aku sendiri

Tuesday, 2 February 2010

jemu gak rasa bila citer pasal cik auni je, aku rasa dah mcm blog dia lak, hahaha! dlm pala otak aku ni ada gak terberangan nak buat blog tuk anak mcm kakNida tapi bila rasa nak buat teringat plak, anak sorang leh la buat lagi nnt dah masuk 2, 3, 4, waiyoo tak cukup masa tido la jwbnya :) takpe la share je.

aku? hahaha still macam dulu gak, cumanya pp agak naik sikit, berat pun naik turun naik turun 46kg ngn 47kg, hari tu sesipi nak cecah 50kg, tapi...bila timbang balik terus turun, adoiii! bagi kat cik auni, dia lak dah 9kg, hari ni hari jadi dia ke 7 bulan :)

hari ni aku try test baju kebaya aku, mana tahu kot² tak masuk lak kan? baju lama...rupanya he'eh ok lagi la, selesa seselesa yg dulu gak. aku makin mengecut kah? or baju itu sudah membesar? ahaks! - ayu gila aku hari ni!

nak story pasal perubahan sekeliling aku sgt byk, then perubahan paling penting ialah aku sudah pandai memandu kereta, ahaks! apa la kan? tu pun nak criter, mmg aku ni penakut dan jns org tak berapa konfiden, tapi satu perangai aku ialah redah je, hahaha! mmg aku tak pnh berangan langsung nak drive kat KL ni, apatah lagi memandu meredah lebuhraya, tapi disebabkan mesti jugak redah, makanya aku menjadi pandai...hahaha! hari ni gak la aku berani ikut lorong kanan (lorong laju) huhuhu! kereta bergerak sendiri kata kawan aku, kurang asam. tak padan dgn org.

kalo dulu blk keje leh berfoya-foya, skrg tak boleh. aku kena amek cik auni, berpeluh gak la mendukung minah tu, dia lak sudah mahu mengexplore sana sini, smua menda nak dipegangnya, jenuh. sampai rumah, aku kena bahagikan masa lagi, kemas rumah, masak, mandi, solat, lipat baju, angkat baju, jaga cik auni...kalo ada mr.abi aku leh je lenjan smua sbb dia tolong jaga cik auni, bila dia tidak ada....huiiii! menguji kesabaran dan kesemangatan betul :p tapi mmg tu la keje aku hari², kang malam minah tu, nak susu, tkr pampers, aku lagi, saat ni mmg aku sangat kagum dgn ibu yg lahirkan ramai org anak...mcm mana nak bahagikan masa tu kan??? superb. perempuan mmg superb.

mata aku sudah layu kekuyuan...aku undur diri dulu :p

*** aku masih berdikari ***


12 pasang kaki:

dkama said...

aku teringin nak dapat anak... PEACE...

yonna said...

kalau akak dapat anak kembar 3 ke mcm mana la ye? silap2 kena berhenti kerja :p hahaha

kagum kan? dgn org yang lahir anak selambak sekali. nak aga sorg pun boleh putus nyawa T_T

kiyo said...

Hepi 7 bulan auni... Yey, dah besar.... Alhmdulillah, smoga trus sihat :)

LanaBulu said...

Ch@...
kalau nak tidur tu bawa2 laa relax..ni tidak, dok pi mengadap PC tu wat pe..
Tu yg timboi mengeluh tu..baru dok kena kepong auni sorang dah lenguh satu badan..hee
Tu belum datang adik2 dia lagi tu..
Kena sekali mai kembaq ..haaa? amacam? mesti rioh satu rumah nantinya..
Best gitu..tau..
ramai..meriah rumah..
Doa2lah noo..
moga dapat anak ramai..

Nida said...

Salam Cha..

Kita ni bukan setakat sekampung malah berat pun sama..hehe. Akak kalau boleh nak 50kg, tapi puas makan coklat (sebab sini murah yg amat).. berat tetap tak naik2.. turun senang, naik bukan main payah..

p/s: letih juga nak jaga 3 blog.. nasib baik blog Mizah dia pandai update sendiri..

ch@ said...

kNida -> ye ke kak? cayalah, sama².ha tu la kite tak larat nak jaga blog sendiri pun tercongap-congap.

ch@ said...

PakLan -> mana ada..nak tido adap cik auni la, adap pc buat apa buang letrik laaa...ha! biarla sesatu jgn kembar, tapi kalo ada ok gak.

ch@ said...

kiyo -> yups...smoga dia kekal cargas.

ch@ said...

yonna -> hrmm sorg ni pun dh berangan nak benti keje, kalo 3 tu mmg dah tentunya la...kan yonna? ada tu smpai 12org, fuh!

ch@ said...

dkama -> sila adakannay dgn cara yg betul ok :p

kai said...

wah sungguh mesara gitu....

ch@ said...

kai -> lagi mesra ngn mr.abi dia la :)

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in