mereka bersua

Tuesday, 2 March 2010

Selamat 8 bulan ye cikAuni.

Ye sudah lama rasanya tak pulang ke Johor, rindu tokMama, tokPapa, auntySu ngn paksuIs. akhirnya kitorang bertemu di Melaka, huhuhu, aku memang agak jakun bila nak keluar ke negeri lain selain Johor, KL & Selangor. Excited melebihkan cikAuni. Baru ada mood bercuti kan?

Kenapa Melaka? aku ikut plan diorang je, kalo dorang kata nak jumpe kat Kelantan ke, Terengganu ke, leh je tapi kena pk 40ribu kali ar kan?





Depan mcDonald baru past makan ye, aku, tokMama, cikAuni & auntySu. Inilah wanita dalam keluarga aku buat masa sekarang :) (bakal tambah lagi ke???)





Keluarga sebelah aku, umiOni. adik badik aku 2 org je, aku sulung, lelaki pasan ensem tu la sesatunya adik aku paksuIs, Mois empunya diri - bukan nama dlm IC.

Nama jalan kat papan tanda ni buat aku semangat, malangnya ada lah papantanda tandas awam tu, tak cantik betul la, buat cacat jekan?



Ini kembar aku, hep! jgn cuba-cuba usik eh! aku nyer...hahaha! tengok aje.



Tah hapa-hapa je posing, janji ada kenangan, ngehehe! Melaka!!! kami akan datang lagi ok. Kalo ada rezeki.

Tarikh kejadian di atas 27hb Feb (befday KakNida orang kampung ku, maaf akak tak sempat wish, kami berjumpa kat rumah ni - PakLan)

Lokasinya Dataran Pahlawan dan area² nya, tak lupa gak pantai yang ada eye on Malaysia tu, pastu restoran ikan bakar. ehehe!

Masanya lak, pukul 2.30ptg hingga 11.00mlm. balik tu melayan cikAuni lak, meragam tak sudah

Sekian, berita dari DesaAman 2.

*** pas ni mau pergi mana pulak ya? ***



10 pasang kaki:

LanaBulu said...

Dari photo pertama tu nampak jelas..bertapa bulat dan gebunya cikauni tu..
mmg terasa kebas tangan kalau menapak naik ke tingkat 14 tu...
Syok juga kalau pi jalan2 tu ye..
boleh tenangkan fikiran..disamping bersua ahli keluarga..
santai dan santap sekali ..gitu..

ch@ said...

PakLan -> 8kg si bulatgebu tu, mau tak krem...bkn takat tgn kaki, siap bdn pun skali. jln² mmg syok, pe tah lagi ada org bayar, haha!

UnGu VioLet said...

seronok jumpe nenek yer.. hot mama gitu mak cha.. :)

btw, cuba try link nie,kay..

http://www.bloggertricks.com/2007/12/how-to-disable-right-click-in.html

p/s:ade masa, leh tak tolong mar wat survey yg ade kat blog mar tue.. n pls forward tue kwn2 lain... thx a lot cha.. :)

kai said...

sungguh comel cik auni menunggang meriam!

Nida said...

Wokeh akak dah dapat idea.. nanti kita jumpa kat Melaka je ler Cha.. tengah2 antara KL ngn Johor..kita ajak Pak Lan sekeluarga sekali, boleh mintak dia belanja makan ikan bakau... hehe

ch@ said...

mar -> thanks mar nnt kite cuba, owh soalselidik tu ye, ti kite buat, hotmama? hahaha, dia mmg mcm tu, dressup pun kalah anak dia :)

ch@ said...

kai -> haha, mmg ratu gmbo, pantang nmpk kamera b'poss maut :)

ch@ said...

kakNida -> brilliant punya idea, stuju-stuju :) tak saba ni nk gi Melaka lagi. hihi!

nasier said...

salam sahabat @ ch@...Cewahhhh..ronda sungguh haaaa... CheAuni engko tu pulak, comel sungguh...

ch@ said...

nasier -> haha, satu hari habiskan masa, lenguh smua sendi...pssst mak dia comel tak?

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in