Biarkan mereka 3.

Tuesday, 28 December 2010

Wiii salam satu Malaysia. Wei, aku memandu dengan keadaan cuak, sebab semalam balik kerja aku bergesel dengan BMW, wuuu nasib tak apa-apa. Gila laju aku drive semalam. Hihiii.

Hari ni juga badan aku terasa segar dibandingkan dengan semalam, mau taknya dua hari berendam di Tiara Beach Resort melayan cikOni yang sememangnya hantu air tu.

Tapiii yang paling seronok dah tentula anak-anak kan? tak kisah makan minum, janji dapat main air. Dan yang tumpang seronok sama mak dengan ayah. Hihiii.

Pagi Sabtu seawal 9 pagi kami gerak dari rumah ke Kajang rumah kakak ipar aku. Berkumpul di sana. Kecoh. Biasala 1st time kami bergether-gether. Aku hangkut papa, mama ngan adik aku sekali. Berjasa betul kereta papa aku tu. Nampak je macam tak larat jalan jauh, tapiii gagah meredah jalan KL.

Comelkan diorang niii.

Bila ummi dan abah sampai, terus kami bergerak. mrABi drive. Urgh, jalan ke Negeri Sembilan ni, awal-awal pagi dah jammed. Bergerak secara perlahan. Rupanya eksiden yang tak seberapa. Jammed nya, mak aih dari tol Bangi sehingga setengah perjalanan.

Check-apartment, makan-makan. Dannn time to go. Gedebush! Best wei best, aku jakun gila naik gelongsor air tu, 1st time naik dengan Amiza, dia rilex je, aku yang terjerit-jerit. Lepas tu, aku naik dengan Oni, mrABi tukang tunggu kat bawah. Ahahaha.

Lepas hajat aku nak naik gelongsor tu, walaupun tahap kanak-kanak punya. Orang dewasa punya gelongsor lagi tinggi, mau puyeng aku.

Amiza

Alisha

Haikal

Hakim

Mana Oni? hahaaa. Sorok dulu, kena edit gambar Oni tu, sebab seksi sangat. Bestkan jadi diorang ni, comel-comel. Susah gila nak ajak diorang naik. Tak reti-reti jari dah kecut. Masih lagi nak main air.

Aku siap telan panadol, pening kepala. Mabuk air. Adeiii.

Petang itu juga keluarga aku pulang ke Johor. Mujur diorang sampai hari Khamis, kiranya dah puas la bermain dengan cikOni.

~)@ Aku rasa mandi lagoon ni lebih best nak dibanding mandi laut. Betul tak?


18 pasang kaki:

ibu_BatRiSya @wardah said...

chubby tul pipi cik oni....

Ibu Iman said...

betol2...mandi alut kotor... nnt balik penat nk cuci pasir2 tu semua..

Cik Jue said...

betul cik jue setuju sebab farisyah tak suka mandi laut...

Zaidah said...

selalu dengar mabuk laut n darat...ade mabuk air rupanyer....hehehe

rasp said...

i pun tak gemor mandi laut...
lagikpun mandi cenggini rasa slamat skit utk kids kan...

Iman's Umi said...

Main pantai rsa berlengas...airnya masin...hehehe ada x gmbr awk naik gelongsor tu?

@e_da said...

perghh gesel ngan BMW cha...!! ganaz tu.. hehehe sib baik tak apa2... tak sabo nak tgk oni cekci tu...

honeyvsbee said...

fuhyooo bebudah lah cha jum2 nk balik zaman bebudak nih..best...

EiJa ZaQuaN said...

ohh..g bercuti kat tiara beach resort rupenye..mmg best pun kat tiara tu even eija sndiri x pernah smpai kat sane..tp selalu dgr org cerita mmg best sbb swimming pool dia besar n lengkap dgn macam2 permainan..

off coz la bdk2 lg suka mandi kat lagoon dr laut..hehe..

*luv Syahnia* said...

masa p kursus team building
awl bulan aritu cuma lalu je
mmg ramai org..
cam besttt..

nak tgk pic akk mandi
main glngsor gak ;P

ch@ said...

kakWardah:
hahaha pipi mak dia pun dah terikut sama.

mira:
lecehkan, pastu kalau dpt mandi bilas pun tak puas, sebab ramai sangat orang keluar masuk.

cikJue:
huiii anak dara ni, demand ya =)

kakZai:
mabuk air, akibat jakun sangat dgn pool, so terlebih seronok.

rasp:
betul kak, jauh dari ombak2 ganas, ishhh selisih.

umiIman:
betul tu melekit, panas. ermmm tah ya, rasa mcm tak ada =)

kakEda:
hahaaa dia paling seksi, paling selamba ikut suka hati dia.

bee:
masa kita budak dulu, terjun sungai, terjun paya. mana nak jumpa lagoon camni.

eija:
yups, mmg best utk kali pertama pergi, huhuhu kita mmg jakun. pool rasa mcm aman sikit kalau nak dibanding laut.

Mawar Merah said...

Hehe. Gesel dgn BMW? Teringin nak buat jugk.. heheh

ch@ said...

mm:
haaa sila buat, dan sila rela bila dapat hon sebakul =)

ch@ said...

ain:
tunggu, akan ada entrynya nanti.

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

tomey cik oni sonot dapat main air puas2 ek

ch@ said...

anje:
lepas tu flat dua hari mata tak boleh buka. memanjang jadi ratu tidur pula.

♥sYiLaSyiRa♥ said...

bestnya bermandi manda reramai.mandi air mcm lagoon ni mmg lagi best dr laut...yg penting mata xpedih disebabkan air yg masin..hihi...sian si kecik klo mandi laut...asik tergosok2 mata menahan pedih

ch@ said...

syila:
kan? oni mandi lagoon ni pun 3 kali hampir lemas, so far ok la. kalau tertelan air masin, kesian.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in