Adik-adikku yang disayangi.

Sunday, 17 October 2010

Aku ditag oleh Emi, Ain, ShiQa (aku dah tak jumpa mana entry tagnya, ampunkan akak sayang) dan Eija. Sekaligus aku gaul, menjadi semuanya dalam satu. Dasar pemalas punya diri. Adehhh!



Kali ke 2 dapat award ni. Teruja terasa diri disayangi, YOU ARE THE BEST, owh! terharu.

1) Write 5 interesting facts about the person who gave u this award....

Senang memanggilnya Emi, sangat comel, orang Perak, mempunyai aura seni tersendiri dan suara diaaa... sangat manja.

2) Write down 10 interesting facts about yourself and your hobby...
Klik semuanya tentang aku di sini.

3) Pick your most 10 deserving recipients and describe them...
Oh banyaknya... aku guna nama panggilan yang sering aku guna bila aku membalas komen mereka ya,
  1. ibuAQiL- baru pandai memandu di jalan raya.
  2. Eija- sweet mama mia.
  3. kakE_da- mama mika.
  4. [-suziey-]- comel anak beranak.haha.
  5. kakSarah- mama mia, rajin menjelajah blog ke blog.
  6. kakBee- mama mia, surirumah busy.
  7. shiQa- penjejak terbaik dua bulan berturut-turut.
  8. Ain- sweet, suka menjeleskan diriku ini.
  9. kakZaidah- pemberi nasihat dan tips yang superb.
  10. kakYanti- gojes mummy, anak lima menten kurus.
Sekian...

Untuk Ain [Ceritera Diariku]
  1. Name one person who made you laugh last night. cikOni, berjoget, membebel tak kira masa.
  2. What were you doing 1 hour ago. Depan pc, kerja.
  3. What was the last thing you said loud. Oniii!!! jangan keluarkan tapawe umiii tu, dah 3 kali umi kemas.
  4. Where's the nest place you're going to? Cafe for lunch.
  5. What was the last thing you paid for? Enverlope used for special gift.
  6. Where were you last night? Home sweet home.
  7. What's the best ice-cream flavour? Mestila chocolate =)
  8. Do you wana cut your hair? Ya, sudah tidak sabar untuk memotongnya, rimas.
  9. Do you love 'melatah'? Tidak sama sekali.
  10. If that so (melatah), what will you say out loud? Oh sayang!!!
  11. What does the last text-message received say? Haha...
  12. Will you get married in the future? Tiada kaitan.
  13. Do you chew on your straw? Yups.
  14. Do you make-up your own word? Aku tak paham soklan ni, huhu.
  15. Is there anyone you like/love right now? Husband & daughter.
Tag 5 orang yang lain.
Errr... errr... susahnya nak jawab niii =p

Untuk Eija my favourite [Sweetmama]


Blog hebat.

Bloghijau rasa merendah diri dengan Blog hebat. Bloghijau hanya diisi dengan kisah biasa-biasa aje. Terima kasih Eija, terima kasih.

1. Namakan Blog Anda Buat Masa Ini - It's Umi Journal, kisah peribadi yang boleh dikongsi bersama, idea nama daripada WhiteyMommy, sebelum ini hanya menggunakan It's Journal.

2. Anda rasa blog anda hebat? - Hebat??? soalan ini sepatutnya diberi kepada pembaca =)

3. Benda ape yang anda sayang? - Handphone.

4. Anda tengok waktu dekat mana? - Jam dinding, jam pc.

5. Laman Web Sesawang Yang Anda Selalu Jenguk? Blogspot.

6. Letakkan 3 hingga 5 blog yang anda rasa 'Blog Hebat'?
- See my left side bar in hijaucantik.blospot.com

Selesai.

Terima kasih kalian, terima kasih kerana menjadikan diriku bergitu berharga.

~)@ Entry ini aku taip hari Jumaat. Harap maklum =)

6 pasang kaki:

rasp said...

hehehehe bestnya melatah "Oh Sayang"

Cik Shiqa said...

akak, shiqa pun x ingat tag akak kt mana.hehe award tu untk shiqa ke ek?

cha said...

rasp:
kita tak suka melatah, tapi kekadang perkataan tu yg terlepas :D

shiQa:
iya... itu shiQa yg sentiasa setia =) haha... nanti kalau jumpa tag smula ya.

*luv Syahnia* said...

akhirnyaaa akak ksygan cik ain
tlh mjwb tag..;P

ala kak bantaii je labuuu
janji ada jawapan..hehe

cha said...

ain:
nak bantai pun kena ada isi, kalau tidak menyesal sendiri bila baca semula.

Yohan Wibisono said...

Nice Article, inspiring. Aku juga suka nulis artikel bidang bisnis di blogku : http://www.yohanwibisono.com, silahkan kunjungi, mudah-mudahan bermanfaat. thx

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in