maintain ayu

Saturday, 10 April 2010


ahaha...aku taktau la tajuk tu ada kena mengena ke tak, ada aku kisah ke? suka hati aku le ye. hujung minggu yang sangat happy, hehehe no punch card ;) mrAbi kerja. suka-suka!

menghabiskan masa kat rumah, sesejuk macam ni mengeram je la ye. syiok ooo. melayan cikAuni yang asyik ke hulu- ke hilir, smuanya dia nak buat sendiri, lantakkan. dah nangis nanti baru aku pujuk. sadis ke??? tak, bagi dia belajar.

actually, sebelum mrAbi gi keje tadi, sempat jgaklah kitorang gi kenduri. kenduri kawan sekolah mrAbi, syioklah dia jumpa kawan lama dia. menapak turun tangga, smua lif rosak. sengal.

aku yang makin gebu, oi baru naik 1kg je ye :)

" Selamat Pengantin Baru "
Zuriati & Sairul
...semoga bahagia milik kalian berdua...

balik tu, mrAbi hantar dan aku menapak panjat tangga sampai tingkat 11, alah bisa tegal biasa. muka selamba katak je sampai rumah. nguahahha, macam nak putus nafas aku, bukan orang tau. dah la dukung budak dedemok tu, belakang bawak beg susu dia, siap sebotol air dgn termos. ngan handbag lagi. wawawa!

jahat la lif tu, budak2 la ni suka main lif. aku memang selalu perhatikan budak2 sekolah rendah main tetekan lif tu ikut suka hati dan tekak dorang, kalo aku sorang kat dalam lif tu, mmg aku sound direct je. bila dah rosak semua mengeluh. hahaha! aku gak yang buat-buat maintain ayu konon dgn senaman naik tingkat 6 kat opis hari-hari tu dapat membantu. but, ok la memang membantu pun...aku sihat je ;)

erm...esok? esok apa pulak programnya ye. dok rumah je kot..best best aku suka :)

*** lif ni makin hari, makin kritikal pulak ***

11 pasang kaki:

dkama said...

ehm aku kerja tak pakai punch card... bos aku cuti seminggu so tak yah la aku pk pasal attdn... PEACE...

ch@ said...

dkama -> ooo sng la hati ko ye.

Zuri said...

Kalau menapak setingkat dua, okey lagi. kalau 5,6 tingkat ..hari2 boleh longgar kepala lutut. Tapi ambil positif.. kira mcm buat senaman ajelah. :)

TokNabe said...

Yang komen atas tu sy. Akaun lain.. :)

ch@ said...

TokNabe@Zuri -> ha'a, ikutkan penat, mmg la pnt...anggap je nak diet punya pasal. hihi!

LanaBulu said...

kalau dah selalu lagu tu..
menapak naik hingga tingkat 11 dgn auni dan beg susu...itu sudah kira bagus,...
nanti boleh bercuti pi memanjat gunung kinabalu lak..hee
boleh buat rekod ..amacam?
kalau teman ...
ntahlah..
rasanya..hhiisss..
memang tabik springlah dgn kome2 semua yg besa menapak naik sampai lagu tu...
mmg hebat3.....

ch@ said...

pakLan -> cukuplah tabik spring mu tu PakLan, kite mcm dah biasa pulak, nampak je lampu lif tu tak nyala secara autonya naik tanggalah. hihi!

Nida said...

tingkat 11? Fuyooo kira dahsyat tu... Kak Nida rasa ler kalau akak ler lagu tu, mau tinggal tulang je kot..

shay said...

ch@ tak topup lagi ke msjbox tu...?

ch@ said...

kakNida -> hahaha tak la kak, kite ok je ;)

ch@ said...

mamaShay -> dah, tapi boss sibuk gaknya :)

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in