jatuh sakit

Monday, 19 April 2010


cik Oni jatuh sakit

dah dua hari hidung oni berair disertakan dengan batuk berkahak, pergh! aku memang nak menangis je kalo si kecik ni melepek tak aktif. asyik nak kena peluk je. aku tak sampai hati tapi aku ni memang tak tenang selagi rumah tak berkemas.

akhirnya hari sabtu aku bawak dia gi klinik. konpius doktor tu tiga kali dia tanya aku, mana mak oni. doktor bernama Dr Sal itu tak percaya aku ni umi kepada oni. uh! dia ingat aku adalah kakak yang membawa adik ke klinik. aduiii!!! - aku rasa muka aku ni dah habis matang dah.

penawar doktor utk cik Oni

malamnya oni muntah semua yang telah dimakan dan minum, habis tilam. Omg, apa dah jadik ngan anak aku ni. then aku tengok dia boleh maintain dengan senyuman memikatnya. aku lap badan dia, aku letak minyak yuhyi kat dada dia, aku bagi dia minum air masak utk dia cuci perutnya, dia tidur nyenyak sampai pagi. mungkin, perutnya tak selesa.

esoknya, mrAbi balik. finally, after a few days his not around us. i thought oni missed him so much. tidak ada orang yang boleh dia lanyak waktu tidur malamnya. tidak ada orang menemaninya bermain. something missing.

menonton AF - eh peminat Adlin ni

bila mrAbi balik, dia ceria dan aktif. hanya gelak-gelak-gelak dan gelak. macam kembali sihat secara total. hari ni mrAbi kembali ke tempat tugas utk seminggu lagi. sabar ye sayang umi, nanti abi balik kite ajak abi gi jalan :D

*** thanks abi sebab balik ketika diperlukan. 1st time oni kena tinggal lama dgn mrAbi :) ***


12 pasang kaki:

SeliPaRcHanteq said...

cian nye...kene mkn ubat yg xsedap tuh

ch@ said...

seliparchanteQ -> usahla bimbang...mrAbinya sudah kembali :D

Ibu Iman said...

ye la... umi si oni ni comel sgt.. mmg org x caye pon... mcm ye jer si oni bucuk tu ngk tv... cute tol... hehehehe

ch@ said...

ibuIman -> dia mmg suka ngk tv, lagi2 kalo kuar lagu, time tu ngh tgk upin ipin :D hahaha! comel? tang mana la tu kan??? :D

Ibu Iman said...

comel la.. mcm org besar jer... mcm phm sgt yg die tgk... same la iman... dengar jer montaj tv3 kt tv3 automatically stop.. mata terus ke tv... bile dh abis montaj stat balik la dgn terlonjak2... hehehe

AiE bAhRi said...

semoga oni cepat sihat ye...=)

jgn minat adlin...hehehehe

Aida said...

alahai... cik oni tak sihat yer.. cian diyer.. rindukan abi nya la tuh...

TokNabe said...

Demam rindu abah la ni... tapi time besar mcm inilah kalau batuk tu yg susah, anak2 tak boleh pandai nak buang kahak.

ch@ said...

ibuIman -> sama la ngn oni, bila montaj dia dkt ngn TV serta merta, dah habis je smbng main blk.

ch@ said...

aie -> ahaha minat uncle aie boleh?

ch@ said...

aida -> ha'a, mrAbi blk, sht serta merta, jeles btl umiOni ni...

ch@ said...

tokNabe -> btl tu tok, suka kalo dia muntah kahak tu, lega rasanya. dia pun suka.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in