Blog hijau

Tuesday, 13 July 2010

Aku baru membuat ujian ke atas blog aku sendiri, terima kasih atas perkongsian ilmu mu kakKujie. Terima kasih daun keladi, ada ilmu silala share lagi. Ngehehe...


Taadaaa... ini keputusannya.

Cumanya aku mahu tahu, adakah blog aku masih tahap ok atau sudah tahap lambat yang wali-wali?

Melihatkan total nak loading full page tu sampai 2o seconds jauh beza betul dengan kakKujie punya blog. Huhu...

Harus aku mencari alternatif untuk meringankan blogku ini, lelebih lagi tang widget² tu. Takde widget rasa macam tak berseri pula. Haha...

Jadi kepada sesiapa yang mahu mencuba, bagi kepada Pingdom Tools untuk membantu ya ;)

~)@ Sudah mula mahu menggodek blog balikla niii... Tangan sungguh gataaalll. Huhu.

6 pasang kaki:

yonna said...

agak lambat tu if 20 sec :) yonna rasa widget akak belah kiri ni. hihi. yonna pun try tadi. 10 sec T___T tu pun rasa dah lambat. kalau boleh nak 5 sec je hehe

IMAN'S UMI said...

Sy test blog sy 6.1 sec je ms loading...so kira ringanlah kn?

ch@ said...

@yonna
~ belah kiri? means yg ada link blog ni ke? hrmmm kena discleanup ni. 5sec mcm blog kakKujie.

ch@ said...

@IMAN'S UMI
~ ahaaa ringan la tuuu...

Bond@ While@ said...

sya..akak dah buat dah.. mula2 13.4 seconds..dan2 tu g clearkan..skang hanya 3.1 seconds sahaja! hoyeee...

ch@ said...

@Bond@ While@
~ apa yg mahu di'clear'kan eh...

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in