Year-end performance review.

Thursday, 25 November 2010

Salam satu Malaysia.

Dah tiga kali aku isi borang ni.

Kali pertama isi, aku tak paham langsung bentuk dan gayanya. Banyak dibantu pnIzma dan enMizzi, borang nya pun pnIzma yang print-out kan. Kekonon aku busy sangatla kan? takde maknanya ok.

Mau taknya, kerja aku sebelum tidak cecah pun setahun, ada cecah pun ngam-ngam setahun aku dah beralih arah. Inila satu-satunya kerja yang paling lama aku bertahan.

Kali kedua, faham la sikit. Pun sama, pnIzma tolong print-outkan. Haha... aku memang pemalas. Review depan bos pun matang la, speaking sepatah dua kata jangan kan tidak.

Kali ketiga, semua kena buat sendiri. Huaaaaa... padan muka aku. Mujur dapat cikJeanne yang perihatin. Maklumla, department aku ni major lelaki. Jadi cikJeanne yang print-out kan tuk semua staff. Haha... best-best.

Dan bila masa berjumpa face to face with my bos, dia nak aku taip semuanya semula. Tak nak guna pen, huiyoo. Then terpaksa tunda kerana aku gigih menyiapkan segala mala report tertunggak.

Akhirnya bila tiba masanya, aku pun face to face dengan form semuanya berkomputer. Aku tak harap sangat gaji aku naik tinggi melambung-lambung, janji aku dah luahkan semua yang terpendam kat hati aku ni. Puas hati aku.

~)@ Aku masih begini tetapi kerja aku berganda lagi sedangkan gaji aku tidakla tinggi. Haih! cukup makan sudah.

16 pasang kaki:

Sharinginfoz said...

lama2 faham le kan

Izan Ishak said...

alhamdulillah cha dgn rezeki yg ada...yg penting happy2 keje ye~

Bond@ While@ said...

kat tempat akak kije ni, tak de la plak tuk kenaikan gaji tahunan! huh.. "ader kije kosong tak kat sane?" muahahahahahaha...

i.z.m.a said...

terkenang-kenang di masa lalu... :(

Cik Jue said...

hahaha takpelah cha ade rezeki adelah tue..aminnnn

Iman's Umi said...

Klu dh rezeki kita, x ke mana.

Bee @ honeyvsbee said...

huhuhu

Zaidah said...

insya Allah cha....ade rezekinyer...

dah tukar wajahlah...

mama rifQy said...

adoii..me mmg pening kalau nak evaluate anak2 buah!hadoiii..pada mata kite..sume bagus2!hheehehehe

apepon..sume rezeki masing2 kan??

Cik Shiqa said...

owh god.. shiqa plak berhempas pulas siapkan report tahunan jun hingga disember.. fenin2.

smoga akak naik gaji, leh belanja kita aminnnn

ch@ said...

sharinginfoz:
=) selagi borang tak berubah format.

kakIzan:
yups, kita gembira di sini.

bondaWiya:
meh resume, hehe. ada kosong ni.

pnIzma:
hehe... yg pasti di sana lbh baik kan?

cikJue:
skrg ni pun dah bersyukur cikJue. mencukupi.

umiIman:
betul.

Bee:
ngape? busan? nak kerja pulok?

kakZai:
insya-Allah kak.
tukar wajah apa ya? lbh simple kan?

mamaRifQy:
sabarla, kalau semua bagus, bagusla. jika tidak, buat apa yg patut kasi dia bagus.

shiQa:
mujur tak terlibat dgn laporan tahunan secara major.
boleh. ada rezeki nnt kita share ya.

qellissa said...

rezeki dimana2 selagi blum tertulis tu rezeki kita, kita usaha lg..mana tau tahun2 depan dpt naik gaji berganda2...bleh belanja i mkn..hahaha

Chicha$hanteQ said...

tinggalkan tapak kaki...

ch@ said...

Qellissa:
boleh2 tiada masalah.

chicha:
besarnyaaa... ;)

♥sYiLaSyiRa♥ said...

mudah2an ada rezeki di situ...insyaallah dipermudahkan

ch@ said...

syila:
aminnn...

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in