buku lama

Wednesday, 16 June 2010

Kenapa aku berblog? hihi, aku memang suka menaip essay tah apa². Aku memang suka menulis essay yang merapu meraban. Sampai satu tahap aku pernah bercita-cita mahu menjadi penulis novel. Tapi, part cikgu suruh buat karangan dulu, memang aku tak suka. Belajar, mana la aku suka.

Aku hanya suka cerita benda yang berada di sekeliling aku, aku suka bercerita tanpa memikirkan tatabahasa atau struktur kedudukan ayat, tu yang kekadang ayat aku tunggang terbalik. Aku aje yang faham :D

Dulu aku berblog, aku jadikan sebagai catatan harian, mana la aku hirau follower ke, orang membaca ke, pasang header, pasang widget, letak gambar pun tak reti dan sebagainya. Apa yang aku tau aku hanya type dan baca untuk diri sendiri. Template pun guna yang asli tau.

Tak caya? aku sedaya upaya mengingatkan balik apa nama blog yang aku guna, maka terjumpala harta karun ku ini. Bila aku baca balik semula, adoyaiii kanak² betul. Semua benda nak cerita, setiap detik dan saat.

Penat aku menggeleng-gelengkan kepala, tak percaya betul aku sendiri post entry ni. Kompeni tu pun aku tak tau wujud lagi atau tak.

Zura, dah transform pnAzura, suaminya 'balak' dalam citer tu. Anak pun dah dua. Zurek, ko ingat lagi tak blog aku ni?

Ayang, dah jadi suami aku. Anak baru sorang, cikOni tu le.

Eee, aku malu sebenarnya dengan blog tu, haha. Tak matang sungguh. Kalo korang nak muntah, silalah, sebab aku pun rasa mual membacanya. Nak delete, tapi tak ingat langsung password & ID nya, mungkin aku kena try and error.

~)@ Bandingkanla ngan blog hijau ni, jauh lebih gojes. Tapi, tiada yang lama maka tiada la yang baru kan? @(~


12 pasang kaki:

IMAN'S UMI said...

Hahaha...btlla ch@, layout dot dot...pastu en3 esei, xde gmbr pn. eceh, nk jatuh ats mamat encem ek?

ch@ said...

umiIman~ baca ke? huhu, tgh mengumpul kekuatan nak baca smula :D yaks!

IMAN'S UMI said...

Bacala...hobi membaca...tu pasal tau tu...kekeke

Nida said...

Kak Nida pun pernah guna layout tu tau masa bukak blog ni mula2 dulu... sama ler macam Cha.. plain jer..hehe

Qaseh said...

dulu2..mane nak luahkan hati...kat dalam tut laa semua diluahkan..bile baca balik rasa geli hati pulak..tapi semua tuh dah dibuang dan dibakar...kang jatuh ketangan org lain..sure haru...

ch@ said...

umiIman~ Hehe terima kasih. Malu rasa mau menyorok.

ch@ said...

kakNida~ kan? mana la pandai nak menokok tambah, takut pum ada :) takut terdelete semua :)

ch@ said...

kakEcah~ haha diari boleh la buang and bakar, ni tak ingat password and ID caner nak buang ni??? huhu.

Ibu Iman said...

hehehehe... mmg skema 'buku lama' cha tu... sblm ni pn sy pun ade bbrp buah 'buku lama'.. tp jiwang la.. segan lak bila baca balik.. hehehhe

ch@ said...

mira~ tu la kan, skema baik punya ayat. jujur je tatabahasanya :D

azura said...

kecik....aku pon nak delete gak blog lame...menyampah gile bl bace...wek!!!

ch@ said...

zura~ ko buat blog zura? best². ko ingat tak psswrd blog aku yg lama ni? haha.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in