Blogwalk.

Wednesday, 29 September 2010

Orang simple, jadi blogwalk pun simple aja la kan? haha... Orang takde laptop, takde notebook yang boleh diusung ke sana ke mari, jadi blogwalk pun takat yang termampu, tapi cuba juga meredah.

Well, aku blogwalk bukan takat beri salam dan kuar ya, aku blogwalk baca semua sudut, titik, koma, ayat semua aku ambil kira mengikut tahap kefahaman aku sendiri. Haha, sebab tu kalau ada yang menerima komen aku, komen aku ke laut. Ampun-ampun.

1. Mesti jejak blog otai. Hehe, huiii entry baru dorang yang superb the vogue tu, mesti baca.

2. Kotak jerit, kalau ada nama yang asing-asing dek mata, aku singgah blog diorang, bila hati dah terpikat, aku jadi la follower, mana-mana yang tak menarik kat mata, atau pun hati, baca je la kan? free wei. Kekadang, dapat panduan. Bukan susah.

3. Aku tengok komen, komen entry sendiri. Macam biasa kalau ada yang asing, lawatan balas dari aku. Buat macam langkah 2.

4. Masuk dashboard. Mana-mana yang update paling latest, buka blog dan tinggal jejak secara mengundur. Ngeee... aku memang suka benar mengundur, habis entri latest, tinggal komen (kalau suka), pergi ke page sebelumnya. Hehe...

5. Buka satu demi satu blog yang telah jadi pengikut setia, see? sebab itu aku berusaha untuk mengingat nama pemilik blog dan juga nama blognya. Aku tidak mahu menjadi follower takat tu aje, tak ke mana-mana pun.

Sebab itu jugala, aku punya nuff ni agak kelambatan sikit. Sebab tu la, kalau ada laptop alangkah heavennya, boleh layan drama sambil blogwalk. Tak pun, sambil masak ke. Kan? kan? kan?

~)@ Seronoknya bila ramai kawan... indah-indah. Kat opis tak boleh blogwalk sesangat, nanti bandwith tinggi. Aku kena panggil ngan boss ensem :D

11 pasang kaki:

ibu_BatRiSya @wardah said...

xpela cha...nak wat camne...
buat setakat mampu je..nti hilang keseronokan berblog plak!

qellissa said...

blogwalking cni cha..hihihi..i pon jarang nak blogwalk masa keja..neway comel lak tgk cik oni tu..=)

Hanim said...

lebih kurang jer pangai cha dengan akak masa blogwalking...kalau blog tu best memang akan pegi lagi...

EiJa ZaQuaN said...

eija ni bernasib baik jgk la nature of work yg x teruk sgt..kalo x kuar odit..mmg xde keje la..i means byk masa free..so mmg eija selalu bw time kat opis..sbbnya kat umah guna berukband..sgt slow nak bw..tp selalunya eija mmg suka jdk silent reader bila baca blog2 otai ni..yg mane dh biasa komen2 kita..kita pun rajin la komen diorg balik..tp kalo blog dia jenis yg mmg eija suka terjah..w/pun dia x prnah komen blog eija pun..eija tetap akan rajin bw n komen..hik2..

yanti isa said...

tinggalkan tapak kaki di petang Rabu

Cik Shiqa said...

geram je shiqa ngn oni ni. dah la shiqa mmng suka kt budak2.hehe akak, tu adik shiqa, ktrg bukan kembar, tp mcm kembar. ramai gak org *tertipu* sbb sllu berlakon kembar.eheks.. betday shiqa bulan november nanti, akak nk bagi handmade kad? wahh kecik tapak tangan, laut china selatan shiqa tadahkan.. suka :)

Lana~Bulu said...

biasa2 kalau rajin ziarah tu..perut kenyang ch@..hee

cha said...

kakWardah:
itu aje pun yg termampu kak.

Qellissa:
bila dah ramai pengikut, dah ramai yg suka baca, takpe. Oni mmg comel. Mak dia je tak comel.

kakHanim:
haha mestila, nak baca berkali-kali. Satu hari menerjah orang tu tak bape kali.

Eija:
inila pengikut setia namanya kan?

kakYanti:
besarnya tapak kaki akak... hahaha...(jgn marah ye)

shiQa:
yeay, nnt akak buatkan tuk shiQa, tunggu masa lapang, sebab Oni pun dah pandai menulis sekarang ni.

pakLan:
ok tau dah, bila pakLan sampai sini, tanda pakLan senang hati ;)

Cik Shiqa said...

orait.. nnt minta oni tulis sekali kt dalam tu ye. :)

cha said...

shiQa:
habis kad tu nanti.

Ican Mori said...

salam kenal dari blogger dari kami ya Tempat wisata di Pontianak

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in