biarkan mereka

Tuesday, 22 June 2010

Balik kampung ter'cinta' macam biasa. mrAbi ada perlawanan bola sepak untuk belia². Sanggup balik tu, aku ikut dalam keterpaksaan setelah kalah dalam percaturan. Mencik.

Masa aku penuh dengan menjaga cikOni, huh! dia pun pandai, asyik mau mencari uminya aje, langsung tak nak dengan orang lain. Mula la tunjuk perangai. Lotih makcik tau.

Kalau kat rumah sendiri memang aku biar aje dia main sendiri sebab rumah aku sekangkang kera je, ini rumah mertua, besar. Berbahagian-bahagian pulak tu. Aiii menguji kesabaran.

cikSu Mija mengajak cikOni

mengumpan dengan psp mrAbi

cikSu Mija dah geram

Aiii, cikOni memang bermuka selamba kodok. Tapi cikOni still comel. Aku pulak yang perasan. Haha.

Bulan depan, boleh la cikSu Mija berlari-lari dengan cikOni. Seronok pulak tengok diorang berbahasa :D

~)@ Nasib baik menang main bola, kalau tak memang pelancaran mogok la aku. Haha @(~



5 pasang kaki:

Ibu Iman said...

eeii... kiutnya cik oni ikat rambut 2... sejemput jer rambut die tp cumilllll sesangat

IMAN'S UMI said...

comel cik oni wt muka selamba kodok smbil gigit2 tudung botol susu tu + ikat rmbut cabang 2. Sy try gak ikat rmbut cabang 2 kat Iman, dia bagi plak, tp tau2 je la, mana nk nmpk sgt sbb rmbut dia kerinting.

ch@ said...

ibu&umiIman~ eh, boleh pula sama nama anak ye :D haha, betapa la susahnya nak ikat rambut tu. rambut oni tu pun cam nk kerinting je, tiiiidaaak.

IMAN'S UMI said...

ch@ ni sama ngan abi Iman, xnk rmbut kerinting ek...dia blh ckp nk rebondingkn rambut Iman, sy ok je kerinting, comel je mcm bunga sulam ditampal di kepala...ha'a...nk sama plak ek...Ibu Iman ngan Umi Iman.

ch@ said...

umiIman~ kita mmg nak yg rambut kerinting, tapi bila tgk cikOni totally ikut abi dia, bagi can la rambut tu ikut umi dia pulak ;)

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in