Cantik dan sedap

Friday, 30 July 2010

Aku sudah sengau. Huuu... biasala lepas cikOni, umiOni dia pula dapat penyakit. Ya, antibodi dah tak macam dulu, nak dapat demam setahun pun payah. Sekali mendapat, hambik. Pakej terus tak boleh bangun.

Tapi, sejak kelahiran cikOni, aku mudah sangat kena jangkitan penyakit. Mungkin antibodi sudah semakin berkurangan ataupun terlalu banyak pengambilan makanan yang tidak sihat. Aiii...

Aku mesti mengambil suplimen tambahan ni, untuk mengembalikan antibodi. Kalau tidak memang asyik sengal badan ajela. Sebelum ni aku minum CocoaCollagenPowerPlus, sedap weih. Semuanya menggebu, berat badan pun maintain.

CocoaCollagenPowerPlus
kredit to www.zawiahshop.com

Semenjak aku tidak minum, badan, kepala, tangan, kaki lebih-lebih lagi mata tak dapat tahan satu hari. Mengantuk memanjang. Jadi, aku akan mengambil CocoaCollagenPowerPlus semula. Tungguuu...

Mula-mula aku mencuba, bertambah meletups, mantap dan gebu. Segar sepanjang hari, rasanya pun sedap hingga licin cawan. Bergantung kepada penerimaan badan masing-masing ya. Ada seorang kakak yang mengesyorkan pada aku.

Biasanya kena ambil masa perut lapar, setengah jam sebelum makan. Aku ambil pagi dan selepas itu aku dah tak hirau makan, sebab terasa kenyang (bergantung kepada badan masing-masing juga) sehingga aku jumpa makan tengah hari.

Aku berhenti minum sebab biasanya aku beli online, kalau dah beli online ni faham-faham aje la kan? Jadi, pada satu hari aku mengikut mrAbiOni berbelanja di TescoSelayang, aku ternampak la cikCocoa ini di salah satu kedai kecantikkan di situ.

Aku akan kembali gebu seperti sebelum ini, kerana ia sudah mudah didapati dan dimiliki. Klik link di atas, untuk mengetahui rahsia di sebalik kecantikan, kegebuan dan kesedapan cikCocoa ni ya.

Sesuai untuk orang yang belum berkahwin juga. Hanya untuk wanita tau.

~)@ Tak sabarnya nak tunggu malam niii... esok cuti, ehem-ehem! ;)

18 pasang kaki:

IMAN'S UMI said...

dh gebu jap ag bertukar mana satu cik oni mana satu uminya...hehehe

Pokcik Bobot said...

pok cik boleh mkn x tuk gebu...ngggeeeee=))

[-suziey-] said...

hmmm sesuai utk diet ni..kalu minum pastu xhirau nk mkn..ekkeke;D

Zaidah said...

sesuai tak untuk ibu BF...

Hanim said...

akak pun nak gebus jugalah...hehhehehe

ch@ said...

umiIman;
hehe, syok la tuuu, laaa ni berat kita makin turun la wak.

pakcikBobot;
haha, pakcik punya lain ingrediant la.

[-suziey-];
bergantung juga, ada org minum kija nak makan je, tapi berat still maintain la.

kakZai;
boleh kak, rujuk ni;
http://www.mail-archive.com/sahabatinteraktif@yahoogroups.com/msg54727.html
atau
http://zanabelongstowanzul.blogspot.com/2010/05/cocoa-collagen-power-plus.html

boleh minum jangan risau, cuma yang tak boleh, org pregnant je.

Yohan Wibisono said...

"Nice artikel, inspiring ditunggu artikel - artikel selanjutnya, sukses selalu, Tuhan memberkati anda, Trim's :)"

ch@ said...

kakHanim;
hehe sila kak sila... akak tu dahla kena bersilat dgn anak² :D

enYohan;
haiii, thank you :D

TokNabe said...

KAtanya utk wanita aje, apa jadi agaknya kalau lelaki yg minum..............

♡♡ Y-A-N-N ♡♡ said...

semoga kak cha maintain gebu n cumel. hehe. sihat selalu lh ye. (^_^)

Lana~Bulu said...

sedap tu..
tapi tak elok makan sorang2..hee

ch@ said...

tokNabe;
ye wanita shj, tapi papa kita mnm sebungkus, tgk ok je. haha...

yann;
terima kasih doa yan tu.

pakLan;
wnira sahaja pakLan, ni dah post entry ni, kasi share la...

DDrfauziah said...

Aslmkm.
:) Bagus la jika mmg dirasakan kebaikannya.

ch@ said...

kakG;
Wa'alaikumussalam kakG.
erm mmg terasa perubahannya masa minum dah bila sudah tidak minum.

Honeyvsbee said...

Leh turunkn berat ke? Nk try lah kasi mantop sket. .hu3

mzhany said...

cha, hany baru je start makan ni.ummm hany baca sbb bleh maintainkan hormon kan...harap2 la ameen. hormon tak menentu skrg ni ;)

ch@ said...

bee:
rasa macam tak boleh je. ada pakej lain rasanya.

hany:
kita dah tak minum, sebab kita pregnant. lepas bersalin nanti, minum lagi.

Bisnis Borneo said...

wah, cantiknya terima kasih sudah bersudi berkongsi usaha bulan puasa

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in