Hari yang cukup bermakna

Sunday, 4 July 2010

aku, bondaWiya, cikAqies & mamaLia
Yang nyata dalam gambar ini, adalah aku yang paling gebuuu...hihi, sukaaanya aku ;)

Bertarikh 2 Julai, Jumaat. Suasana sangat sibuk. Semangat berkerja pun dah hilang kerana perjumpaan yang bakal menjadi ingatan bermakna, akan adakah perjumpaan seperti ini lagi. Argh sungguh seronok.

Pertemuan antara, mamaLia dan cikAqies (exhousemate aku) serta bondaWiya (kakLong aku) di Nando's OneUtama. Susah rasanya nak menerangkan kaitan antara kitorang ni, semuanya memang berkait. Pokok pangkalnya, tak salah aku menyatakan hubungan ini adalah berpunca dari aku. Haha.

mamaLia~ aku pernah membuat praktikal di tempat dia berkerja. Pernah juga serumah dengannya ketika aku baru sahaja tamat belajar.

cikAqies~ dah banyak rasanya aku bercerita tentang dia, merupakan kawan yang akhirnya duduk sebumbung, tido sebantal. Makan, lain-lain pinggan.

bondaWiya~ oh, senang...aku kata dia adalah kakak iparku. Boleh macam tu kak? Jadi tau je la hubungan rapat tu yang macam mana.

Aku mengajak cikAqies pergi ke jemputan perkahwinan bondaWiya. Mungkin di situ pertemuan mereka. Akibat sesuatu tragedi yang melanda, mereka bertiga dan juga aku menjadi berkait. Susahkan? ye hubungan secara kebetulan memang susah untuk dijelaskan.

Tidak mengapala. Bagi aku pertemuan 8 mata ini sangat berjaya. Aku sayang semua kakak²ku ini. Laaa aku ke yang paling muda kepada mereka semua niii...

~)@ Lain kali jumpa lagi ye ;) Kita gelak sampai penat.

~)@~)@~)@~)@~)@~)@~)@~)@~)@~)@

Noorulsahida (aku) & NurulNabiha (cikPA)

Hari terakhir untuk cikPA berkhidmat kepada boss kacaknya. Jadi, secara tidak langsung pertemuan 8 mata turut menjadi majlis meraikan pemergiannya bagi aku dan pnIzma. Secara tak sengaja juga menemankan pnIzma membeli preparation untuk majilis perpisahan cikPA.

Oh cikPA, semoga ngko terus berjaya 'melanjutkan pelajaran'mu keperingkat yang tertinggi. Haha. Kehilanganmu pasti aku akan terasa;
  1. Tiada lagi teman bergosip apa jua topik lelebih topik lelaki kacak (pemain bola sepak & artis)
  2. Tiada lagi insan yang sudi mendonlodkan mp3 dan juga pemberi link berita sensasi untuk digosip.
  3. Tiada lagi kawan untuk makan tengah hari dan balik awal.
  4. Tiada lagi geng sekepala untuk membuat ketupat dan kuih bangkit.
  5. Tiada lagi aku merasa menjadi aweQ Edward Cullenmu.
  6. Tiada lagi pemilih baju cantik lagi seksi untuk cikOni.
  7. Tiada lagi kamus atau pembina ayat bahasa Inggerisku.
  8. Tiada lagi telinga setia mendengar keluh kesah rumahtangga makCik.
  9. Tiada lagi teman ketawa depan monitor.
  10. Tiada lagi ketukan keyboard dari arah kananku.
Nurul Nabihah binti Rozeland, terima kasih kerana menjadi sahabat aku. Pertemuan aku dan ngko di LRT Masjid Jamek, membawa kita kepada menaiki LRT dan bas bersama-sama, membawa ngko menaiki kereta bersama aku, membawa kita dapat merasa menjadi driver untuk diri sendiri, membawa kita boleh tidur bersama (eh? haha tak la, teman aku je.)

Oh cikPA, bagaimana aku harus lupa akan ngko? terima kasih atas segala²nya. Semoga Allah SWT permudahkan ibadah harian kau. Terima kasih menjadi sahabat aku :) love u.

~)@ Semoga kita tak lost contact ok. Still waiting for final game WC. German dah layak.

~)@~)@~)@~)@~)@~)@~)@~)@~)@~)@

Selamat Ulangtahun Kelahiran -1
kepada
cikOni
pada
2hb Julai 2010
~ semoga menjadi anakanda yang paling tiptop, abiumi sayang oni :D ~

mrAbi, cikOni & umiOni

~)@ Berbuih aku nyanyi lagi beday tuk cikOni, sudahnya aku jugak kena habiskan kek tuuu. Thanks mrABi :D

~)@~)@~)@~)@~)@~)@~)@~)@~)@~)@

pnIzma, saksi tempat kejadian pertama dan kedua.

~)@ Karang sentap takde gambar dia. Lagi² buat ayat terharu. 'Ye la, aku ni driver je'. Huh! terima kasih ye puaaannn :D


4 pasang kaki:

yonna said...

ohoo.akak dgn kak faizah tu mmg ada pertalian darah la? haha muka sepesen je semua :p hihi

happy birthday to little auni :) hug n kisses to her ye kak

ch@ said...

@yonna biarlah akak berterus terang, suami kakFaizzah tu, abang angkat akak memang dah rasa macam adik beradik betul. Sebab tu la rapat.

ok akak dah kiss² dia, hari² akak kiss dia sampai dia lemas.

MamaLia said...

cha... i wish... we all... frenz 4ever...

ch@ said...

@MamaLia
Oooh itu sudah semestinya. Siapa lagi yg kita ada di sini kalau tak kalian semua?

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in