Kerinduan Bertamu

Wednesday, 30 September 2009

cik auni dgn senyuman manis! rindu!!!

Align CenterHa! ha! mata ku sdh mula kuyu, sat lagi aku akan layan 'buku muka' <- kata Izma smpai ke petang akibat sdh kemalasan. Saat mataku layu ini kepala otak pun teringat akan cik auni, waduhai! lagi dah tinggal bersama ni, nak berpisah sehari rasa macam bertahun-tahun nak jumpa. Malam tadi dia tido lambat sbb tu le aku pun ikut tido lambat. Sekarang ni, ragamnya blm byk lagi.

Routine aku pun dah berubah, pagi² sblm aku g keje aku tkrkan pampers dia, kang dia dh tido mmg tak sedar² diri. Pastu aku angkat, dukung dia g hantar kat rumah pengasuh. Turun tgkt 11 blok A, jln sikit naik tgkt 14 blok B (excercise) mmg tak de can la bdn aku naik cenggini. Pastu aku turun, patah blk blok A, sbb kreta aku mmg park kat dpn lift basement tu blok A.

Blk kje, aku park kreta terus gi blok B amek cik auni, biasanya time aku amek mesti dia tido, tido memanjang. Aku dah tak brape susah sbb masa aku amek dia dah dimandikan siap², so blk tu terus je la aku buat kerja² rumah ~ masak, basuh baju, kms rumah ~ pas dah setel barulah aku layan cik auni <- tu pun kalo dia celik la.

Itu la routine baru aku, apabila ada cik auni :) sgt seronok bila mr.abi xde, sbb aku dah ada kawan, cik auni akan teman kan umi dia smpai mr.abi blk.



2 pasang kaki:

Hasanah Husin said...

huhu,akak anak satu boleh lagi buat kerja2 rumah sikit, bila dah 2 masak pun tak sempat. Last2 hujung minggu jer masak itupun kalo tak keluar kemana2.

ch@ said...

ooo camtu ek, kite tatau la mcm mana nnt k sanah, tggu je la akn dtg, update blog pun tah smpt tah idak :p

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in