Pagi ini

Friday, 6 August 2010

Morning... tidur lena malam tadi? hehe, aku tak lena bantal peluk tak ada. CikOni pun dah pandai tidur sendiri, hilang lagi satu bantal peluk. Ekeke...

Meneruskan rutin hari-hari, aku suka pagi. Aku suka rutin pagi-pagi. Tapi, yang membuatkan mood aku berubah bila, hidu asap sebaik aku sampai parking tingkat 3 itu. Hish! tak bertamadun betul la sesiapa yang membakar sampah waktu udara segar begini. Pencemaran.

Tidak ke dia belajar, asap tu menipiskan lapisan ozon? Tebal pula tu, siap melekat baunya kat baju. Habis hilang bau wangi dek asap tebal. Aku tak suka. Sesak nafas.

Hantar cikOni macam biasa, tak sabar-sabar dia nak jumpa kawan. Langsung tak menoleh sebaik aje pakwe menunggu. dakHaikal, setahun lebih. Menonong tak ingat nak babai umiOni ni. Tak lama lepas tu, datang lagi sorang. Sebaya cikOni, tapi belum berjalan. Lambat sikit.

Risau emaknya kerana anak tidak berjalan lagi malah masih belum merangkak. Aku cuma kata, sabar je, pertumbuhan budak-budak ni lain. Ada yang tak merangkak, terus aje berjalan. Huiii, macam dah banyak pengalaman kan? haha, tak la. Aku membaca.

Nampak lega si emak mendengar kata aku. Dia tidak tahu aku juga risau gigi cikOni masih belum penuh, tapi asyik kerja nak makan aje. Tapi, aku amat yakin giginya akan penuh juga nanti. Masa tu jangan dia suka gigit orang sudah.

~)@ Tak sabarnya nak esok :). Cutiii.

13 pasang kaki:

eem's said...

akak ummiOni, nanti nak tips2 & petua2 (walaupun petua ni hanya dari org tua je..hiks) jaga baby ye..haha..

'Ne said...

salam..
blognya benar2 hijau cantik :-)
kayaknya seru ya menikmati pertumbuahn si kecil hehe.. dari mulai berjalan sampai tumbuh gigi.. :-)

Iman's Umi said...

ch@ gg cik oni dh tmbh kira okla wlu x penuh...Iman x tmbh lgsg lg, mgkin demam kali ni sbb nk tmbh gg kot...hehehe

Diyana Zulkifli said...

hmm.btul2.stp anak tk sama pkembangannya.mcm mia.1 thn 4 bln baru jalan.meniarap merangkak pun dkt 1thn dulu baru bley.tapi ali,5 bln..dah bdiri tegak.mcm nak berjalan.

Cik Shiqa said...

kak cha comel, x pasal2 pg2 perfume dh bertukar ek.heheh cik oni kan baik, xdia x gigit org kot.:)

ch@ said...

eem's;
panggil umiOni je ;) sweet sikit. nak petua? boleh². tapi ikut pengalaman la ya :D

'Ne;
wslm, gembira bangat dgn pertumbuhannya deh. salam perkenalan 'ne.

umiIman;
haaa demam juga ke? tabahla wak. takpe, kan sayan kata perkembangannya lain-lain.

ch@ said...

kakDonat;
mrAbi yg lbh pandai jaga bdk kecil, dia kata biasanya perkembangan bdk perempuan lbh cpt dari bdk lelaki ;) walau apa pun, tgk dorang membesar sangat seronok.

shiQa;
tang mana comelnya tu dik oiii, dah kena pakai krim anti penuaan niii. haha, skrg pun dah pandai main gigit².

UnGu VioLet said...

dah besar yer auni.. makin cerdik... :)

ch@ said...

mar;
macam anak saudara mar jugala.

mekchu said...

jgn risau gigi anak lmbat tumbuh.. mesti dia cepat jalan.. org tua2 lah yg ckp..

ch@ said...

mekChu;
ha'a, mcm tu la kita dgr. kita tau gigi dia mesti tumbuh juga. cikOni mmg dah berjalan.

[-suziey-] said...

waaa suka rutin pagi ek..kt plak pg la nk mula buat keje tu mls..tp kalu dh mula buat keje rajin plak..ekekek:D

haih lemas nya bau asap bakar smpah

ch@ said...

[-suziey-];
pagi ni fresh sikit, kalau ptg, huaaarrrggghhh ngantuk ngalahkan apa. haha, bau asap kenduri juga yg best ;)

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in