...senyum seindah suria...

Thursday, 7 January 2010


apa kena mengena senyum ngan suria? hahaha! ala...mcm dlm novel tu kan selalunya ada part, bila kau tersenyum semua bunga² berkembang mekar...novel jiwang ok!

aku suka senyum, baca novel pun aku senyum, layan hindustan aku senyum, baca blog org aku senyum, main facebook aku senyum, sampai tahap aku kena sawan senyum (acah je!)

tah, mmg aku dikahirkan menjadi org yg suka bersedekah dgn senyuman, sampaikan aku dapat gelaran ratu senyum masa skolah dulu, wakaka! (nasib tak dpt award)

kata salah sorang member aku masa aku belajar, aku dilahirkan dgn rangka atau raut wajah yg memang tersenyum, even kalo aku tak senyum org boleh perasan aku mmg ada masalah besar.

untuk sis-Lyaku, macam mana nak selalu senyum? kena la selalu berangan, hahaha! biasanya buat kat bilik air, bgn pg mnm air masak, masuk bilik air gosok gigi adap cermin, senyum...hati pun jadi senang. bila dah sudah mandi bersolek dpn cermin, senyum la lagi...untuk diri sendiri.

bila awal pagi hati dah ceria, so membawa la kepada kegembiraan sepanjang hari...tak gittu? barulah nampak muda selalu, kan???

*** opis aku bagai dilanda ribut dilaut, (nak pindah opis) aku masih maintain update blog ***


3 pasang kaki:

dir&fara said...

time ade masalah pun digalakkan senyum.. kalau tak nanti si setan ngayat kite.. hehe

miss oren said...

senyum tu awet muda kn?hahaha

ch@ said...

kpd dir&fara serta miss oren :
yups betul tu...kalo ada probelm tak senyum, rasa makin kusut lak, bila dah kust cpt la tua...hehehe!

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in