofis kering
ain dok ngdap je..kuikui

tp mnum ayak byk2..
asyk nak ke toilet
je..huhu

ch@ said...

ain:
tu penyakit sama ngan akak, tapi elok juga ke tandas banyak2 kali, aktif. buat badan rasa panas je.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in