:) oni dah besar --)@

Monday, 12 October 2009

seorang budak yg sgt bijak+nakal

dak oni dera umi, dia ajak borak ngn lawan ketawa time awal pagi menjelma - ada yg tido dlm kreta ni kang! aku pun apa lagi, aku kejut mr.abi soh dia layan anak kesayangan dia ni, byk krg asam aku dah seharian jaga dak oni ni, dia lak nk tido lena-lena ya, no way! BGN! BGN! layan anak ni, dah 3 jam dok merengek je, tah nak apa.

dgn rela hatinya mr.abi pun bgn, lyn dak oni ni, dukung kuar masuk bilik, jln g dpr, bg susu malangnya, dak oni ni tak gak tido, akhirnya aku gak yg bgn tukar kan pampers dia, timang sket², pujuk² manja, pastu aku biarkan je dia baring dgn mulut yg masih gak bising. disebabkan aku kena bgn pg-nk kje! jadi aku terpaksa gak tido, kot tak asyik kena bahan ngn izma dan mizi (nnt korang rasa la sendiri!) dan biarkan oni ngn mulut bisingnya.

akhirnya, aku bgn pagi td tgk dak oni dah pun lena dgn tak b'kutik, bantal tah kemana, selimut tah kemana, amboi... bila siang tidonya sgt lena. sampaikan aku hntr dia gi rumah pengasuh pun dia tak sedar. haha! nakal dak oni nih!



5 pasang kaki:

:: Cikgu Wiween :: said...

weeeee comei betui anak awk nih cha. meh nak menculik buleh? eeehehehe

ch@ said...

wah gittu, apa nak culik!!! owh TIDAK!!! abi dia polis taw, hah! try la culik ank kesayangan dia ni, kalo berani.

tapi nmpk muka nakal dia kan cikgu wiween!!!

UnGu VioLet said...

cutenyer die.. macam umi die jugakla kan.. :)

sya said...

ok la tu hubby nak bangun jaga anak malam2. ada setengah org tu, tak bangun langsung. kejut pun buat tak reti. anak nangis kuat, takkan la tak terjaga. saje buat tak bangun la tu, benci. buat anak pandai, menjaga malas pulak. huhu..

p/s: nama dekat2 same :)

ch@ said...

ungu violet;
alaa bodek la tu, mentangla dh lama tak jenguk kita kt sini :)

sya;
hehe kekadang mmg dia tak bgn, tapi kita kjt gak, pksa, korek2 bijik mata dia tu bg bgn. ayat yg last tu, kita mmg stuju sgt. ank br nk besar sibuk dh nk bg adiknya... hish x menyabar btl.

p/s: xde blog ke? ke kita dh add?? hehe :p

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in