life is short so...make it sweet!

Wednesday, 6 January 2010

itu dia, bila dah start speaking London maka acara membebel secara tak tentu arah pun bermula, kat TV movie mulan sedang ditayangkan dan cik auni sedang menontonnya, sudahnya dia tidur...mr.abi dah pergi main futsal. malas i nak ikut tau, nanti bergosip je. hahaha!

actually tangah dok mengemas kinikan fail² yg telah porak peranda dlm pc milik mr.abi ni, agak banyak jugak harta yg mahal² milik mr.abi dlm rumah ni. ye la...aku baru tersedar. muahahha! lantak, dah ada kesempatan, guna je la. i'm his lovely wife ok.

dlm pada dok delete fail sana, pindah fail sini, terjumpa gambar yg sangat kenangan dan agak kontroversi (ko call la aku kalo nak tau lanjut) bagi aku but, i love this pics. buat cik Aqies dan cik EbiQ love both of u, i miss this momment too much ok.


aku kenal ngn cik Aqies ni, ergh aku lebih suka panggil dia makcik, haha! aku kenal kat bus stop depan opis, see betapa pentingnya hidup berkawan? let me think, rasanya makcik ni yg tegur aku dulu, and start onward, everyday aku akan breakfast, lunch, balik kerja dgn dia. merayau-rayau ke Masjid Jamek, Sogo, kedai buku, buat facial, Sg Wang, Puduraya, mana je kaki rasa nak pergi kitorang akan pergi. then, sehinggalah bertemu dgn cik EbiQ. semua dgn makcik. love u la makcik. actually, banyak lagi memori dgn makcik ni, kena buat buku...:p

dgn ebiQ, actually aku tak kenal dia sangat pun, sebab dia kawan Arbayiah (kawan baik aku jugak) aku sangat dah lupa, macam mana kitorang boleh jumpa balik kat KL ni, then start from this we all together. makcik dan EbiQ selalu jumpa sebab time tu ex-boyfren masing² training kat Jalan Semarak. (sorry to said) then aku pun sama mr.abi a.k.a tunang aku pun kat situ. walaupun tak selalu aku melawat tunang aku time tu tapi sekali datang, tak cukup tangan. macam nak berkelah.


saat paling aku ingat makcik ni, punya la dia lupa dia boleh criter pasal family EbiQ dgn aku, bajet macam aku tak kenal je kawan yg dia criter tu. hello kan aku yg kenalkan dia ngn EbiQ, hahaha! barulah dia tersedar.

aku sangat suka berkawan dgn dua org ni sebab, katalah apapun, buatlah apapun, diorang tak ambik hati, mungkin ada sikit sebab mulut aku ni agak lazers sikit, tapi dorang tahu itu mmg perangai aku, aku tak suka aku cakap, aku tak puas hati aku diam je. hahaha! boleh gittu...

kepada makcik, semoga terus success dalam menggapai cita² ok, kepada EbiQ, selamat menempuh kehidupan, tak lama lagi bergelar Puan macam aku. wow! aku la yg paling advance nampaknya...hahaha!

*** yg pasti senyuman tu tetap kukenang sehingga bila-bila. melayan kaki yg sakit tak baik² lagi. waaaa.... ***


4 pasang kaki:

LanaBulu said...

Title yg simple tapi penuh makna..
Benar hayat kita tidak seperti orang dulu2..ribu2 tahun..namun kita sat saja..
So..lihat baby tu selalu.dan senyum kat hubby tu selalu..
Be happy.

ch@ said...

thanks en LB, lps je type n3 kat atas tu, rasa diri ni kecil sgt, sepatutnya life ni tak perlu byk komen, just go on je...nikmati sepuas-puasnya.

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

mcmane nk blaja snyum ni..
kak cha
lawa blog..
hehe

ch@ said...

sis Lya ku, jgn la itu mcm, i amek u punya site template...hihihi! smua cantikla.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in