Tupperware.

Wednesday, 22 December 2010

Salam satu Malaysia. Wiii... kejap je sudah Rabu.

Hari ni aku nak menayang lagi, semalam hanger dengan telekung travel, hari ni sesi tayangan tupperware.

Hasil simpanan 10 bulan, RM500 berbaloi-baloi. Lepas ni sesi men'collect' barangan tupperware. Suka sungguh aku melihat betapa meriahnya warna-warna tupperware tersebut.

Boleh bawak pergi PD nanti, huhu...

Model tupperware versi aku, paham-paham je la tang mana yang dia geram tu kan? Orencantik dia tak sudah-sudah.

Sibuk nampaknya makcik Oni ni, pelanggan ramai gamaknya. Oni... Oni...

Mari kita sama-sama menyelamatkan bumi, dengan menggunakan tupperware, hiii... tak rugi melabur mahal-mahal, sebab tupperware mama aku dah lebih 10 tahun tahan lagi sehingga sekarang.

~)@ Berangan nak semua warna hijau. Tapiii apakandaya.

24 pasang kaki:

@e_da said...

banyaknya..... cantik la cha... akak tak byk lg koleksi brand ni..oni pasni leh masak2 ngan umi k.. oni suka oren.. mika suka kuning... cayala

eima said...

brgan mmg berbaloi ... harga mmg boleh tahan... pk 40 kali nk beli ...hahah a

Mama Kembar 3 said...

bestnya banyaknya! dah bertambah banyak laa perkakas untuk cik oni comei tu bangun kemas tengah tengah malam yer? hehe

Hidayah said...

tupperware musim oren kuning skrang.tp mmg berbaloi la pakai tupperware puas ati tahan lama

*luv Syahnia* said...

wahhh byknya..jual balik pun rmai nak beli ni..hihi...

sis,nak tnya ni...
agak2 bape rm tempah
design tmplate kat
white mommy tu yea..

Sidratul Muntaha said...

yup
tupperware punya kaler oren ni mmg cantik2
huhuuuh
selalu minat hijau tpi bile tgk oren dia tu yg asyik beli oren saje!

Yann Mazian said...

kalo mak yann, satu kabinet khas dia letakkan barang tupperware dia kak. dah tu, payah btul nk gunakan tupperware dia. nak kena minta izin dulu. hehehe. :D

yanti isa said...

gang tupperware rupanya ... kita serupa .

Cik Shiqa said...

psssttt... akak jom singgah kat sini...


http://kauakuduniaku.blogspot.com/2010/12/marathon-hijaucantikblogspotcom.html

Mama Farra dan Faris said...

salam..

salam kenal...

jemput singgah umah i..

EiJa ZaQuaN said...

wah byknye koleksi tupperware dia..mmg minat gak nak mengumpul tupperware ni, setakat ni baru ade sikit2 jerk..lgpun kat umah xde kitchen kabinet lagi nak simpan..dapur pun sempit..huhu..

qellissa said...

i pon suka kumpul tupperware ni..agak2nya bila da kawen trus habit bertukar..dulu xde lah suka sgt ngan tupperware ni, tp sejak 2 menjak ni asik membeli jek...

Rara Nasiha said...

Tupperware memang tahan lama kan? kat rumah ni dah dekat nak berapa tahun dah, elok lagi. :)

ch@ said...

kakEda:
dah ada warna kegemaran, senang nak aim beli barang or baju. dah lama kita nak beli, ada pula orang offer ajak, apa lagi. shopping.

eima:
yups betul, sebab tu main undi. tukar dengan brand tupperware ni, so merasala. fikirkan boleh guna lama, cumaaa hilang atau tak sajala.

kakNani:
ini 1st time keluar kotak, bagi can dia main, lepas niii kabinet dapur kena kunci.

hidayah:
kan-kan-kan? terus guna utk guna hari2 =)

ain:
jual balik? huh, nehi2. sayang.
dah jawab kat shoutbox ain.

sidratul muntaha:
jangan kan warna oren, semua pun cantik2. rasa nak borong je semua, sanggup jadi ahli tu. nak beli satu2 lepas ni.

yann:
akak bakal ikut mak yann la ni, kedekut nak bagi orang pinjam. ahahaha. lepas ni nak beli set tuk yg dlm peti pula.

kakYanti:
baru daftar jadi ahli kak. ahahaaa.

shiQa:
kamu niii, suka komen lari dari entryla.
akak dah baca, thanks sebab review, korang ni memang menghargaila. sayang shiQa, sayang ain.

mamaFarraFaris:
sekarang ni agak sibuk sikit, jangan risau nanti kita pi terjah ok?

eija:
hahaaa, simpan dlm almari bajula eija, bawah katil ke. hihiii.

Qellissa:
haaa betulla tu, sebelum ni langsung tak ambil port, dah kawen baru la teringat masa depan. hahaaa.

rara:
sebab tahan lama, akak sanggup membeli =)

mzhany said...

huhu, cha, baru nk tanya xde kaler hijau ker ;)

e.l.i.z.@ said...

wah byk nye koleksi tupperware dia! keli namanya jadi ahli..tp haram nk beli sbb xtau nk beli kt mana..awat la x jual je kt jusco ke, tesco ke, senang sikit hihihi

honeyvsbee said...

wah cha tak sangka mu suka tupperware ada kupon diskaun , cha nak tak? bee tak leh beli selalu budjet lari nanti hahaaa

Ibu Iman said...

iman pun suka main dgn tupperware.. siap die tuang air dgn bunyi2 sekali... atok die tgk pun gelak sorg2

xpe la...kalerful lg ceria :)

ch@ said...

hany:
ada, tapiii masa hari raya. giliran kita belum sampai masa raya hari tu. ini pun ok juga, warna purple cantik.

kakEli:
pergh, kalau ada jual kat JJ, kalah la brand2 lain tu kakEli. hihiii.

bee:
kalau bee bagi free, mestila kita nak. siapa tak mahu barang free. wiii.

mira:
hihiii, tu la tu. sepesen la dgn Oni, riuh sekampung mulutnya. bunyi jangan kata laaa.

Cik Jue said...

betul tue memang berbaloi mahal tak pe janji puas hati

Cik Shiqa said...

hahaha ok2 ni komen betul2 plak..


akak, kalau dapat smua kaler hijau kompom cantek. betol x. pasni leh la bg oni main masak2 guna set baru. :)

♥sYiLaSyiRa♥ said...

sukanya tupperware, mmg berbaloi beli tupperware ni..lagipun selamat utk family kita. bebas benda2 merbahaya

ch@ said...

cikJue:
sanggup jadi ahli, sebab nak start menyimpan.

shiQa:
tu la tu, fully set of green. sejuk je dapur akak nanti. hahaaa apa shiQa? buat main? akak letak tmpt tinggi siap2.

syila:
itu yg saya sanggup melabur.

noorsafone said...

salam kenal Ch@...kak noor mmg suka tupperware...jom singgah blog...http://storyofmama.blogspot.com.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in