lap TV

Wednesday, 10 March 2010

Ada satu hari aku menjadi pelik dan tertanya-tanya, cikAuni ni main apa?, di mana? sampai pipinya hitam. Aku pun menjelajah satu rumah cari port mana dia main. Tak jumpa.

Then sampailah malam semalam baru aku tau puncanya, setelah aku ternampak kesan jari tangan kat skrin monitor TV aku. huahaha! rupanya dia sudah pandai berdiri memaut rak TV tu. Dia dah pun boleh mencapai apa saje yg ada atas rak TV tu.

Malam itu jugak aku terasa macam mau mengelap skrin monitor TV tu, hah ko! ma'oi berdaki setebal 1 inci. Jenuh gak la nak habiskan ngelap tu. Kalo lap stengah je kang, nampak bayang² daki tu, tak pun tengok gambar sebelah malap, sebelah terang. Jadi dgn tidak sengaja aku pun lap sampai clear.

my little assistant help me clean up the TV

Yeay buat kerja sampai habis. Skrin TV pun dah clear, minum susu dgn tenang hati :). Lepas ni leh la cikAuni main kat TV tu lagi, suka betul ngn speaker yang ada kat TV tu. hahaha! auni...auni...

Terima kasih kat anak umi sebab sedarkan umi betapa skrin TV tu tak penah dilap sejak pembeliannya :) ngehehee!

*** setiap kali cikAuni main kat TV tu, stiap kali tu la TVnya kena off. huh! ***


4 pasang kaki:

Nida said...

Salam..


Nasib baik si Auni tak pandai cakap lagi, kalau tak mau berbakul2 umminya kena bebel.

Cha beli je tv satu lagi... yang lama tu kasi je kat Auni.. hadiahkan je buat barang mainannya

ch@ said...

kakNida -> umiAuni lagi terror m'bebel? hah! buat mainan? ooohhh!!! tunggu la kite jadik jutawang kak ;)

LanaBulu said...

Auni tu nak cerita laa tu..yg dia tu rajin macam mak dia tu...haaaaa

ch@ said...

PakLan -> oooh umi dia sungguh tak rajin la PakLan, pssst kite rajin pun mrAbi tak suka ;)

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in