Berpisah akhirnya

Thursday, 5 August 2010

Sungguh, hati aku sangat luluh, sedih, rasa nak menangis sepanjang malam, tapi aku takut jadi beruang panda esok hari.

Aku bersama dengannya tak sampai dua tahun, jodohku bersamanya terlerai juga. Entry tentangnya pun aku tak pernah post. Kenapa? kenapa terjadinya dalam bulan ini juga? Bulan ini datangnya Ramadhan, inikan bulan baik. Takkan la malang menimpa aku dalam bulan baik. Karut ah.

Mungkin ini dikata peringatan, aku semakin tua. Tua? Tua? adakah orang tua seorang yang pelupa? haish. Ini mesti kes aku suka minum air yang ada semut. Eee... mana ada, semut tu yang suka minum air aku.

Tak sengaja la, dan aku tidak ingat langsung akan dirinya setelah balik dari rumah kakak ipar aku. Aku sedar apabila kakak ipar aku sendiri message bahawa aku telah meninggalkannya secara tidak sengaja. Dia berjanji untuk memulangkannya kepada ku semula. Oooh aku sayang kamu.

Malam tadi aku telah diberitakan akan pemergiannya. Kakak iparku memberitahu rumahnya dimasuki pencuri, habis seisi rumah digeledah mencari benda berharga. Dan, dirinya dibawa pergi bersama, oooh sungguh aku nak menangis. Takkan la aku nak suruh kakak aku tu yang ganti, mrAbi ku message. Segala kesedihan kuceritakan.

Cis, membazir kredit, nasib guna line, mrAbi kata aku belum ganti puasa, sebab tu la asyik malang je, aku dah ganti awal-awal lagi, hish. Terus aje aku tidur. Malas nak layan.

Setelah aku kehilangan access card, yang langsung dibawa terus ke lautan. Aku kena ganti tuuu, aku kehilangan jam tangan, hadiah ulangtahun perkahwinan, tiada tukar ganti, menjaga sepenuh hati, ia yang paling mahal antara lain-lain, ooowh, sungguh aku sayang kamu wahai enFosil. Kamu sungguh berharga, namun bulan Ogos 2010 memisahkan kita.

~)@ Sungguh aku sedih. Ada harapan lagi ke nak dapat yang baru? erm... pakai je la yang rm10.

13 pasang kaki:

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil said...

Huh!! Geram sgguh ibu dgn si penggeledah 2.. Tapi yg ibu plg geram dgn si SEMUT 2.. Nape dia duk minum air cha.. Dia tak reti wat air sendiri ke?? Eiiii geram toi ler.. ;op

Iman's Umi said...

beli baru la...

Pn Izma said...

usah dikenang barang yang hilang.. beli je baru, takpe..

Diyana Zulkifli said...

huhu.sedihnya klu hilang barang.mmg bley beli baru,tp tak sama kan dgn yg hilang?uwaa.tumpang sedih.

yonna said...

hoho agak sedih sebab HADIAH kan? dari suami pulak tu T___Ttapi takpe la kak. dari nyawa yg melayang...

Lana~Bulu said...

sabar je ch@..
kalau kome menjerit sampai keluar api pun benda tu tak kan balik lagi..
kalau menangis sampai tenggelam menara KL tu pun tak kan selesaikan masalah..
cuba kome jerit...yeeesssss..!!!
aku akan dapat ganti yg lebih baik...!!!
hee..
percayalah ..tiap kejadian tu ada hikmahnya naa..
saboo yee..

kak yan said...

tumpang simpati ... takpe nanti bodek mr Abi belikan enFosil yang baru

ch@ said...

ibuAQiL;
haha, pe ibu ni geram dgn semut pula, semut tu tak pergi skola la bu.

umiIman;
tetap tak sama dgn yg asal.

pnIzma;
sob sob sob

ch@ said...

kakDonut;
kan? kan? kan?

yonna;
ha'a yonna, mula2 rasa agak marah juga, tapi teringat dari leher kena kelar, isk selisih.

ch@ said...

pakLan;
huaaa... nak ketawa ke, nak nangis baca komen PakLan ni, haha. terima kasih pakLan, harap masih ada harapan utk org memberinya lagi. ahaks.

kakYan;
huuu mmg tinggal harapan la nampaknyaaa...

eem's said...

ish..ape la ummiOni ni..bikin saspen je..insyaallah kalau ada rezeki, ada la dapat yang baru tu..mane tau, kot nanti cikOni dah besar belikan as anniversary present utk ummi dia ke...kan2???

[-suziey-] said...

adeiii suspeng btl baca..rupenye jam tgn fosil..hehe..tp ye la..ade sentimental value kan..harusla disayangi sepenuh hati:)

ch@ said...

eem's;
uhuh lambatnya nak dapat, haha. yang baru nilainya pasti sudah tak sama.

[-suziey-];
yups sungguh awak betul suziey :D

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in