Gift daripada yang disayangi.

Thursday, 17 February 2011

Assalamualaikum/ Selamat Sejahtera pembaca bloghijau.

Haaa, seronokkan bila diri disayangi? mestila, terasa dirikuuu begitu berharga. Cewah. Balik kerja tadi, separuh jalan hujan turun dengan lebat, siap ribut tau tak, time tu dalam kereta mulut kumat-kamit melihat panorama angin bertiup maha kencang. Jalan memang dah jammed.

Kali pertama aku meredah ribut, siap dengan banjir separuh tayar, huahahaha kuat gila arus air weh. Elok2 masuk lebuhraya persekutuan, hujan berhenti serta merta. Aik? tapiii jalan sikal banyak dihalang oleh pokok tumbang. Bersyukur aku selamat.

Bila ambil Oni, dia tak tidur, selamat aku tak payah dukung. Lift pun tak stuck. Hehehe. Terus balik rumah. Wow. Mata terus terarah kotak atas meja. Ok dengan rakusnya. Koyak sampul, sempat ambil stem. Tadaaa.


Cun tak? daripada makNgah Oni atau biras umiOni atau isteri kepada abang mrABi. Hehehe. Tak sabar nak pakai blaus ala-ala Micheal Jackson tu, tak boleh pakai time petir, karang kena sambar. Baju zink. Gurau sahaja, kainnya lembut dan ringan. Sejuk bila dipakai.

Gaun BabyKiko, hiii suka-suka. Terima kasih ye Fizannie. 

Kejutan kedua, hehehe tiba-tiba ku melihat TV berada dari paras biasa. Eh? Apa sudah terjadi? 


Huye-huye dapat rak TV baru, lebih tinggi lebih menawan, yang penting Oni tak boleh berjoget di atasnya. Ngeee. Tapiii, tombol pintu tu pula jadi perhatian. Cait!

Terima kasih ABi. Mmmuah-mmmuah.

Beli kerana tak mahu Oni menonton TV dekat-dekat. Kalau yang rendah tu dia rasa macam nak peluk TV tu, dan lagi TV tu pun dah tebal dipakai kan bedak. Kelabu.

Kalaula hari-hari dapat kejutan baik macam ni, hahaaa. Bengkrap.

Salam dan terima kasih membaca =)

19 pasang kaki:

Puanbee said...

haha biarlah org lain yg bengkrap...best nyer cha..kih2

bee tag cha pilak nih..kalo rajin jom join

http://www.puanbee.com/2011/02/segmen-senyum-tak-nampak-gigi.html

PUANSTOBERI said...

akak sker je tgk kids yg pakai legging tu. comey.
nati kalo oni pakai tempek gmbr nya di sini ya.. huhu

maaf ler..numpang nengok anak org le dulu yer.. tsskkk...

seliparchanteq said...

kekeke... seronok2!!
bile plak sy mao menempuh alam itu pula... :p

Mama Kembar 3 said...

bestnya cha, rezeki tu, tiap tiap hari dpt pun best hehe

EiJa ZaQuaN said...

wah mr abi belanja rak tv baru..best2..

cikoni pun best dapat lengging ngan dress baru dari MakNgah dia ye..
untung jdk anak buah kesayangan ni..

mzhany said...

waa cha beshnye...tetibe tumpang emosi seronok ;)

Puan Capa said...

hehe.ingatkan tv baru ;)

*luv Syahnia* said...

iiyeaaahhh akhrnya tu dia
almari tv baru..

cik oni mngaku kalah
tak dpt pnjat almari lagik..hehe

mau dibukak tutup pntu
almari tu dear..

uma kat kg ain..
pntu almari camtu suma dah
blubang dok tpcah
dkrjakan ngan cucu2..

~Siti Hajar~ said...

Bestnyer dpt mcm2...

Chumel la legging cikOni tu..

CiK JuE said...

wah suka sangat...kalau dapat kejutan mcm gini..

mamalieyna said...

yelah semalam hujan lebat giler kan..tp demi dak arif, akak redah je dlm hujan merempit..hoho..seb baik selamat sampai umah, elok sampai area bkt jalil ni, tgk jalan kering kontang..haih..pelik tp benar..ngee..

ohho..bestnye kejutan2 itu, terharu weeh..kalaulah hari2 dpt ye..hehe..mmg bankrup..=P

dilazfamily said...

cantik legging cik oni.pinjam boleh?

ch@ said...

bee:
orang lain tu husband bee, dia bengkrap dia cari isteri, haaa cemana tu? ok thanks bee.

kakReen:
boleh, dia dah pakai yg katak hijau tu, rasa nak babab je montot dia. geram. takpe nanti Allah beri akak kembar.

seliparchanteQ:
hahaaa coming soon. sabar.

kakNani:
hehe. kejutan yg baik kita suka je dpt tiap2 hari.

eija:
kesayangan ke? dia pun ada anak, kitorang selalu main tukar2 barang, sbb anak dia lelaki.

hany:
boleh-boleh.

pnCapa:
tV baru? hahaaa takmau la kita, tV tu pun sbb kita yg pilih.

ain:
hahaaa rumah mama akak still terjaga lagi, kitorang adik beradik tak jakun sangat.

kakHajar:
hihiii dulu ada 4 helai, tapii dah tak muat, kita suka sbb dia lekap kt kaki, takdela kerja nak buka seluar je.

cikJue:
hehe.

kakIeyna:
terror la akak merempit. cayalah.

dilaz:
boleh, boleh.

@e_da said...

alahai bestnya ada kejutan2 ni.. nak jugakkk... heheh..cantik rak tv baru.. wah lepas ni umi ngan oni melaram lerr..hehhe

♥sYiLaSyiRa♥ said...

rak tv baru???huhuhu...syila plk dah lama minta kat hubby tapi katanya skang no perabot2, takut pindah nanti xtermampu mengangkutnya..^_^

ch@ said...

kakEida:
nak ke? tungguuu. hahaaa.

syila:
kalau fikir macam tu memang la tak dapat2 wak, kita je yg biasa berfikiran mcm hubby awak tu, tapi mrABi pakat beli je, ala pindah pun upah orang angkat, bkn susah pun :)

EiJa ZaQuaN said...

ohh..bagus la tukar2 barang..

eija pun kalau ade rezeki lebih..mmg belikan utk anak buah(girl)..sbb geram tgk dress baby girl mcm2 pilihan..nak dpt baby girl x kesampaian lagi..huhu..

alexa yussida said...

kecewa la cik oni..tak leyh pnjat2 lagi dahhh:D

ch@ said...

eija:
ha'a, tak salah berkongsi rezeki, nanti Allah turunkan lagi berganda-ganda, kan eija? takpe kitakan masih muda, masih ada masa.

yus:
miahahaa, mak dia pun bertepuk gembira, boleh la letak perhiasan atas tu.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in