Biar je P tu.

Tuesday, 8 February 2011

Salam satu Malaysia.

Aku masih di rumah, hiii. Habis cuti aku dibuat dek kompeni ni, bila dah lama bercuti aku rasa macam surirumah sepenuh masa pula, pergi pasar, masak, buat kerja rumah, tapiii keletihannya berganda berbanding dengan aku pergi kerja.

Boleh tak macam tu? hahaaa. 

Shoot, hari ketiga bercuti 04.02.2011, tamatla lesen D Percubaan aku. mrABi dah mendapatkan yang penuh untuk isterinya tanpa bersusah payah sang isteri pergi ke JPJ. wahahaha. P sudah tiada di lesen, tetapi stickernya akan maintain melekat di cermin depan dan belakang kereta. 

mrABi membenarkan aku berbuat demikian, huye-huye, terima kasih mrABi. Well, dia kan bawa Kelisa dengan enjin turbonya, baru tukar. Sebab tu la dia tak kisah ada P di Waja, aku memang takkan bawa Kelisa manual tu bahkan dia tidak membenarkan langsung aku membawanya. kuikuikui. 

Gambar lama, malas nak pergi buat baru. Muka penuh jerawat.
 
~)@ Ada lesen penuh jika tak berani nak jalan jauh, maka duduk sahajala di rumah. Hehe. Aku la tu.

13 pasang kaki:

Salina@IbuAqil said...

Akak pun sama cha.. stakat berani p keje blk keje.. 2 je.. msk jalan baru akak ngetor.. :D

Puan Capa said...

hehehe.tak lama lagi sampai ke mana drive tu.lepas ni bawak oni tak perlu mintak pertolongan mrabi.kan?

ciKmOt said...

hehehe/...cha...ni kira lesen perhiasan jek ek...:p

Zaidah said...

dulu macam cha jugak berani gie kerja balik kerja aje...tapi skarang dah ok dah...cuma blum pernah bawak lagi luar johor...

sarah-najwan said...

kete ni nk kene bw dgn steady sokmo..
baru kita akn mantap dr segi pemanduan..
ce try bw perjalanan yg agak jauh sket..bg biasa..baru la ok nati..

*luv Syahnia* said...

kak kne biasakn baru
brani bw kete p mana2.. ;P

ltak P..org akn bhati2
ngan kite..hehe

mzhany said...

cha, hany ada tempoh smpai bulan4 je utk P di kete.huhuhu pastuh MZ nk buang dah.ishhh tak besh xde P, nanti xde keistimewaan kan kan kan...

ch@ said...

@ibuAqilhahaaa samala, tu yg kerja nak buat tanda kat kereta aja tu.

@pnCapa
hooo itu blm boleh lagi, bahaya2 selagi oni tak behave. dia lasak dlm kereta.

@cikMot
takla perhiasan, guna juga bila kena tahan polis. hehe.

@kakZai
part jln baru kita failed sikit, kalau jalan pertama kali masuk mesti sesat barat.

@mamaSarah-Najwan
apa kak? perjalanan jauh? mrABi kata esok baru sampai. slow gila.

@ain
tau takpe, sekurang-kurangnya org tengok, ooo P takpe.

@hany
betul tu, huiii mrABi yg polis pun tak kisah kereta ada P. kadang2 kena gelak juga, tapiii lagi macho la kan, sayang isteri. hihii.

@e_da said...

heheh dah abis P ada lesen besar la pas ni.. heheheh

mamalieyna said...

huhu...bila nak nk dpt seketul kete auto, barulah lesen penuh yg menjd hiasan selama ni dpt berjasa..ngee..akak la tu =P

herm..biasanya org len tak suka letak P tu..cha suka pulak letak eh..hehe..akak takde perasaan apa2, sbb tak pernh drive dah..ngee..

EiJa ZaQuaN said...

wah best dah dapat lesen penuh ni..

eija yg penting renew jerk lesen setiap tahun..tp x pernah bw kereta..huk2..

ch@ said...

@kakEda
still ada sticker P ;p

@kakIeyna
tapiii akak pandai merempit. kenapa tak suka letak P, suka sebab bajet orang akan konsider sikit. hehe. sbb kita dpt seketul auto la ni kena drive sendiri, tak best.

♥sYiLaSyiRa♥ said...

syila still P lagi..harapan biarlah trus P tu lekat kat kete..bg org keliling tau, tuan kete masih terkedek2 bw kete..hihihi

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in