Mengharap

Tuesday, 20 July 2010

cikOni terlantar sakit

Alololo aku sangat happy bila bangun pagi tadi cikOni pun bangun sama.

Bila rasa dahi dan badan dia, dah tak panas seperti malam tadi. Mungkin, sebab mrAbiOni dah bagi makan ubat malam tadi.

Dia bangun minta susu, lepas minum susu matanya tak boleh lelap mungkin. Aku bersiap dia pun tengok aje, mintak simpati mahukan layanan la tuuu.

Aku letak atas pangku, sambil melayan mulutnya tak berhenti-henti uuucaaak, uuucaaak. Mata pulak tak lepas pandang cermin sesekali melirik pada aku yg bersolek.

Setel aje, aku letak dia atas sofa sementara aku mengemas rumah supaya tak macam tongkang pecah bila balik nanti.

Mengharap mrAbiOni tolong kemaskan rumah. Dia off hari ni. Pakaikan cikOni kasut.

Aku salam mrAbiOni letak cikOni sebelah dia, dia rasa dahi cikOni:
' ok dah baik ni, dah Oni pergi lari ' lantas cikOni pun berlari mendapatkan aku yg sudah dipintu.

cikOni berlari dgn gembira. Alhamdulillah, demamnya kebah juga. Aku berharap biarlah terus sihat. Hati senang bila melihat dia berjalan, membebel, bermain, ketawa.

Semoga dia terus ceria bila aku ambil dari rumah pengasuhnya nanti.

~)@ Susahnya hati bila anak jatuh sakit.

16 pasang kaki:

Ibu Iman said...

kesiannya tgk gamba masa oni sakit tu... lemah sgt rupanya... kesiannnn... hrp ri ni dh semakin baik

IMAN'S UMI said...

Baguslah, Cik Oni dh sembuh & kembali ceria...senang hati uminya.

LanaBulu said...

Memang hati makbapak ni..kebanggg bila lihat anak2 happy..meloncat sana sini..
p/s- niat dalam perut bil tahu auni dah boleh berjalan dan berlari..nak jugak beri cadangan utk adiknya..tapi bila kenangkan sejarah ch@..diantara dua alam tempoh hari dulu tu..kira tak jadi lah..
hee..

ch@ said...

@Ibu Iman
~ hopefully baik la, yg mengadap dia lagiiila rasa nak nangis.

ch@ said...

@IMAN'S UMI
~ insyaAllah, berharap pulih sepenuhnya.

ch@ said...

@LanaBulu
~ jgn risau PakLan, kalau ada rezeki mmg bertambah :D

Yann said...

semoga kak cha sekeluarga sihat2 selalu. Amin.. :)

[-suziey-] said...

ala siannya cok oni...get well soon:)

♥MAMA♥ said...

tu la..bile anak sakit ni mmg sedih sgt kite sbg ibu kn,perasaan tu tuhan je yg tahu..mama dulu pun sara penah kena warded 3hari sbb demam panas,sedihh sgt,mlm2 nk tdo mama mesti nangis je tgk dia ;-( apapun moga2 baby oni cepat sembuh spt sedia kala kay,aminnn

ch@ said...

@Yann
~ terima kasih dear...

ch@ said...

@[-suziey-]
~ terima kasih Suziey

ch@ said...

@♥MAMA♥
~ betul tu mama, risau sgt². rasa mcm nak transfer je sakit tuuu.

rasp said...

lega hati bila anak dah sihat kan...
smoga dia sembuh 200%...

ch@ said...

@rasp
~ :D aminnn...

Mommy Pinky said...

sedihnya ayat last tu, ambil dr rumah pengasuh tu..cane la nanti nak kene tggl bb :(

ch@ said...

@Mommy Pinky
~ minggu pertama tinggal dia, rasa nak balik cepat aje. rinduuu sesangat.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in