Donut.

Monday, 29 November 2010

Salam satu Malaysia. Dah sarapan pagi ke? Hihihi... bagus, untuk mengelak sakit jantung ambilla sarapan pagi ya.

Di opis aku ada satu je kedai makan, makanya di situ sarapan pagi, di situ makan tengah hari dan di situ jugala minum petang. Kalau aku rajin aku turun pergi beli sarapan, hrrrmmm kena pula hari pertama berkerja bersusun kuih muih atas kaunter.

Dalam tray ada makanan berat. Kekadang termenung juga aku depan kaunter tu, taktau nak makan apa. Melampau sungguh kan? haha...

Kenangan sungguh.

Pada satu hari, tah kenapa aku teringat akan donut, bukan akakDonut ya. Aku amek donut dan letak sambal nasi lemak. Tercengang kakak jaga kaunter tu. Dua kali dia tanya aku nak confirm sambil geleng2 kepala. Tiga kali aku kata ya.

Sejak pada tu, setiap kali ada donut, dia dah tau nak buat apa.

Terimbau kenangan masa sekolah menengah dulu, bila masa rehat selalu berkejar ke kantin untuk donut letak sambal dan mi bandung. Yummi-yummi, memang the best la. Duduk kat bangku panjang ramai-ramai, dalam suasana hingar makan.

Tak payah tengok jam, tunggu le loceng berbunyi, habis la waktu rehat. Terkenang betul bila tengok Lagenda Budak Setan. Kekadang aku tuang kelas, melepak sampai waktu rehat, lepas rehat baru masuk kelas. Keke...

Kelas aku ditingkat 3, mana ada lift. Naik tangga le. Kekadang satu hari kena ulang-alik pergi lab, berganda-ganda manjat tangga. Bestnya kelas tinggi-tinggi ni, cikgu selalu tak masuk. Tu yang memasing tumbuh tanduk.

Aku biasala, pantang takde cikgu aku pergi bersior. Mengurat anak teruna orang. Hahaha... sembang-sembang petang gitu.

~)@ Rindu la nak pakai baju sekolah. Huhu.

20 pasang kaki:

Izan Ishak said...

donut sambal? sedap tuh! mmg kegemaran masa dulu jgk...

mamalieyna said...

amboi siap ngurat anak teruna orang tak tahan tu..ekeke..

tp special la, makan donut letak sambal! ^_^

Cik Jue said...

haha bukan main lagi..cik jue ras org johor memang suka makan sambal lah...sama ngan cik hubby semua nak ade sambal hahahaha

Zaidah said...

nakalnyer...bersiar2 sambil mengorat...yerlah waktu sekolah tu kita maintain ajekan sebab panjat tangga tinggi2...sekarang nie dah comel...hehehe

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

wooo mcm sedap sis

mintak sket

hehe

Iman's Umi said...

Donat cecah sambal? tgk donat terkenang zaman sekolah ye...sekolah kita dlu punyala retro style, loceng pun jenis ketuk, mcm kt kuil tu...pengawas bertugas dgn bangganya akn g ketuk.

Lana~Bulu said...

Hee..buat lawak laa ch@..ni
teringin nak pakai baju sekolah ti kir ok lagi..tapi jgn sampai teringin nak pakai baju Auni tu dah lah...
hee..
nanti abahnya poning laa..

ms.hai said...

sedapnye donut sambal. dulu aku share2 ngan bay. klu aritu turn aku beli donut, turn bay beli mee bandung. so dua2 dpt mkn. kenangan sungguh.

Ogy said...

akak pulak beli karipap letak sambal...mesti nk makan karipap dgn sambal..nyum33

alexa yussida said...

skrg da taw nape cik oni nakal n kental....uminyerrrrr ponnnn haaaa..hihihi^^

Hanis Azla said...

makan apa2 pun mmg suka nak cicah dgn sambal.. mmg best..

shay said...

masa kita form 3 rajin jugak buat macam tu, masuk form 4 tak boleh dah, jadi pengawas contoh la katakan.. huhuhu....

ch@ said...

kakIzan:
siap ada yg buat donut disira dgn sambal. mmg laris.

kakIeyna:
haha bdk sain p mengintai bdk akaun, bdk sastera, uiii nakal2.
akak penah cuba mkn tak? cubala, sedap.

cikJue:
betul cikJue, betul. tapiii kita tak makan kalau yg terlampau pedas.

kakZai:
hari2 pulak tu kan? itu baru tangga sekolah belum termasuk asrama lagi, belum berulang alik sekolah ke asrama naik turun bukit.

Lyaa:
haip no... no... no... p beli sendiri. keke.

umiIman:
kita tak suka pengawas, haha menyibuk. penah kena jadi pengawas setahun je, tak tahan kena usik dgn bdk senior. tensen.

pakLan:
hahaha pakLan ni, spoil aje tau, baru terfikir.

ms.hai:
lama kau menghilang... kan? donut SMKTH mmg buat org teringat-ingat.

mamaGee:
kena karipap inti pedas, mau melopong kita kak.

alexa:
tapiii masa kekecik akak tak nakal cam oni, cewah... masih nak selamatkan diri tu.

Hanis:
org Johor ke?

shay:
hahaha... tak suka kita jadi pengawas, tak bule buat nakal. keke... sedapkan?

♥sYiLaSyiRa♥ said...

ermmm....leh tahan nakalnya cha ni...xtahan baca nak ngorat anak teruna org tu...hahaha

honeyvsbee said...

amboiiii sakan hahah

ch@ said...

syila:
hahaha... mmg nakal.

bee:
kekeke...

Diyana Zulkifli said...

again.akak tersedak2 di pagi hari.hehe

ch@ said...

kakDonut:
hahaha...

eima said...

haaaa donut ngan sambal...sedap ke ...
ke rasa cam pau yg sampal kat tgh tuh ??

ch@ said...

eima:
pau sambal? burger Malaysia ke yg eima maksudkan? lebih kurang la kalau pau tu gebu. ;)

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in