Bencila macam ni.

Tuesday, 28 September 2010

cikOni, panjat 11 mata anak tangga.

Semalam... aku balik kerja dengan gelap gelita, pukul 5.30 petang macam pukul 7.30petang wei, huiii hujan mengiringi kepulangan. So far selagi takde angin kencang or thunder-thunder tu aku redah balik, gigil rasa lain macam pulak, entah ngape.

Dalam kepala mahu membeli roti kering, tapi hujan. Makanya kena pergi dengan tidak membawa cikOni, aku tidak rela dia demam, huuu...

Aku memang failed sungguh parking tepi longkang ni la, mesti montot kereta tak lepas nyampah. Tak pas-pas, janji kereta boleh lalu sebelah sudah. Haha... lari pergi cucuk kat kepala rimau, aku berpusing satu Mesra kat petronas mencari roti kering, eh? tiadakah? memang kena pergi pharmacy la jawabnya.

So far, hujan reda. Berpayung juga la aku ke pharmacy lepas park kereta di rumah sebab aku berbaju kurung cutton, perasan macam cikgu sekolah seh. Haha.

Beli roti kering, sekali dengan 3 kotak cocoa coallagen, haha... terbang melayang RM RM RM aku, cepatla gaji weih. Dah beli barula nak sedarkan, padan muka.

Terus ambik cikOni, huaaa sakit seh kaki, dia tak nak berjalan sendiri, OMG... lenguh aku nak mendukung. Bila dah hujan lebat lif pun macam ba-alif, ngang. Sakit jiwa raga aku, dah la barang banyak, nak naik tangga pula. Tension sungguh.

Nak tak nak aku suruh cikOni naik tangga sendiri, gigih dia memegang pagar tangga, aku ikut belakang dia, asyik jatuh tersangkut je, aku dukung juga, kesian. Dalam hati aku, memang rasa nak sumpah tangga jadi lif, kalaula ada kuasakan?

Lif tu jangan katala, memang aku dah berzikir habis dah. Memang sudah habis kesabaran.

~)@ Time macam ni, mesti mrAbi takde, frusted.

5 pasang kaki:

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil said...

hikhikhik cian.. tp cute je bila membayangkan keadaan waktu 2.. ;op

qellissa said...

gigih cik oni naik tangga ye..cian plak bila bygkankan dia sangkut2 jatuh..hihihi

EiJa ZaQuaN said...

hehe..cutenye cikoni pakai beg sandang..nk g school ye..sama la mcm zaquan..excited jerk kalo sndang beg..

*luv Syahnia* said...

kakkkk naik tgga lagi..
aduiiii sabar je lah yea

hanya insan yg prnah mngalaminya je taw
camne seksanya naik tangga tggi2 ni ;P

ngan cikoni yg tmbam2 tu
lenguh tgn rasanya..hihi

cha said...

ibuAQiL:
kiut kak? huih, berpeluk keti tau. hilang ayu baju kurung cutton :D

Qellissa:
memang sedih tengok dia gigih naik tangga tu, dah la tangga tu gelap, lampunya takde. tapi... dah penat sangat.

Eija:
tak dapat cari beg sandang budak warna oren. ingat nak beli juga, biar dia bwk baju dia sendiri.

ain:
ye sayang, malas nak tunggu lif tu. lembs...

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in