Beg

Monday, 26 July 2010

Mata ngantuk, urgh... kenapa Isnin mesti macam ni? pepagi tadi aku bukan main gembira dgn tekad hari ni, no blogging, no FB, hari ni buat kerja dgn tekun. Huahaha, berangan je la wei, tetikus aku ni cepat je mencari FB and It's Journal.

Dapat juga la aku siapkan kerja yg tak sampai baper kerat tu, simpan tuk masa depan. Aku hadap bloghijau, uiii rasa macam putus kasih bila tak jengah.

Aku nak setelkan hutang TAG, terbengkalai lama dah, selagi aku tak buat si pemberi TAG ni tak datang menjengah aku. Uhuh, takpe² aku tau dia busy. Emiii... jgn marah daku.

Copy and paste batchmark BAG TAG ini pada entry anda ye wahai bondaWiya, umiIman, pnIzma, cikAin dan cikShiQa - aku mmg sukaaa susahkan orang.

Sudah lama aku tak syok sendiri :p, ampunnn...

Beg yg sedang anda gunakan sekarang
dan photo anda bersama beg.

Kenapa suka dgn beg itu.
Bila pakai jeans dan t-shirt annWardrobe, aku bawakla beg ni, nak dukung cikOni bila tidur pun senang tapiii bila pakai baju kurung aku bawak beg lain. Beg nampak ayu sikit. Sila muntah.

Pengalaman dgn beg itu
.
Pengalaman tiada, kenangan ada. Beg ni aku beli masa honeymoon di Bukit Tinggi, Pahang. Tu yg nampak macam budak² je.

Kenapa, perempuan perlu bawa beg ke mana-mana?
Aku mmg pembawa beg, tak pergi kerja pun, aku kena bawak beg, tak besar tapi kecil, beg duit. Errr, beg aku dah jadi tempat letak pampers, baju spare cikOni, towel ngan botol susu. Bila hangout dgn family, aku angkut beg lain pulak.

Pandangan anda bila lelaki bawa handbag perempuan.
Errr... aku kurang berkenan, handbag just for woman.

Bagaimana cara anda utk mengelakkan beg dan anda diragut?
Bila sendirian, aku lebih suka bawa beg selimpang. Bila bawa handbeg ala ayu² tu, aku peluk.

Beg atau kasut, mana satu yg anda akan pilih.
Aku lebih suka kasut :)

Tag 5 orang, sudah setel.

Emiii... hahaha, dah siap kerja rumah awak ni. So, nak bagi handbag baru pada saya ke? kekeke... saje.

~)@ Bila umiOni sudah berpossing. Hahaha. Mula kureng dgn FB, eh? hahaha... letih nak baca status semua friendlisted. Berjogging mata. Main game aje.


9 pasang kaki:

shaa bonitaa said...

shaa pon ade dpt gak tag mcm ni..smpai skrg terbengkalai tag tuh..adeihh..cian kt org pemberi tag =)

LanaBulu said...

Nanti ..
kalau auni dah besar..dan melaram tu jgn cakap apa2 naa.. pasai?
hee..
Sakan juga kome ni ch@...
kelakar lah..haaa

ch@ said...

shaa;
hahaha lambat sikit part nk buat tag niii...

pakLan;
hahaha kita mmg suka bergambar pakLan, ngape dah tak bule melaram eh pakLan, teringiiin laaa...

Cik Shiqa said...

eh eh patut la rasa x sabar2 nk g lawat sini, rupanya kene tag.hehehe wahhh i.allah t shiqa wat.. kalau x pun copy yg kak cha punya pun x per kan.hehehehe larikkkk

ch@ said...

shiQa;
mana aci main tiru², hish...

Cik Shiqa said...

hahaha ok2 x tiru. main2 je. nnt shiqa buwat yer akak comel

ch@ said...

shiQa;
haha, bgs².

IMAN'S UMI said...

Ayark terkena tag lg...beg sy besar gedabak, x cantik, kaler merah menyala, marah RedMummy nti...sy peram dlu ye, da ada nti sy postla en3 tag ni ye ch@.

ch@ said...

umiIman;
haha, jgn rasa terpaksa dan dipaksa, kita tak kisah pun la... ini kan saje suka² ;) no problem umiIman.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in