Cik Auni dan laporan

Sunday, 15 November 2009

Yippi, sabtu hari tu cik auni ikut umi ngn abi balik kampung, alaa…kampung abi, dekat je kat hulu langat, sebelum tu cik auni posing-posing dulu, terasa tembam pulak pipi cik auni ni la, berat je nak bawak. Tapi kata umi, biar je tak payah diet nanti ramai orang nak kiss-kiss.

Masa ni cik auni lapaa sangat, tak sampai hati nak mintak umi sediakan makan tengah hari, sebab cik auni tengok umi buat semua kerja sorang-sorang. Abi cik auni pergi kerja, nanti dia baliklah sebab nak amek cik auni dgn umi balik kampung.

Sebelum abi balik, umi dah mandikan, touch-up bedak, pakaikan perfume pastu minum susu, tengah-tengah cik auni minum, abi pun balik. Pandai umi, abi balik je semua dah siap, tinggal angkat barang dan jalan.

Cik auni: Umi…takpe ke, rasanya muka cik uni ni lebih besar dari umi la……

Umi : tak pe la sayang umi, nanti senang orang nak kiss…..kan comel tu….

Sampai rumah wan umi ngn tok ki, eh! Ada pak ngah dgn mak ngah, diorang pun baru sampai. Wah! Ramainya orang kat rumah tok ki.

Malam tu, cik su telah buatkan cik auni susu, cik auni rasa sanagt terharu, cik su baru dua tahun, tapi dia subuk nak jaga cik auni. Malam tu, lepas mak ngah masuk tido, umi, wan umi ngan mok su tengok tv, drama filifina, ada kawan cik auni telah dilahirkan sebagai ikan duyung, lepas tu mak dia lepaskan la dia dalam laut tuk tinggal dgn ikan duyung yg lain, kebetulan, cik su pulak tgh melalak sbb kena marah dgn wan umi dia tengok je ikan duyung tu berenang dlm laut, dia menangis lagi kuat sambil sebut nama cik auni, siap jari tunjuk kat tv tu……terharu betul, sebab cik su ingat cik auni yg kat tv tu, (kira macam umi buang cik auni la!) ~ sedih pulak! Umi sayang cik auni la cik su….

Hari ni abi ajak balik KL, yg luar biasanya cik su menangis bila tgk kitorang smua dlm kereta nak balik, cik su sedih sbb baru je dapat jumpa cik auni, dah kena tingal balik semula,. Hari raya haji ni, cik auni dapat cousin baru, mak ngah dgn pak ngah sibuk trening jaga cik auni. Best asyik kena layan je hehehe!

*sekian laporan cik auni dari desa aman 2, umi sakit kepala la, esok dia nak kerja…hihik! Ok cik auni nak tido…babai =pumi!!!!!! oni nak susu……ZzzzZZzz….(curi uminya signature....hihih!)


2 pasang kaki:

miss oren said...

fuiyyo..tembam yang amat itu baby..muuuuuah..kiss skit dari kakak oren..muahahaha..eh ke auntie?hikhik

ch@ said...

waa kakak, ok la tu :) auntie oren la...kakak pulak :) tapi mmg de je org kata cik auni ni adik kpd kite, wakakaka! hasil mengasuhnya selama 4 bln stengah, kuar dulu 1.8 je :)

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in