ada jual kaki?

Monday, 4 January 2010

kat kedai spare part mana ada jual kaki? huhuhu! kalau la ada kan? kaki aku sangat sakit mcm orang yg tak pernah bersenam tiba-tiba kena lari 100meter, pergh! macam ada telur kat betis, goreng atau buat setengah masak mkn ngn kicap pun sedap, kenyang lagi....aku dah merapu mcm miss oren, (sorry ye fren, i mmg suka blog u yg merapu tu) wakakaka...

pagi tadi, aku mmg sangat-sangat menghindari peristiwa ini berlaku kpd aku, akan tetapi ia terjadi jugak, ku doa-doa setiap hari, akan tetapi terjadi jugak, lift rosak.

dgn beg sandang baju auni + handbag aku + cik auni 7.3kg, aku panjat tangga sehingga tingkat 14. bila ku bayang²kan semula, andainya perkara ini terjadi lagi, mmg pantas aku MC atau EL, sebab aku separa sedar bila sampai tingkat 10. nak pengsan, aku celik²kan bijik mata aku sebab aku dukung cik auni, sangat kesian dgn cik auni, dia pun penat, sampai terlentok kat bahu aku.waaaa.....aku kena kuatkan semangat.

aku turun balik smula, terasa melayang-layang, kaki aku m'gigil teruk, mcm tak rasa je tekan pedal minyak or brek kereta. owh! sikit lagi sampai opis. akhirnya aku sampai jugak, dgn harapan bila balik amek cik auni nnt lift sudah ok, kalo tak ok gak, huh! aku tggu smpai dia ok jugak. tak larat!!!

kesannya, mlm ni aku rasa kaki aku sgt sakit, aku nak gi cari tukang urut sebelum tido....wahaha! mr.abi la yg kena, pdn muka dia aku call tak angkat-angkat saper soh!

***byr maintenance bukan main ikut jadual, tak penah tak bayar, tapi mengapa lift masih lagi tidak berfungsi sebaiknya?***




4 pasang kaki:

Puteri Amna Balqies said...

huhuhuhu...cian nyer la umie..saba yer..kalo caye pun redah jew kot..sebab anak nyer pasal sanggup jew..

ch@ said...

masa tu mmg dh tak pk apa dh, redah je...pastu dh pnjt smpai stengah br terpikir, kan bgs kalo EL je :) tapi dh stengah...naik je la smpai habis :)

nasier kassim said...

salam..penyelesaian tuntas..aku rase engko bakar jer lift tu. kalau tak pun engko bawak parang panjang..tunjuk2 kat orang yg jaga maintenance lift tu..mesti lepas nih, lift tu tak rosak dah..hehhehe

ch@ said...

wow...brilliant gak idea tu, aku tak brape kenal lagi org maintenance yg baru ni, nnt aku cari mana sati org nya, sbb yg sebelum ni mmg ok :)

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in