Iron terbang.

Tuesday, 19 October 2010

Ehem-ehem, Monday blues lagi ke? Today is Tuesday ye kawan-kawan semua. Macam mana cuti? ceh, mentanglah baru start kerja eh. Rajinnya semua update blog, nanti aku pi skodeng eh, pc aku kat rumah dah laju. Haha.

Jumaat lepas, elok-elok aku park kereta kat parking, cermin tingkap kereta tak boleh naik. Cis, dia stuck sampai setengah je. Adeiii, mujur mrABi tak kerja, dia repair tapi tak elok gak haha... sudahnya balik Johor tingkap terbuka je, mujur tidak hujan, mujur perjalanan malam. Esoknya pergi betulkan, dan macam biasa la, haha aku ngan mama pegi shopping bawak cikOni.

Kes kedua, cikOni terbangkan iron panasonic aku. Huaaa meraung aku bila dengar iron tu jatuh terhempas. Memang sudah ku duga, dia suka sangat main suis bawah iron board tu, aku syok-syok iron dia off suis, hangen aku.

Aku tinggalkan sekejap aje, dia tarik kabel iron lalu terbangla iron yang terberat dalam senarai iron yang pernah aku ada, lalu patah berkecai pemegang iron tersebut. Sekian terima kasih. Aku bukan apa, aku ngeri membayangkan kepala cikOni terhempap iron tu, adeiii... mau aku meraung-raung. Nehi-nehi.

Adoiii nak tukar kabel tingkap kereta, nak beli iron. Adehhh kena pujuk mrABi menggunakan pujukan jurus geselan kucing ni. Haha.



cikOni si ratu oren =)


cikOni semakin besar, semakin panjang akal. Macam biasa balik rumah tokPapa, tokMama dia huiii macam-macam dia dapat. tokMama dia belanja beli kasut, beli baju. Meriah-meriah. cikOni baik betul dengan tokPapa dia, sanggup tak tidur temankan tokPapa buat kerja.

Aku? memang dah hai, hai, bai, bai. Tidur.

~)@ Saje nak suruh aku beli iron, dua biji iron free, dua-dua punah.

15 pasang kaki:

ibu_BatRiSya @wardah said...

pujuk..jgn xpujuk....

Cik Shiqa said...

ngeee syukur oni x de apa2.. berat seyh iron tu kalau terkena...

oni makin besar makin comel, mest sonok tgok anak mmbesar dpn mata..

akak, jum baca ni...

http://kauakuduniaku.blogspot.com/2010/10/award-mari-amik-award.html

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil said...

Alahai!!! Sabar le cha.. Anak2 tgh nan membesar.. Mmg semua harta benda tak ada yg elok lengkapnya.. Ngeh3!!!!!!!!

rasp said...

sib baik cikOni tak dihempap iron kan sis...
uishhhh bahya sungguh...

-hazen said...

pujukan jurus geselan kucing ni


hahaha!


nanti saya hantar bini belajar dengan cekgu ye. =p

*luv Syahnia* said...

hebatlah cik oni..
kakkk jaga2 takot pasni ntah apa lg
die terbangkan..
umur2 cik oni ni ngah mgkaji je kejenya ;P

psssttt...comeyyy sgguh cik oni bebaju orenn
sesuaiii sgttt..

akak pujukkk grenti cairrr mr.abi..hehe
trus belikn baju baruuu..ngeeeeee~

Farra Dhelina said...

nsb baik tak jth kat kpla cik oni kan..ish bhya tu ..

amboi geselen kucing ye..hahaha

[-suziey-] said...

umangaih..tktnya dgr iron terbang..ehhe..rupenye jatuh tergolek jek..ekkek:p xpe panasonic thaan lasak gk:p

cermin kete kita pn slalu camtu..tensen btl..kena tolak ngn tgn kasi naik..haih...

p/s: hadiah dh smpai..thanks so much yek..sgt cute...i likeeee:)

cha said...

kakWardah:
hihi...

shiQa:
akak dah tengok sekali imbas, tapi tak boleh nak baca, sibuk benar =)

ibuAQiL:
tak lengkap dah banyak hilang, mmg cepat je nak membesar budak ni.

rasp:
suspen juga dengar bunyi iron tu jatuh, mmg dah terbayang kena kepala dia.

-hazen:
sila² apa ke salahnya, jgn lupa bayar yuran ye ;)

ain:
pujuk kena gaya baru mendapat, kalau tidak mmg harapanla. itu baju warna kesukaan dia. orencantik.

kakFarra:
mmg bahaya kak, selalu kita alih iron tu, tapiii time ni benti kejap nak ambik baju lain. tu la cara memujuk manja.

[-suziey-]:
iron terbang la, dari tempat tinggi jatuh terhempas. rasa elok lagi iron tu tapiii pemegangnya berkecai habis. mmg tak boleh dipegang. roller tingkap tu rosak, semua kena ganti.

yonna said...

huuiii bahayanya kak! grrr takut iron tu timpa cik onie je T__________T mmg bengkak la kepala tu. iron dah la berat.

haih budak2 macam2 ragam kan kak hehe

Nida said...

Salam Cha..

Lama tak lihat wajah comel Oni.. sedar2 dah pandai baling iron... bagus ler tu, dah besar nanti boleh wakil negara masuk acara rejam lembing :)

@e_da said...

samala la cha.. mika suka sgt main plug.. sama perangai anak kita... tp kena selalu perati takut iron panas lak di tariknya... sayang anak dara tu....

alexa yussida said...

ishk cik oni ni..aunty babab nak?hehe..Alhamdulillajh die tak ape2 kan sis..bahaya2..

cha said...

yonna:
super bahaya dek oiii. sebab banyak ragam la rasa macam nak kurung aje, tapiii bila dia buat muka comel, adeiii. cair.

kakNida:
i missed u so much. eh salam kembali kak...
haha mak dia yg ngeri kak.

kakE_da:
iya betul, dia dah la gigih kerja nak meniru mak dia je, adeiii rasa kena pasang bodyguard la kat dia =)

cha said...

alexa:
tak payah, buat sakit tangan je. dia bukan peduli. makin dia gelak² adalah.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in