Blog adalah diri sendiri

Tuesday, 24 August 2010

Hoho... cantikkan? kan? kan? bersenikan? kan? kan? baiklah aku punya citarasa telah direalisasikan oleh tangan berseni WhiteyMommy atau ibuKhalis. Simple tapi ambik masa sampai larut-larut malam.

Tangan berseni ni baru nak belajar bermain dengan warna hijau, orang tak suka hijau kena paksa. Erm... pepaham je la. Tak cukup siang, sambung malam pulak, tak cukup sehari sambung jadi dua hari, akhirnya kata putus dicapai. Inilah blog aku sekarang.

http://hijaucantik.blogspot.com

1. Ok, dah link ke blog cikOni secara total ;) ala blog contest je, bukan apa. Semua tepek gambar cikOni. Kalau jemu tak payah la datang, sebab blog biasa-biasa aje.

2. Senikan? mulanya ada kerawang kat border tu, tapi aku suruh dia delete, nampak serabut sangat. Tiba-tiba bertukat It's Umi Journal. Ya, lebih tepat.

3. Interframe, serius aku tak suka nak letak gambar, tapiii bila tangan seni Sha dah membuatnya, owh cantik rupanya. Kebetulan baju aku hijau (aku memang takde baju warna lain, warna pink? langsung takde :p

4. Rama-rama. Aku minta tapak kaki tiba-tiba transform rama-rama, haih takde sesungut, sebab kalau ada b/ground title sidebar aku melebar. huhu don't like ok.

5. Daun ni, aku ingat nak letak kat sidebar, tapi... Sha dah letak rama-rama malas la nak tukar lagi. Aku memang tak suka susahkan orang. Buueek!

6. Ye sudah jadi kalendar, buat sendiri tak jadi.

7. Kalau tak dia terbalik ke bawah, aku soh dia tukar terbalik ke atas, lantakla kalau orang kata cacat ;) aku suka je.

8. Aku memang suka template 3 column. Nampak semakkan? Boleh baca tak entry? Takpe, taknak baca jengah je pun dah cukup.

9. Siapa banyak, dapat hadiah dari aku ;) aku akan bagi setiap bulan. So setiap bulan hadiahnya lain, bulan ni aku nak bagi watermark dari design Whitey Mommy, hrmmm... nanti aku pilih designnya, keterangan lanjut akan diketahui kemudian.

10. Cenderahati untuk yang ke-100 ok. Salam perkenalan. Tunggu je la apa aku nak beri. Pssst... tiru shiQa boleh tak? ngeee...

Bloghijau adalah blog simple sebagaimana aku. Mana taknya hidup aku hanya bergantung kepada kebolehan diri sendiri, kalau aku boleh buat aku buat, kalau aku tak boleh buat cari jalan lain atau aku tak buat langsung. Senangkan?

~)@ Sekian sahaja persembahan bloghijau, hari ni hari interframe aje kerjanya. So sesiapa yang kata cantik lagi berkenan tu, bolehla ke WhiteyMommy, berpatutan ok, kerjanya teliti, kemas, mantap, dia juga seorang yang gila-gila kalau tak susahkannya ;) saje bodek.


12 pasang kaki:

@e_da said...

ooo suka.... suka... cantik.. sy suka sebab warna hijau.. hihi

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil said...

Cha, owang kalo x suka design blog kita biarkan dia.. Janji kita sendiri puas hati.. Hasil WHite Mommy mmg best.. Ibu pun suka... ;o)

cha said...

kak@e_da;
terima kasih sebab suka ;)

kakIna;
betul, sokong sokong :D

Kujie said...

dalam 5 thn berblog, warna hijaulah yang paling banyak digunakan. dulu2 cukup sinonim dgn hijau..sekarang je dah tua2 ni...dah tak de kaler2 lagi..

hijau ni sweet

mulalah gatal tangan nk edit blog pula ni

cha said...

kakKujie;
hooo kakJie suka warna hijau? kita ingat lagi kakJie komen blog Yonna, blog remaja biarlah warna warni, hehe... ala kakJie bukan tua sangat, kita terpikat dgn header kakJie tu.

Sis-Lin said...

mmg cntik..
sis bagai nk giler ltk itu rerama kat blog sis tue..tp menjadi jgk..

Cik Shiqa said...

akak! chanteek la template baru.. sedaap je mata mandang. oye.. shiqa nak jadi yg ke-100 leh dpt hadiah. leh ke...

Cik Shiqa said...

akak, cmne nk jadi penjejak tu.. blur plak.hehe ouh sy budak baru belajar..

cha said...

sisLin;
jadi sekarang sisLin dah tau la macam mana nak letak rama-rama tu kan, ok la tu. Dah pandai.

shiQa;
terima kasih, nak jadi yang ke-100? boleh, cubala.
penjejak tu, kenala tinggal komen kat blog akak ni. seberapa banyak yang boleh ;)

Farra Dhelina said...

weeee nmpk hijau..sejuk je mata..

ibu WaWa said...

memang comei blog ni secomei pemilik dan perekanya...

sejuk mata memandang.

cha said...

kakFarra;
warna hijau nampak oren, ada masalah mata namanya tu kak.

ibuWawa;
terima kasih, perekanya memang comel. pemiliknya ala-ala je :D

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in