Kini aku tahu.

Wednesday, 19 January 2011

Salam satu Malaysia.

Yey, esok cuti. Boleh bangun tengah hari. Gila melampau kan? hahaaa.

Semalam, balik kerja macam biasa. Sambil terbayangkan roti kentang cicah sardin, aku singgah Mesra Petronas. Skriiit, aku park tepi sekali, senang masuk dan senang keluar. Maklumla orang P.

Cadang nak beli roti kentang di KK depan rumah, batal sebab titik hujan dah turun. Mata melilau mencari rak roti di Mesra. Tapiii kaki terus je melangkah ke ATM Cimb. Sebelahnya ATM Maybank.

Kad Hong Leong Bank aku cucuh. Sebab teringat kata-kata cikAQies, di ATM Cimb boleh keluar bawah RM 50. Bukan tiada duit tapiii nak mencuba. Urusan dibatalkan. Ceh!. Ok cuba cucuh kad Maybank pula, walhal ATM Maybank tegak di sebelah. Selamba.

RM 30 berjaya aku keluarkan, hahaaa. Boleh rupanya, baru la aku tahu. Dulu, biasa aja keluarkan bawah RM 50, tapiii di ATM Bank Simpanan Nasional la. Time belajar dulu-dulu, bukan guna duit sangat pun kan.

So lepas niii boleh la aku guna ATM Cimb kalau kesempitan. Huahahaaa. Well, kalau dah dalam bank ada RM 45.00, sekurang-kurangnya RM 30 boleh la cover sebagai penyelamat kan?

Misi berjaya berbuka dengan roti kentang dan sardin. Yummi-yummi. Makan sampai tak sedar, 3 bun sekali hadap. Lepas tu aku bantai tidur, aku taktau pehal letih semacam semalam.

~)@ Budak setahun memang suka tak pakai seluar ke? pening kepala aku ngan anak dara aku ni, suka benar pakai pampers sahaja. Haih.

16 pasang kaki:

mamalieyna said...

yeaa esok cuti,,apa plan? arif dok umah je ngn mamanya, abahnye bertugas di batu caves tu..huhu..

hahaha CikOni, nak berpampers jer, cekci sket eh..ngee..

EiJa ZaQuaN said...

hahaa..igt kan ape td..

bkn ke sume mesin atm mmg terima kalo nak kuar duit bwh RM50 dgn syarat kena la tinggalkan baki RM10(selalunya BSN), tp kalo bank2 lain raanya mainimum kena tinggalkan duit dlm bank RM1.00 jerk..hehee..

cuma iye la kadang2 x byk mesin atm yg ade duit kecik..tu yg wat x bole nak kuarkan bwh RM50.

hehee..anak dara ni x mo pakai suar ye..biasa la tu cha..anak eija lagi panas sikit terus cabut suar..tau2 pagi2 bangun dh bogel..huhu..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

yup tol tu CIMB sellaunya ada sediakan duit RM10 tu yang leh kuar duit bawah RM50...

Ogy said...

owhh boleh ek..br mama tau gak..nnti leh lah kuarkan balance kat cimb tu...ehh....tp...bukan balance ade 12 saje ke? hik2....

eima said...

nk tgk oni pakai pampers ..hahha

sedap roti tu mkn ngan sardin??

Puteri Amna Balqies said...

salam..

haaa ingat yer kate2 i iteew..pagi tadi saya ngan kaklong bercadang nak korek mengorek duit dlm mesin cimb gak..tapi abg securicor tu tgh masukan duit di mesin cimb aisymen time2 nih la die nak rodok pewutt atm tuh.mybe dah kehabesan duit kot..dan akhirnya sy terpakse kuarkan duit di maybank rm50..misi saya tak berjaya tadi...hehe..

p/s:dlm tgh2 bulan nih mmg duit rm10 nih berharga even dlm bank tgl rm50..duit gak kan lepas ape beli KFC ngan McD..KIHKIH

dilazfamily said...

sedap tu roti sardin.

memang cam tu budak2 sekarang. nakal jer
mehlah jenguk blog saya. KLIK HB...pas tu join sekali untu dapat duit lebih.
pas tu kite leh tukar2 klik

mzhany said...

cha, hany pun tak tahu cimb bleh kuor bawah 50 hoho tengkiu cha...

Kasawari said...

bangun wey bangun.. hehe..

*luv Syahnia* said...

pernah gak kuar RM10 je kat cimb..hehe

betul2..smlam (rabu) rasa pnat sgt balik bantai tido manjng..hehe

keje gilo byk skang..aarrgghhh

ch@ said...

kakIeyna:
duduk rumah juga, mrABi tak kerja, kitorang susah nak pergi bercuti jejalan tanpa tujuan.
**kita rimas tgk dia tak pakai suar.

eija:
sebab dah biasa pergi ATM keluar duit rm50. memang tak pernah mencuba pun nak keluar rm10. dah tau ni boleh la korek sampai kontang.
**sama la, rimas sikit tanggal seluar, lepas tu tah mana2 dia campak.

anje:
jarang keluar duit guna ATM Cimb.

mamaGee:
cuba mama try keluar rm5. mana tau boleh, lepas duit minum petang kat mamak.

eima:
hahaaa one day kita post ya, roti kentang dgn sardin, sgt sedap. lemak manis masin pedas cukup rasa.

aQies:
salam kembali. pergh betulla byk duit, dah kering pun makan mcD KFC lagi, saya takla. masak kat rumah. saje cuba try test.

dila:
kita rasa kita nak follow awaklaaa. takpe nanti kita terjah eh.

hany:
habisla hany dah tau ni, kering account simpanan =)

kasawari:
bbbuek-bbbuek-bbbuek.

ain:
banyak cuti banyak la kerja. itu biasa.

PuanBee said...

hahah nak komen pasal budak setahun..mang gitu lah asal nk pakai kan seluar jer dia lari wat pangai..hikss

Bond@ While@ said...

hahahaha..minggu² terakhir sblm gaji ni mmg selalu arr kuar kan duit bawah RM50, sebabnya kalo keluar kan byk²..cepat je abis duit tu.. pantang nampak benda yg terbekenan..laju je hulur duit. :p tu yg tk leh simpan duit byk² dlm beg. hihihi..

Izan Ishak said...

cha...syok tu sejuk je takyah pakai seluar. cuma oni seksi sikitlah... hehehe

Puteri Amna Balqies said...

hahaha..mane ade makan..kekadang kao time terkaya di awal bulan..kalo tak beli nasi lemak telor rm2.00 pun dah kira mahal wey...

ch@ said...

bee:
ooo ye ke, padanla. mujur sebelum dia lari dia lap kaki dulu, kot tak mmg terlentang la.

bondaWiya:
problemnya terbekenan bukan depan mata, tapiii dlm tenet, habis kat online banking sesaja.

kakIzan:
uiii mmg ar kak, kekadang nak tidur dah elok2 baju dgn seluar, esok tengok seluar takde, selimut tah memana. dia tak sejuk ke?

aQies:
hahaaa, kan? tempat sy ni lagi ar, nasi lemak rm3. nasi lemak biasa je, rindu nasi lemak ibuuu.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in