ABC macam² ada

Monday, 24 May 2010

Kali ini n3 aku special ye. Kenapa? suka hati makcik la nak oiii, makcik punya. :p

A, aku, abi dan auni ~ are family in one roof.
B, bebel, berangan ~ ini hobi aku dari dulu² lagi.
C, chubby, comel ~ pipi aku la tu, hahaha! ada makcik kesah???
D, demand ~ ooo itu aku gak tu, tapi kekadang je. tak selalu.
E, erwandi ~ nama atas nameTag polis mrAbi.
F, filet-o-fish my favourite
G, gigit ~ hobi baru Oni, mentang la dah tumbuh gigi atas bawah, smua menda digigitnya.

Oni yang lasak

H, hijau ~ my favourite colour. Love green.
I, ikan ~ aku sangat suka dgn ikan, ingat kat filet-o-fish???
J, jalan² ~ aku ngan Oni sangat suka, aku ada tahi lalat kat tapak kaki.
K, keretapi ~ baru je mrAbi beli tok Oni. Aku peminat Thomas and Friends.

Oni punya ni, tapi abiumi yang main

L, lipat ~ aku suka lipat baju. Suka bau baju bila dah kering.
M, mencabut, memasang, mengemas, memanjat, merangkak, menyanyi, menyepah ~ Oni punya hobi terkini.

aktiviti Oni bila di rumah

N, noorulsahida (aku), norerwandi (mrAbi) & norerdina Auni (Oni)
O, Oni ~ my little coro.
P, panjat, memanjat ~ lepas gian nak duduk dalam carseat, Oni la tu.

cak! Oni...

Q, que Haidar ~ i loikesss him.
R, rhu ~ ingat pokok ni? aku panggil pokok hantu sabab dia ada bunyik.
S, syasya, Sahida ~ nama aku gak tu.
T, tokPapa, tokMama, tok'ki ~ nenek & atok Oni.
U, umi tok, nenek Oni jugak.
V, virus ~ selsema ngan batuk, kejap je terkena.
W, wandi ~ nama mrAbi masa blaja.
X, x-ray ~ aku tak suka bila kena bukak baju. erk...
Z, zoo ~ aku nak bawak Oni kenal dgn binatang.

ABC sampai Z ni dari mommy gojes Khalis hohoho! jenuh gak nak menyiapkannya. so sha, dah siap ni, aku main hentam kromo je, janji bunyik.

~)@ aku mau membawa diri lagi, usah ditunggu ye entry seterusnya. hehehe! daaa...take care! @(~

7 pasang kaki:

IMAN'S UMI said...

En3 dri A to Z ye? Hebat leh wat citer gitu...klu sy, sy cuma reti nyanyi je A smpi Z, pastu Iman pandang2 je la poster Alphabet dia tu...hehehe Umi dgn Abi plak berseronok main mainan Oni ye...

ch@ said...

umiIman -> hahaha! abiumi syok sendiri mmg mcm tu. oni suka lagu ABC yg kat FB kite, bulat bijik mata dia tgk katun tu joget² :)

LanaBulu said...

Ingatkan ABC tadi tu Allah Beri Cuti...kaum hawa..hee
Gigit ...ini bahaya ni...
tapi kalau beri susu botoi tak pa..kira selamat...

LanaBulu said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ch@ said...

pakLan -> ABC yg tu mmg sentiasa dinanti. hehehe! upsss...
tu la tu, ssh nk mendikan dia, bila pgg mula la dia buat bite kat tgn, bijak btl.

Ibu Kimie & Balqis said...

kretip la awak Ch@....suka jer baca...

ch@ said...

hanim -> thanks sebab sudi baca. ala cuba soh kite buat sajak ke, buat essay ikut format ke, habis. failed :)

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in