Menerima dan memberi

Friday, 23 July 2010

Ermmm, hari ni makan tengah hari dalam opis aje, so takde la entry makan² versi syasya ok.

Aku call mama lagi tadi tak dapat², busy betul pnSaloma ni, tah mana dicampaknya telefon tangan pemberian aku tu. Haish! Aku dah send message beday kat dia pagi tadi. Musykil laaa.

Sebelum aku hantar cikOni macam biasala, aku bersalam mrAbiOni sambil meminta wang dgn rasa betapa aku kehabisan wang. Keh keh keh, aku menerima rm50 tetapi aku telah menggunakan wang itu sebaiknya.

Aku buat apa? teka. Hahaha, aku isi minyak kreta rm50 hengget. Habis tang² tu gak. Tak sempat masuk wallet pun. Meter minyak pun tak penuh. Minyak kan dah naik harga. Tabah je la masa hulur sekeping rm50 tuuu.

Sesampai je parking, zasss... aku parking, terus mencari uncle pencuci kereta. Dari hari tu lagi aku nak cuci, tak termakbul-makbul hasrat aku. Nak pergi yg dekat dgn rumah takde masa, takkan nak tunggu mrAbiOni yg bawa. Hehehe, dah diberi pinjam, sendiri mau jaga la kan?

Rezeki hari Jumaat mungkin, aku terjumpa uncle pencuci kereta sedang mencuci kereta lain. Sempat main babacak kat tiang pulak. Kekeke...

' uncle **** tau ' aku sebut nombor enWaja.
' u sudah mari tadi, u turun bawah kan? ' aik... aku mikir jap, aku rasa aku baru je sampai.
' errr i baru sampai la uncle, kereta i kat atas ' aku memberitau sambil keluar wallet.
' atas sana, u bawak waja kan? ' huh, sah aku dah tersenarai dalam memory uncle ni.
' yups, thanks uncle. Nah, ambilla selebihnya ' wang rm10 aku hulur. Terus aku menuju opis.
' ok '

Huh details perbualan aku dgn uncle. Aku bukan apa, aku simpati betul dgn dia, orang yg berumur seangkatan dgn nya sudah pun duduk berehat sahaja di rumah, bermain dgn cucu. Tapi dia?

Aku taktau la kisah hidupnya, satu kerja pula aku nak menginterview dia kan. Taktau la sama ada dia benar² susah, atau pun mencuci kereta itu hobinya saja sedangkan dia rupanya orang kaya. Huhu...

Takpe aku halalkan aje apa yg aku dah bagi, bukan selalu pun. Ikhlas.

Harap matahari terus bersinar sehingga aku pulang dgn kereta yg bersih berkilat. Habuk tebal gila, driver pempuan tapi kereta tak berjaga. Ada ke patut.

~)@ Sekian... huhuhu cikOni tewas contest Season 3 Baby With Toys. Uhuhu... nantila cikOni umi bagi hadiah besar punyaaa :) ekekeke...

7 pasang kaki:

Zaidah said...

kekadang keta zai pun macam tu...penuh dengan debu2 cinta...hihihi

ch@ said...

pnZai;
kan? rasa mcm tak seronok pulak tgk debi tebal tuuu :D

IMAN'S UMI said...

Wah hari ni en. Waja berkilatla kt jalan raya.

ch@ said...

umiIman;
yezzaaa, udah mau pulang niii, ketemu lagi yaaa :D

Mommy Pinky said...

hmm..xleh tgk lelaki y dah berumur..rasa kesian, mesti dah penat sepanjang hidup bekerja :'(

DDrfauziah said...

Aslmkm.
Baik juga untuk lakukan sendiri ... exercise. :)

ch@ said...

zana;
kan? sama mcm kita.

kakG;
Waalaikumussalam kakG.
Huuu, lotih kakG, dgn tak cukup ketinggian ni, rasa tak bersih² kreta tu :D

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in