dia papaku

Wednesday, 2 June 2010

Selamat 11 bulan cikOni...dah boleh berjalan banyak tapak dengan sendirinya, superbla anak umi :)

papa, daddy, abah, ayah kepada umiOni&Mois
terbaik wokkk...

Mama bising bila aku jerit 'abaaahhh makan' atau 'abaaahhh!!! mama panggil' haha...sebab mama soh aku panggil papa. Sampaila adik aku ikut panggil abahhh jugak.

Cumanya sejak ada cikOni ni barulah lidah aku ni terbiasa panggil papa, ye la nak sesuaikan dengan mama. Barula kena kan?

Seingat aku la, papa tak penah pun mendaftarkan aku kat sekolah, setiap tahun masuk sesi baru memang tugas mama yg hantar aku sampai dalam kelas. Papa? dia banker je, haha...mintak nak berapa? mesti dia bagi, tak banyak pun mesti ada.

Kekadang mama suruh ambik aku dari skolah time hari hujan, ye la mama tak pandai drive. Tapi, aku tak suka tunggu papa, mesti lambat. Semua kekawan aku dah balik, tinggal aku sesorang tunggu dia. Tu yg aku tak suka tu, aku lebih rela meredah hujan, main air balik rumah jalan kaki. Hehe!

Bila aku start duduk hostel, papa amek penyata aku sebab sekolah aku kat Bandar Kota Tinggi, bercinta gila tunggu dia datang, tak pernah punctual. Dia sangat busy. Bila melawat aku kat hostel, tak sabar-sabar dia nak balik rumah, nak pergi kebun katanya. Haish, tak sempat aku memadu kasih dengan mama.

Paling aku teruja, bila aku mintak meja belajar nak letak dalam bilik. Jeles la tengok orang ada bilik sendiri macam dalam drama kat TV tu. Nahhh!!! papa buat dengan tangan sendiri meja belajar, lengkap dengan laci. Siap ada almari buku lagi. Papa sangat kreatif ok. Dia buatkan mama katil serta almari fail untuk simpan fail²nya.

Paling best, aku balik dari bandar kota naik teksi, sedang dalam perjalanan berselisih dengan papa naik motor kapcainya. Pemandu teksi angkat tangan sambil berkata 'tu la satu²nya pegawai yg rajin dalam felda ni'. Ntah mengapa dia memuji papa. Hahaha! aku sengih.
'itu la ayah saya pakcik' aku berkata sambil tersengih lagiii lebar. Papaku di puji. Ahaks. Pastu papa perasan la kembang sana sini :)

Walaupun kesibukkan berkerja sebagai Pegawai Felda, papa masih lagi mahu pergi bercuti bersama-sama. Hrm...ala dia sebenarnya rindu nak menggelek cucu kesayangan pengarang jantung hatinya :p

Ayat yang paling dia suka cakap bila berjumpa dengan sesiapa "itula ceritanya" tak sudah², dia akan ulang sebut sehingga orang yang dengar betul² faham. Wooo...i miss my papa.

Selamat Ulangtahun Kelahiran-55
kepada
enAb Latib bin Tohalus
~ semoga diberikan kesihatan yg terbaik utk terus menjadi sponsor percutian akan datang, huahuahua! ~
dari: kakak sekeluarga ;)

~)@ maintain muda papa aku ni tau @(~


3 pasang kaki:

IMAN'S UMI said...

Happy Bithday to Papa kepada Umi Oni...senangla nk dpt sponsor, xyah mintak dekat mana2 company...

Bond@ While@ said...

selamat hari jadi papa!!
moga sihat sentiasa dan dipanjangkan umur :)

ch@ said...

umiIman & bondaWhilea -> terima kasih, bisaku sampaikan kpd empunya diri ;)

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in