Berjuang sampai habis.

Thursday, 23 September 2010

Sumber google: www.videospot.co.za

Aku tidur lambat malam tadi, kawan mrAbi datang beraya. Mata tak mau lelap, sampai angka 2.30pg, cikOni jangan katala, lintang pukang tidurnya.

Melayan HBO, Bring It On: Fight to the finish. Movie ni memang seronok, boleh pula layan sampai habis. Kisah cheerleaders tak popular menjadi popular. Cheerleaders? pasukan sorak la. Datang tempat orang, dicabar orang, tiadak ada yang mustahil sekiranya berusaha.

Macam-macam liku dihadapi, tapi tetap mendapat jalan penyelesaian sekiranya ada usaha, ada ikatan persahabatan, menyokong antara satu sama lain dan yang penting setia percaya mempercayai antara ahli pasukan. Mesti berjaya.

Hasad dengki, riak sombong tidak akan kemana-mana pun, malah boleh menjatuhkan pula. Berlagak la, berhidung tinggi la, sampai masa orang lain berada di atas, kita berada di bawah.

Sedikit sipnosisnya:

Christina Milian stars as sassy cheer captain Lina Cruz, whose world is turned upside-down when her family moves from the urban streets of East Los Angeles to the sunny beach town of Malibu. At her new school, Lina clashes with Avery, the ultra-competitive all-star cheer captain, while also falling for Avery's super-cute brother, Evan. Lina's always been able to rise to a challenge, but can she create a new all-star squad, beat Avery at the Spirit Championships, and still keep her romance with Evan? Hot music, fierce competition and high-flyin' fun continue in this all-new movie!

Sumber google: www.bringitonmovie.com

Movie habis jam 2.00pagi, mrAbi melayan lagi satu movie, baru mata aku boleh lelap. Peliknya, aku bangun pagi dengan segar. Awal pula tu? Haish... memang terbalikla. Harap sampai ke petang la ni.

~)@ Rakyat Jakarta buat tunjuk perasaan lagi. Selamatkan la rakyat kita di sana.
~)@ Maaf ya, ini bukan blog wayang, jadi revision aku, ala-ala je :D akan cuba dipertingkatkan.

10 pasang kaki:

Cik Shiqa said...

singgah sini tgok wayang.hehe

EiJa ZaQuaN said...

kat umah eija xde HBO..kalo ade agaknya..msti layan smpai ke pg jgk..

[-suziey-] said...

hehe kt pn layan movie smlm..cite the descent..

haih org indon ni mmg xsedar diuntung!

*luv Syahnia* said...

kak layan movie magika plak ;p

rakyat malysia bek hati
terima jugak rkyat diorg kat sini..
apa nak jadi kan :(

rasp said...

semalam ingat nak layan gak crite nie...
tapi paksa diri soh tutup and baring2 dgn harapan leh tido...
last2 kul 2 lebih gak kot tido...

qellissa said...

wah review wayang..cam best je...
p/s: biarlah indo x nak bg maid dia dtg malaysia..lg bagus kurang sikit indo kat malaysia ni..huhuhu

cha said...

shiQa:
wayang apa shiQa, dah lama tak tengok wayang.

kakEija:
kalau tv1,2,3 takde movie baru buka HBO, kekadang HBO ni pun byk citer ulang2. Bosan juga.

[-suziey-]:
biasanya tidur lambat ni kalau tidak masuk kerja esoknya, tapi... tahla.
susahla nak kata, buat baik dikata, buat jahat jangan katala... mmg kena kata.

ain:
akak dah lama tak masuk panggung, tengok iklan magika tu mmg best, nnt nk beli DVDnya la, simpan mcm Adnan Sempit.
kita diam tak bererti kita kalah.

rasp:
see? sama la ngan kita. haha. tension je, dok guling-guling atas tilam.

Qellissa:
haha, tak reti review la.
betul... belum kes maid2 dorang perabih reta benda majikan lagi tuuu.

DDrfauziah said...

Aslmkm.
Hmmm ... menukar kosmetik baru! :)

Farra Dhelina said...

dah lama tak layan movie..

cha said...

Wa'alaikumussalam kakG:
hehe skali ni aje. gunala make up ni sampai jemu.

kakFDhelina:
sama la kita, ni pun sebab ada kat TV, dan mmg tgh dok layan mata.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in