Cik Auni dalam dilema??

Monday, 9 November 2009

comel tak saya ni, seksi sikit la....opss!!!

apabila cik auni menonton aksi mr.bean

Hu! Hu! Baru terhegeh-hegeh nak update blog, padahal mengerah orang suruh orang update blog boleh pulak, no ideamcm ni la agaknya keadaan orang yg selalu aku kerah utk update blog, bukan apa korang punya cerita dan ceriti mmg menarik minat aku yg suka membaca ni…sorry ek kepada korang yg kena kerah ngn aku tu, hehehe!

Cik auni sudah terbongkang ketiduran, penat gaknya. Sekarang dah tak berapa mau tidur lena waktu siang, asyik nak main-main-main-main, bukan pandai nak main sendiri. Kena tinaggal bersendirian, mulalah menjerit mintak simpati – adeh!! tak tahan aku mendengarnya. malam plak, awal malam tidur, jap lagi kol 10mlm ke 12mlm tu sambung main lagi, pastu tido tak sedar diri sampai la pukul 6.00 pagi, aku pun terus bgn siapkan dia dan aku bersiap tuk gi kerja, jadual baru aku, so far lepas sunat ni dia agak baik dan pandai sudah buat muka tak de moodaih! tetap comel.

Mata aku pun dah agak kuyu-kuyu mintak tido, tunggu la jap lagi, nak tengok awan dania~kuingin terbang tinggi di awan, bersama bintang bersama bulan~ hentam je lirik ni, aku mmg berangan je la nak jadi pramugari tu, ketinggian tak mencukupi. Berat pun sipi-sipi je.

Hujung bulan ni, ada kenduri kawen kawan sekolah aku, buat pengetahuan korang aku tak pernah pun attend kenduri kawen kawan sekolah aku semenjak aku bujang sampailah aku dah ada anak.

Bukan apa memikirkan jarak yg berkilometer ni bertambah lagi dgn jadual kerja mr.abi yg tah mmg dr azali aku tak paham-paham membuatkan aku hanya berangan-angan nak pergi ke acara tu – alasan ni boleh terima tak?

Pastu aku takut la nak suarakan ngn mr.abi, huhuhu tah la aku pun tatau cuak, tapi kawan skolah dia aku lenjan je pergi~sebab dia yg bawak aku gi, kalo kawan skolah aku???~ dia gak yg kena bawak huhuhu….caner ni? lagipun, dalam ramai-ramai kawan skolah yg attend kenduri aku hari tu baru 2 orang je pun yg berumah tangga, sorang aku tak gi sebab, aku baru je lps cuti melangsungkan perkahwinan, tapi kawan ni aku gi melawwat masa dia dalam pantang, lagi sorang aku tak gi sebab aku dalam pantang, takkan aku nak milih-milih cam tu kot..alaaaaa, pe nak buat ek?

Nak kena mintak bebaik ni sebab tahun ni aku berhari raya haji dgn family dia…alaaaa….melepasla lagi! Huhhu! Ta…pi yok mama cik auni dah usha2 tanya balik ke raya haji ni? eheheheh macam ada harapan je…tunggu je la caner.


4 pasang kaki:

:: Cikgu Wiween :: said...

waaaa pp gebu auni nih. macam nak cubit2 aje. ehehe :p

ch@ said...

sila-sila, mari cubit-cubit pp dia beramai-ramai :)

SeliPaRcHanteq said...

hahaha comey2...

ch@ said...

hehehe saper yg cumey tu? cik auni or umi dia?

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in