cikOni di Lubuk Congkak.

Monday, 11 October 2010

Waaahhh... malasnya la nak menjalani hari pertama lepas bercuti kan? masih lekat sengihan kesan menonton persandingan angkasawan negara malam tadi. Angau sudah. Aku tengok mula-mula je elok lepas acara merenjis, aku pun beradu. Mimpi masa bersanding dolu-dolu.

CikOni? ramai betul yang rindu kat dia eh? jeles ni. Haha, dia dah terdampar akibat telah menggunakan tenaga yang berlebihan. Sepanjang hari aktiviti baru, sayang nak lepaskan peluang.

Macam biasa, punch-card. Hari pertama, main basikal dengan pakcik-pakcik kecik. Aku sibuk duduk menyembang dengan makcik so tak ambik port pun tengok dia main basikal.

Hari kedua, semua orang bangun pagi, gara-gara bapa mertuaku nak ke Klang. Acara pagi ialah... MANDi SUNGAi, ala just sarung je selipar tuju belakang rumah. Hehe...

Keceburrr!!! syok owh...

waka-waka... tarian hawaiii satu!!!

Sejukkknyaaa...

Menggigil sudah.

Bila abah dah keluar ke Klang, bersiap balik KL. Sesi meemujuk mrABi untuk pergi berdating... The Mines Shopping Centre. Ma'oi ramai sungguh orang, banyak sungguh kereta. Pusing sampai habis, shopping baju cikOni la macam biasa.

MrABi mengadu lapar, jomla makan di Popeye Lousiana Kitchen, hehe... sporting rupanya mrABi, ikut tanpa banyak soal. Kalau tidak asyik la KEPSi, MEKDi. Jemu oh!

Perempuan yang busy, makan banyak pula tu.

Dia seorang yang penyayang.

Pusing lagi, dua kali lalu kedai kucing elektronik ni, dua kali tu juga la cikOni dok culek kucing comel tu. Suka benar dia. Kat rumah dah ada seekor, tokPAPA beli. Sayang sampai kucing tu tak mampu nak mengiau.

MrABi belikan juga. Di kepitnya sepanjang dia berjalan, sampai tempat lapang dia tepuk-tepuk kucing tu, tah baper kali nak berehat melayankan cik kecik dengan kucing comel ni.

Lepas tu? balik rumah la, esok (hari ini) nak kerja. Nak blogwalk lagi. Hehe...

~)@ Minggu ni balik Johor... Yippi-yippi...


15 pasang kaki:

Honeyvsbee said...

Woah bestnye la balik kpg. .eheh cikoni suke kucing yea? Bgusla mesti hati dia lembut n cpt sejuk kan. .mcm ank kak bee yg sulong. .lembut. .adik2 buly dia pun tak balas. .kalo kena buly teruk sangat dia nangis. .hehe. . .

sarah-najwan said...

cekcinya cik oni..waka waka waka eh eh.syakira tu..

budak2 suka main air..feveret..

[-suziey-] said...

wahhhhh sgt sonot..sejuk..grrrrr:p seksi la cik oni..dgn berbikini biru..awwww:p

Zaidah said...

menggigil dia mandi..tapi seronok..tak kiralah menggigil pun bleh buat tarian hawaiii yer.....

EiJa ZaQuaN said...

comey nye CikOni dgn swimming suit dia..

dh lama x g mandi kat sungai congkak..

Farra Dhelina said...

klg kat mn? :)

@e_da said...

suka cik oni dapat kawan ya.. johor kat mana cha??? akak next balik batu pahat..

Ati Masrif said...

amboi mandi di sungai pakai bikini...best gi sungai dlm cuaca panas ni kan...

Lana~Bulu said...

sexy kau Oni...bukan main lagi hee..
mesti mak kome jelous nengoknya..hee
pasai tak boleh nak tiru lagu tu..haaa

cha said...

kakBee:
really kak? tengok cikOni ni, cam lasak kemain je, tapi mmg la... kena buli dia nangis je.

kakSarah:
umiTok dia la punya kija, pakai baju cikSu mija dia, macam nak pengsan gelakkan dia semalam.

[-suziey-]:
tang pusat tak tahan tu, takleh cover langsung :D

kakZai:
sebenarnya dia meraung-raung, pura-pura berani je tu, sejuk sangat airnya.

eija:
ini pun belakang rumah je sungai nya, maintain jernih.

kakFarra:
kita tak sure, sebab tak dapat kad jemputan, dorang main redah je.

kakEda:
Kota Tinggi kak. next week? kita balik minggu ni.

kakAti:
ini bukan petang kak, pagi ni, jam 10 pagi. haha...

PakLan:
haha boleh pakLan, tapi tak kuar biliklah. ahaha... cis!

mekchu said...

cik oni yg cekci.. bersih sungguh air sungai tu.. kalo mekchu la, dah dekat cam tu pagi ptg siang malam mandi sungai... hehehe

Iman's Umi said...

Seronok cik oni bermandi-manda sungai, Iman penakut, dlm tub pn menjerit...

cha said...

mekChu:
hahaha... sejukla. kat rumah pun mandi air gunung, menggigil.

umiIman:
kat rumah cikOni taknak kuar besen. kat sungai ni dia melalak sebab sejuk sangat airnya.

*luv Syahnia* said...

awwwww seksi lah cik oni..
nmpak pusatt..hihi

mana plak pic ummi die
ngah brenang...???

cha said...

Ain:
miahaha... umi dia lagi over seksi, so tiada dalam gambar ok ;)

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in