Notaku bukan notamu.

Friday, 21 January 2011

Salam satu Malaysia.

Hiii amacam cuti? wah-wah-wah cuti satu hari pun menjadi juga jika sudah bergelaran 'kaki berjalan' kan? takpe-takpe, boleh la kita collect tahi lalat di tapak kaki bersama-sama.

Inilaaa kalau dah namanya anak kan? Elok je dalam handbag aku selama ni, then aku membukanya untuk menyenaraikan barang-barang runcit yang harus aku beli macam biasa.

Wooor agak setengah helaian juga la nurkilan anak dara aku nan seorang niii. Aiyaaa, terpaksala aku mencari page yang betul-betul kosong untuk penyenaraian barang-barang.

Ini hanya sebahagian, ada banyak lagi helaian. Left-hand write punya kerja. Tak boleh nak cakap apa la kan? Esok-esok pandai la tulis ABC ke, Alif Ba Ta ke, 123 ke kan? Jangan conteng dinding sudah, ura-ura dah nampak.

Terpaksa pula aku membeli cat kalis conteng, hihiii. Takpe itula seni namanya.

~)@ Buku nota ni memang sentiasa ada dalam beg aku tuk list barang yang aku kena beli selain diari peribadi. Aku ni pelupa sikit orangnya.

19 pasang kaki:

ciK mOt ©™ said...

mesti anak cha nak tulis nota buat mama@ibu dia tu...hehehe...

rasp said...

tu nota2 cinta buat ibu tersayang tu...

Cik Jue said...

nota untuk umi tersayang...
cik jue pun sam kena buat list nanti yang nak dibeli tak beli tapi yang tak senarai banyak dibeli...

Diyana said...

kak slaloo taip dlm tepon save jd draft list brg..hehe

eima said...

ok la dr die conteng dinding kang ...
pandai plak tuh die amik conteng ... hahah

Ibu Iman said...

iman pun same... dh la suka selongkar handbag.. pastu jumpa lg notebook kecik n pen merah... sukalah die.. hihi.. iman lantai penah die conteng... tp guna pensel dpt gak ler padam... beg sekolah maksu die pun die dh conteng... maksu ngadu kt ibu... sian maksu

eB ezrin said...

tidakkkkkkkkkkk
kalo design i la kena gini... hu3

dilazfamily said...

ok lah tu cha, anak cha letak balik dalam bag.
kalo QIS dah mana2 di letak tau.
samalah kite kena wat senarai brg

Farra Dhelina said...

baekkkk punya lukisannn..heheheh aunt bagi A++ utk cik oni, yeay!!

*luv Syahnia* said...

seni kreatif ikut ummi die..

cik oni..t lukis gambar ummi n abi kat dnding..hehe


cam anak2 buah ain..abes umah nenek dia cnteng2..almaklum dak baru tdika..adoooiiiii

ch@ said...

cikMot & rasp:
tu la tu, senyap2 je dia buat kerja. one day, mesti dia buat sajak dalam tu kan?

cikJue:
kita mmg wajib kena buat list, kot tak serupa la ngan cikJue, melancong jauh.

kakDonut:
hp akak besar bolehla, kita hp kecik, susah la nak baca. dah penah buat skali, byk yg tertinggal dan tak beli.

eima:
ooo dia mmg suka dgn beg, lelebih lagi wallet. kalau beg dia, dia pikul lepas tu sedar2 dh takde, dia cicir ikut suka dia.

mira:
oni conteng dlm jug dgn pensel, nak padam caner taktau, tak guna pun jug tu. kalau pen tak berdakwat tau pula, memberontak nak yg berdakwat.

eB:
hahaaa, taknak kena conteng, kenala simpan di tempat yg betul2 dia tak boleh jumpa dan ambil.

dila:
dia tau sepah masukkan balik, ikut mood jugakla. senarai barang tu mmg mesti, kalau tak ada aje yg terlupa.

farra:
conteng itu seni. boleh jual tak? ngeee.

ain:
itu satu hal gak tu, dinding rumah tu ada juga part berconteng anak orang sebelum ni, kalau dia sedar mmg habisla, rumah jadi balai seni.

mamalieyna said...

hahaha...kerja seni yg bagus cikOni..syabas! hehe..

cha jgn disebut psl, jgn conteng dinding, nnti..sure terconteng! ngee.. cam arif, lepas je buat n3 pasal, jgn conteng dinding.. after that, dia terus menunjukkan bakat, seb baik dinding bilik mama & abahnya yg suci tanpa cat tu, bercat putih jer..huhu..

mzhany said...

cha, hohoo hasil kreatip buatmu ;)

ch@ said...

kakIeyna:
ngeee, tak lama la tu. dah nampak dia usha2 dinding. esok2 dia buat kerja sesenyap je.

hany:
hihiii, tu la tu. terharu sungguh.

EiJa ZaQuaN said...

heheh..biasala tu..time ni la dia nak tunjuk skill yg dia kreatif..

ch@ said...

eija:
mewarisi emak dia kottt :D

Cik Shiqa said...

oni, nanti wat lakaran kat dinding umah pulak ye.hehehe

@e_da said...

bagus oni... nanti kreatif mcm umi ya

ch@ said...

shiQa:
kritikan tak membina langsung adik ku ini.

kakEda:
aminnn, boleh tolong umi dia esok2.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in