Kerinduan Bertamu

Wednesday, 30 September 2009

cik auni dgn senyuman manis! rindu!!!

Align CenterHa! ha! mata ku sdh mula kuyu, sat lagi aku akan layan 'buku muka' <- kata Izma smpai ke petang akibat sdh kemalasan. Saat mataku layu ini kepala otak pun teringat akan cik auni, waduhai! lagi dah tinggal bersama ni, nak berpisah sehari rasa macam bertahun-tahun nak jumpa. Malam tadi dia tido lambat sbb tu le aku pun ikut tido lambat. Sekarang ni, ragamnya blm byk lagi.

Routine aku pun dah berubah, pagi² sblm aku g keje aku tkrkan pampers dia, kang dia dh tido mmg tak sedar² diri. Pastu aku angkat, dukung dia g hantar kat rumah pengasuh. Turun tgkt 11 blok A, jln sikit naik tgkt 14 blok B (excercise) mmg tak de can la bdn aku naik cenggini. Pastu aku turun, patah blk blok A, sbb kreta aku mmg park kat dpn lift basement tu blok A.

Blk kje, aku park kreta terus gi blok B amek cik auni, biasanya time aku amek mesti dia tido, tido memanjang. Aku dah tak brape susah sbb masa aku amek dia dah dimandikan siap², so blk tu terus je la aku buat kerja² rumah ~ masak, basuh baju, kms rumah ~ pas dah setel barulah aku layan cik auni <- tu pun kalo dia celik la.

Itu la routine baru aku, apabila ada cik auni :) sgt seronok bila mr.abi xde, sbb aku dah ada kawan, cik auni akan teman kan umi dia smpai mr.abi blk.



aidilfitri 2009

Tuesday, 29 September 2009

Hi, macam yg aku kata, aidilfitri tahun ini sangat bermakna. Aku pun leh pulun makan macam², syok oooo!!! malas la nak cerita banyak² layan je la gambar dak auni ni yg paling banyak collection. Mana tak banyak, lahir dah la dekat ngn time raya, pastu baru 1st time plak bwk dia jln² hehehe phm² aje la yer....


big family


suka sungguh!


he!he!

Habis sudah ku tempek-tempek!

Makan-makan Time

Wednesday, 16 September 2009

Sikit hari je m'jelang Hari Raya, bg aku raya tahun ni sgt indah dan meriah, bukan aje aku dpt beraya ngn keluarga aku malah aku beraya dgn org baru, hu!hu! aku ber'status' ummi...eh, bkn ni yg aku nk citer =p

Biasalah, mggu last puasa ni haaa... byk la jmptn buka pose, ada yg mkn free (mcm aku mr.abi yg byr) ada yg berbayar (tanggung diri sendiri) yg harus dipenuhi, tentunya lebih seronok makan bila bersama dgn kawan² ataupun bersama dgn org yg jarang dpt berjumpa.

Aku smpt jugak penuhi dua acara buka pose ni ngn mr.abi, 1st buka pose ngn member masa blaja, ala... tak la rancang beria-ia pun, calling-calling plan nak makan kat mana then makan. Walaupun yg attend nya 4, 5 org tapi suasana ttp meriah. Apalagi melayan kerenah si kecik cik Piya tu, sronok. Layannnn!!!

_

_
Tetap maintain happening! thanks to Shah, Zura, cik Piya, mr.abi, Batu, Ct dan juga 2 pengiring Ct

2nd kitorang berpuka pose bersama keluarga polis, hahah! keluarga besar Unit Keselamatan Siber, sgt m'ujakan. Tak rugi datang, mcm² ada. Ada istri bwk istri, ada tunang bwk tunang, ada anak bwk anak, tak de org tersayang? bwk diri sendiri sudah. Yg penting ibadah puasa dan buka bersama secara b'jemaah.

Senang kata, mmg puas hati la mkn la byk mana nak, smpai aku tak larat nak bgn, pas makan, kita tkr² cerita, bukan senang nak berkumpul ramai² mcm ni. Aku puas hati sebab aku dpt kumpul bersama dgn smua istri kawan² mr. abi dan juga kawan² abi berserta boss² nya skali. Layan!!!

_
antara hidangan aku dan Dana yg disaji di Dewan Perdana Felda


Pn Zu, Pn Baizura, Dahlia, Muna, Ch@, Dana & Ummi

_
antara mereka yg memeriahkan suasana, thanks all!

Aku balik dengan senang hati dan mata ngantuks! oh ya...

Selamat Hari Raya semua, mohon maaf zahir dan batin, jaga diri baik-baik ye masa cuti raya nanti =)


Tak Sabar

Tuesday, 15 September 2009



hi!aku tak sabar nak balik kampung, hari-hari aku dgr suara dia kat dlm tipon, aku nak balik kampung nak jmpa cik auni.....



auni!!!!!! umi rindu kat auni...... isk! isk! d' latest auni 2 bulan, dah 4.38kg huhu =)

Kesabaran

Tuesday, 8 September 2009



Ha! ha! sape kata lelaki@suami ni sabar bila baby menangis? tengoklah ni, sape yg tak sabar bila cik auni menjerit dan tak mahu tidur, hasilnya sungguh memberangsangkan =) selepas sesi ini, cik auni terus tidur lena, memang anak mr.abi lah! he! he!

Aduh!!!

Mcm mana aku tak terasa betapa cptnya masa berlalu, naik aje cuti ma'oi! byknya agenda yg aku kena buat, tidak boleh tidak. MESTI!!! buat, pasrah ajelah. Dgn kepala yg tak berapa btl aku sdh pun start utk membuat kerja² yg mmg telah diserahkan kpd aku. Nah! hasilnya utk hari ini, aku hanya dpt setel kan sikit aje, sbb aku malas dan sgt mengantuk. ok la tu! sikit² lama² siapla.


sebelum dan selepas, serabut sungguh! meja siapa itu?

Aku mls kerana bdn aku sgt letih dan mata aku sgt mengantuk hasil drpd jln² cuci mata bersama Aqies semalam. Dan hasilnya sgt la berbaloi kerana wang ku habis di jakel (btl ke aku eja ni, ingat aku tak mampu ke?) dgn harapan, lps raya aku akan dtg bershopping di situ lagi. huhuhu! penangan jakel mmg best.

Ok la stop sini dulu, aku nak meronda-ronda cari resipi, masak ke? masak lah! mr.abi tidak gemar makan di luar. owh!

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in