kereta baru

Wednesday, 20 January 2010

ala...baru tinggal tak sampai seminggu dah naik habuk kat blog ni, fffuuuuh! bukan malas tapi takde masa, kat opis tenet slow so tuk blog walking amatla terseksa rasanya lelebih lagi blog korang yg superb² tu, terhegeh-hegeh rasa nak hentak je, bila blog walking kat rumah plak, dah sibuk ngn anak, dah tu ber'buku muka', sesedor dah time for sleep. sorry! sorry! sorry! (mcm ramai peminatkan?)


cik auni demam, tapi...macam nikah rupa dia demam? nampak happy je kan? hakikatnya memang dia demam, tapi badanya tak sepanas malam tadi, kira dah ada unsur² nak baiklah ni, demam nak besar gittu...


mr.abi beli kereta baru??? hah! ooo...bukan-bukan! kereta mr.abi (aku ada kereta sendiri ke?) ahaha! berwajah baru. mesti korang ingat kelisa mr.abi yg telah aku kemikkan pintu belakangnya serta calarkan. skrg kreta tu dah dipindahmilik sepenuhnya kpd mr.abi, lalu dimodified dgn senang hatinya :p

bila aku tau harga nak jadikkan sebegini, rasa mau pengsan ooo...sungguh mahal! aku pun try menanya soklan cepugangsa yg mmg aku tau apa balasannya.

aku : boleh umi pinjam kelisa tu bi?

mr.abi : TAK BOLEH!!! nanti umi celet kat tiang...


wakaka!!! pe taknya, sejak aku drive waja ni, dua kali aku sagat kat tiang, dua² belah kanan lak tu :p serik kot dia nak bagi aku drive, tu pun sebab aku keje jauh dia lak malas nak bgn pagi antar aku, hati pasrah je serah waja kat aku. ngehehe!

aku pun tak nak dah bawak kelisa manual tu...biasa ar, dah biasa ngan auto katakan!!!

*** tak yah riso berhenti kat bukit ***


6 pasang kaki:

LanaBulu said...

Elok bagi wanita pandu yg auto..lebih selamat dan sesuai dgn keadaan 'jem'..(tak de roti).
Buat anak kecik tu..teman nasihatkan standby kan ubat yg kalau demam panas ..masuk kan ikut bontot je ( yg dos rendah lah..) lebih cepat dan berkesan dan tak payah nak sumbat ikut mulut then keluar meleleh sbb anak tak nak telan..ubat tu..hee
- sagat tiang tak pa (kira sorang2) jgn sagat keta orang sudah..leceh jadinya..he hee
p/s- nasihat yg baik adalah dari Dr. sendiri.
Tapi kalau Auni suka telan ubat macam abi dia tu kira okaylah..ubat cair pun..

ch@ said...

kepada PakLan :
wah! komen ni dah mcm warkah cinta, suka baca komen PakLan :) msk ubt lalu montot? caner tu PakLan?

ahah! btl², suka je bwk waja tu, tapi bsr sgt, nak lalu tmpt sesempit ni, aloha bercintanya...uiks tak mor la sagat kreta org, mintak dijauhkanla...

trima kasih PakLan :)

JMR said...

hehe..malaskan bwk kete manual ni..sian cik hubby kena layn kerenah akk nih..

miss oren said...

sama la, kalau kete manual cik oren selalu kandas kat bukit dan tempat2 tinggi..kini bila berkereta auto..takde masalah lagio..muahaha

ch@ said...

JMR ;
eh bini dia, kenala extra layanan :p

ch@ said...

miss oren ku :
kan? kan? best je kreta auto ni :) walaupun org nmpk kreta berjalan tnpa org :)

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in