gembira sakan

Monday, 21 December 2009

wiwit! hah puas sudah ku bagi sindiran, sakit telinga mr.abi kena dengar gaknya, akhirnya mengalah juga dia, misi membawa cik oni bersiar-siar akhirnya menjadi jugak. wuiyoo...boring la duduk kat rumah tanpa apa-apa nak buat, novel baru abg ramli awang murshid (aku kipas susah matinya) tak dpt juga mengatasi kebosanan aku, sebab aku tak de mood nak baca.

berguling ke hulu berguling ke hilir, kerja rumah habis sudah ku bereskan, akhirnya mr.abi membuat keputusan 'oklah kite pergi The Mines'. huhu! yeye! suka-suka! sepantas kilat aku bersiap, pakai cun-cun mcm nak pergi dating dolu-dolu. setel siapkan cik oni, kitorang berangkat. adoii! lift kat rumah aku ni cuti hari sabtu gaknya...cis!!! bak kata cik ween, lem to the bab (kite pinjam ye cik ween)

besar nanti nak celen ngn mr.abi....buntang mata tgk lampu...

aku rasa ni la 2nd time aku mkn kat a&w, tah la naper mr.abi tak bwk aku mkn kat situ masa berdating-dating dolu, dia saja yg tahu jwpnnya. wow! i like the root bear. aku mcm biasa la mkn set fillet. aku suka ngan ikan =) mr.abi dgn hot dog, sampai tak retila nak mkn mcm mana. tapi sayang, root bear yg sedap itu tidak kunikmati habis-habisan sbb cik oni dah buat perangai, adoi!!! mr.abi pun 'jom balik' ergh! kacau daun la cik oni ni, penat mata dia gaknya tgk orang ke hulu ke hilir =)

bila cik oni dah macam-macam, kitorang cepat je balik, elok je dia tido atas pangku aku, he'ele minah ni. tu la dia cik oni aku ni, tak kisahlah janji dia cumey...muahahaha!

ok gambar kat bawah ni tak de kena mengena ok, apa anda buat bila anak, anak saudara, cucu, dan sesiapalah buat salah, tapi....dia buat wajah kt bawah ni???

atau

bila minah ni buat rupa macam ni, aku memang sangat geram dan gomol dia sampai nangis...hahahahah! saper suruh buat muka cute =) dan...aku tak jadi marah :)

**hari ahad gi kenduri kawen member aku and mr.abi, tapi malas nak update sbb tak de gambar, wiwit!**



6 pasang kaki:

kuina said...

reti ker si kenit tu main games...
tapi sure dia suka sbb colourful

ch@ said...

haha...ye dia mmg suka yg colourful, habis smua dia nak pijak button berlampu tu :)

LanaBulu said...

hiss..dah ajak sikecik tu kesitu..
jgn main2 noo..

ch@ said...

ha'ah la en LB kan? sok-sok dia cakap g skolah tapi tgk-tgk dia di situ....owh tidak!! kena hntr blk kg la jwbnya :)

h0ney said...

sonok yek bawa anak gi jejalan... :D

ch@ said...

lepas ni giliran awak pula.... :)

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in