Hobi lama muncul kembali.

Tuesday, 30 November 2010

Salam satu Malaysia. Cemana hari ni? oih Monday blues ka... ayokkk today is Tuesday la.

Agak mengantuk aku hari ni, alaaa sendiri cari pasal. Takde orang suruh, padanla muka. Akibat kelewatan tidur gara-gara Chinmi. Cute nama dia.

Sangat kuat ok. Bila aku start je baca, terasa tak nak berhenti. Setiap satu siri komik ni mendebarkan buat rasa tak sabar nak tau penghabisannya.

Almari dah penuh.

Marila dapatkan di pasaran, mrABi sanggup habis beratus ringgit tuk collect komik-komik ni. Sanggup lagi pergi beli cash dari kilang cetakkan terbabit. Huiii...

Kalau aku suka kumpul baju, mrABi? suka kumpul natang ni la. Anak Sateria merupakan salah satu siri kesukaan aku. Lupa segala bila dah start membacanya. Kuikui.

Dulu, aku pun suka kumpul komik ni tapiii komik aku mestila ada art lelaki-lelaki kacak dan pempuan-pempuan comel. Citer semua romantik je, loving-loving. Hehe... aku suka komik Gempak Starz, comel belaka.

Sejak dah nikah, aku dah malas nak baca. Tak sesuai ngan umur satu hal. Beralih kepada novel pula. Lebih mahal. Muahaha. Tambah-tambah, pernah aku baca sambil tunggu bas tepi lebuhraya, semua orang bajet aku budak-budak.

Bila aku kata, nanti sampai rumah asben ambil kat LRT, hahaaa buntang biji mata diorang tak percaya. Mulala sesi interview. Macam mana aku boleh kawen, muka macam budak baru lepas SPM. Haih! no... no... no...

~)@ Marila kita isi masa dengan membaca, tak kira apa jua bahan bacaan. =)

17 pasang kaki:

mamalieyna said...

dah baca komik gitu memang la org suspek budak sekolah..hehe..kalau akak pun.. =P

oooh byknye koleksimu..k eina dulu suka kumpul novel..simpan kt kg je..bila anak buah balik, semua rembat ..anak sedara pun dah jd anak dara dah..minat sama cam mak saudara gak..

sejak kawen, dh padam minat tu..huhu..

mama rifQy said...

aaaa..wa hobi bace komik kahhh?interesting

EiJa ZaQuaN said...

hahaaha..tp mmg muka cam anak dara lg pun..mak aihh..btol2 minat ni..byk btol koleksi komik asben cha.

Cik Jue said...

kita setuju sangat tau...sebab hobi kita pun membaca..sanggup tak tidur malam semata2 nak baca novel sampai habis

♥sYiLaSyiRa♥ said...

hahha...klakar cha ni...tapi kan..bestnya tgk koleksi yg byk2 tu

@e_da said...

banyaknya koleksi cha.. mmg peminat betul tu.. mesti tak miss kan ...

Diyana Zulkifli said...

suami akak bc one piece.tp die bc manga online ja.hehe.akak ske detektif conan.bc komik adik ja.hehe.

[-suziey-] said...

waaa suka baca komik ke..slalu org laki suka..ekkek;D

sarah-najwan said...

suko komik yer....akak minat mjlh ujang dulu2 tu...

honeyvsbee said...

hehek tak suka sangat baca komik2 ni...bukan tk suka sangat dah lama kot..dulu layan dragon ball...dragon balll ader.....7 bijik semuanya..ki2

Farra Dhelina said...

wa suka membaca ye? kita, paper pon tak bc..tgok gmbr je suka hehe..klu nk tgok news, mmg tgok berita je le..nama ny ank membaca..adeiii..lupakannn hehehe

shay said...

kita dulu minat baca komik dragon ball, tapi sekarang macam dah tak ada jerk...

ch@ said...

kakIena:
masa dpt Oni beli je novel tapi tak baca, so dia dah besar ni, ada masa baca laaa smula.

mamRifQy:
yups. ;)

eija:
anak dara? hahaa dia pun sama, ckp kita pulak.
banyak sampai taktau nak letak mana lagi dah komik tu.

cikJue:
kan? kalau boleh nak habis malam tu jugak.

syila:
awak ni kan, suka kata saya kelakar, lucu ye entry saya ni? hehee...

kakEda:
ye takde yg miss. mrABi punya. kita baca pa&ma je.

kakDonut:
one piece, lanun tu. best gak tu, ada juga koleksinya. ditektif conan pun ada, tapiii tak byk la.

[-suziey-]:
orang lelaki la yg suka sampai jadi banyak macam ni.

kakSarah:
kita suka gila-gila.

bee:
dragon ball tgk kat TV. sbb gohan ensem.

kakFarra:
sangat suka kak, dulu sampai sekarang suka baca papan tanda tepi jalan ;)

shay:
ada tapiii dah tak meriah macam dulula...

Cik Shiqa said...

shiqa pun bnyak koleksi Gempaq starZ.hikhikhik suka dgn komik tu dah la kaler dia terang2 belaka.

eima said...

wahhh hobi lama gak .... suka sgt komik jepun ....
DB 1-43
komik china
eeeeiiiii cam nk baca balik je ....

alexa yussida said...

fuyoooo~manyakkknyee koleksi komik...
alaaa...akak mmg nmpk cam budak skola pe..hehe..nti gtaw cik oni tu adek:p

ch@ said...

shiQa:
akak suka komik dia je, majalahnya tak berapa sangat.

eima:
cuba baca smula, mesti terkenang punyalaaa...

alexa:
hahaha kekadang rasa suka, sbb terasa mudaaa je, kekadang rasa temper gak, nak bergaya mcm mak2 org lain.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in