chef Oni dan kuih raya

Wednesday, 1 September 2010

Wiwit, bangun-bangun-bangun, aiii tahu la raya tak lama je lagi, dah malas nak puasa ke? sabar-sabar. 31 Ogos, puasa aku bermula balik semula. Godaan paling kuat pada hari itu ialah Popcakes.

Popcakes yang sedap

Aku memang teringin sangat nak makan popcakes ni, dah cuba order yang online tu, tapi... order sikit sangat agaknya, orang tak sudi nak buat. Jadi aku cari juga mana-mana pakar memasak yang boleh buat popcakes ni, akhirnya sepupu cikBiha yang memenuhi impian aku, walaupun ini kali pertama dia membuatnya. Syabas. Nanti aku order lagi ye. Aku sukaaa sangat.

cikBiha datang dengan kawannya menghantar ke rumah aku, well... nak jamu air sedap, puasa pula. Jadi memang datang hantar kuih semata-mata la. Seronok pula aku tengok biskut-biskut ni. Terasa betul-betul tak sabar.

Biskut raya untuk mertua dan mama

Ya, dalam pada aku yang sibuk-sibuk tu, cikOni pun sibuk sama. Habis diselongkarnya segala periuk belanga aku, mahu masak juadah berbuka katanya.

Tapi... masaknya di atas tilam dan juga sofa. Aiii tak boleh jadi ni. See? seronokkan? masak kena ada gaya. chef Oni. Insya-Allah.

~)@ Pssst, bos ooo bos, how about my cuti? aprroved ke tak ni? I nak raya pusing satu Malaysia ni.

12 pasang kaki:

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil said...

Fuyoooo cik oni nampak menyelerakan.. Huhuhuhu bukan nye kuih raya 2.. ;op Nak geget pp bley?!!

*luv Syahnia* said...

kak beli dah siap lagi senang..
buat sndiri aduiii lotihh..*__*

amboii cik oni dah start memasak
pasni adalah ank dara bantu
ummi dia di dapo..

kak harus ajar cik oni masak laksa
pastu pos bg cik ain cikit yea..hehehe

@e_da said...

suka la tgk layout blog cha.. freshh jek... watkan kita 1.. hehhehe

wah cik oninanti dah pandai masak leh bg mika rasa yek... rajin2 belajo masak tau

cha said...

kakIna;
laaa akak geram dgn pipi dia je ke? aiyaaa...

ain;
ye mmg beli je smua, akak nak buat kuih sendiri? hooo blm smpai seru, kena tunggu jd surirumah spnh masa. haha, oni ngah masak sup sayur ni.

kak@e_da;
suka eh? tempah dgn whitey mommy kak, murah je. oni masak atas tilam. tak tahan sungguh.

Iman's Umi said...

Hahaha..perangai sama je ngan Iman, suka sgt ngan periuk belanga, abes dipunggah buat main, mainan dia bersepah jrg sgt nk sentuh.

rasp said...

1st time i tgk kuih popcakes tu sis...
gewam tgk pipi cikOni....

qellissa said...

macam sedap je tgk pop cakes tu..pandai cik Biha tu masak ye..=)

cha said...

umiIman;
anak2 nak membesar, layankan aje wak.

rasp;
tu la ramai yang tak brape tahu popcakes ni, bagi pengasuh oni, dia pun kata sedap. haha smua suka pp oni.

Qellissa;
memang sedap, bukan dia yg buat, sepupu dia. dia tukang ambil order je.

Cik Shiqa said...

akak, selamat balik kg yea.. balik kt mana ea?

cha said...

shiQa;
balik Johor laaa...

mama rifQy said...

hahahaha!bagus oni ni!

cha said...

mamaIQy;
dia mmg mcm niii...

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in