doli²

Wednesday, 16 June 2010

Awal pagi mengadap blog, malam hari mengadap FB, tehehe. Cerita pasal makan lagi, aku ingat² lupa, bila punya hari ni. Aku terjumpa gambar dah siap edit pun, rasa macam nak masuk dalam blog je.

Dolisaja karakena, Mehdilaga karakena, haha... tetiba nyanyi lagu hindustan. Gila.

Nama kedai ni Doli Kuey Teow Goreng, mestila kuey teow sebagai main menunya kan? macam biasa, pnIzma punya idea. Tempatnya kat TTDi. Dia memang pakar part² kedai makan ni.

keadaan kedai tenang dan air-cond

Nama pun lunch, so aku memang lebih kepada nasi la. Nasi ayam doli bersama sirap bandung, hoho sungguh lazat. Walaupun dah lama tapi masih terasa dihujung lidah, aku lapar ni.

pnIzma, kuey teow & sirap limau

cikPA, nasi ayam & milo ais

Menjamu selera sambil menatap pelayan ala² mat rempit, tapi ensem ko. Budak² je. Kalo budak sekolah yang makan kat sini puasla menatap wajah ensem tu.

Ini bukan blog makan² ye, jadi ulasan aku pun tak la bagus macam jalan² cari makan.

~)@ Dah berpikir, nak makan tengah hari, hari ni :p @(~

2 pasang kaki:

Cik Rara said...

lama betul tak makan char kuey tiaw.. :)

ch@ said...

cikRara~ haha utara punya sedap.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in