Dimanakah ayam penyet?

Tuesday, 21 September 2010

Yuhuuu, laaa tak sudah lagi ke beropen house tu? raya sebulan, ye baiklah. Bila berat bertambah, kasi senyap-senyap aje ya. Ngeee...

Bermula episod jalan-jalan cari makan versi aku, haaa kali ni misi mencari kedai ayam penyet ria. pnIzma la, nak makan ayam penyet katanya, nak cari yang pedas-pedas, gigih aku tengok dia mencari peta kedudukan lokasi sebenar ayam penyet ria.

Sampai dilokasi, sesi mencari kedainya pula, pening juga kepala aku menengok kiri dan kanan, malangnya ayam penyet ria tidak nampak pun papan tandanya. Musykil laaa...

Jadi nasihat boss, makan kat Ayamas Giant Kota Damansara je la. Dah dua tiga kali pusing ayam penyet bertukar ayamas. Ok. Bila dah tiba Giant, haaa mata pulak terarah tempat makan lain, Wendy's la, mana lagi. Dasar tekak buaya, semua nak bedal. Haha.

Aku order Combo Single Mushroom Melts, regular size. Akibatnya, perut aku senak, air tak sampai setengah pun aku minum. Gila kenyang. Terlupa sungguh, sepatutnya aku order saiz kecil aje. Mana taknya, regular ni sama dengan large kat mcD. Hamik nko.

Mata pun sipi-sipi je kenyang melampau. Next time memang kena note la awal-awal. Hilang kisah ayam penyet ria.

~)@ Gambar takde, sebelum makan aku memang tak makan apa-apa, aku bedal sampai licin burger tu. Muahaha... buruk lantak sungguh.

7 pasang kaki:

[-suziey-] said...

haahah sabo je la..dari ayam penyet ke ayamas tp akhirnya mkn wendy..ekeeke:p rambang mata tuh

@e_da said...

makin cantik la blog cha ni.. jeles tgk.. dah la kita suka hijau.... geram rasa nak makan2 jek blog cha ni.. hehehhe

Lana~Bulu said...

ayam penyet? sodap ko?
tak pornah dongar pun..
dia penyet dgn apa? pakai lesong ke? ch@..hee

penjejak maya said...

salam ziarah,

hari tu perasan restoran ayam penyet ni tp lom sempat singgah lg..

cha said...

[-suziey-]:
tekak besar jadi macam tu la. semua nak bedal :D

kak@e_da:
template org pro kak, cantikla jadinya. sampai nak makan? uiii btl2 suka ni.

pakLan:
popular kat indonesia pakLan, kita pun blm pernah makan lagi, katanya, yg sedap adalah sosnya.

penjejak maya:
salam kembali,
mmg sdp sgt ke aym penyet tu?

EiJa ZaQuaN said...

selalu dgr org cite sedap mkn ayam penyet..tp eija pun x pernah lg mkn ayam penyet ni..huhu..

cha said...

kakEija:
kan? kan? eh nak panggil Eija je ke? mcm ganjil pulak.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in