Makan Free

Wednesday, 17 June 2009

Ngehehe, cuti Sabtu & Ahad, dihabiskan dgn party menaikkan berat badan, apa tak nya makan free dua hari tu. Setelah beberapa minggu bercuti di rumah mr. abi mengajak aku utk punch-card (balik Langat) aku pun dah naik rindu dgn adik ipar aku yg dua org tu.

Aku bertolak dari rumah pada tengah hari-tak payah masak lor! Disebabkan jalan menghala ke Langat melalui Ampang, aku mengajak mr. abi utk m'hadiri kenduri Chek Ijam, nway Chek Ijam ni adalah kawan kpd seorang makcik (aku tidak suka menyebut namanya), senang cite aku dah kawan la ngn Chek Ijam ni, yg klakarnya setelah dikaji dan diselidiki rupanya mamat ni sama tarikh lahir dgn aku, bukan takat tarikh je sama bahkan tahun lahir pun sama. Padan la aku boleh ngam ngn dia walaupun asyik b'cakaran. No affair between us okey, just friend! then, Selamat Pengantin Baru buat Fizam & Kamila, cantik busana pengantin tu, nampak meriah! Bulat bijik mata dia tgk aku dtg, so tak dapat nak tunggu lama sebab mr. abi kena masuk kerja. Terus sahaja balik ke Langat
.
Esoknya kitorang keluar awal, rasa macam tempat tumpang tido je kat Langat ni =) de masa nnt blk lagi, tak jauh mana pun. Kali ni ke majlis kawen kawan kpd mr. abi (satu platun) masa training di pulapol dulu. Majlisnya agak meriah dan gah, ye la inspektor katakan, so aku pun menumpang kasih la =) Nasib baik ada isteri kawan mr. abi-Kak Aida, jadi...tidaklah aku kebosanan sangat. Banyak ketawa daripada bercakap.

Makan pun sedap dan selesa dalam tempat beraircond, walaupun aku tak dapat joint mr. abi makan dgn team sword barrel. Selalunya aku mmg dapat layanan sama dgn ahli sword barrel, kali ni tak dapat plak =) Selamat Pengantin baru kepada Faiq & Fida, tema sama ngn kitorang la-tuqouise. Mr. abi dah janji nak bawak aku gi The Mines, tapi dia masuk keje malamnya maka rancangan ditunda, muka aku mmg dah lain macam time ni...dia bawak aku mggu depan je. boleh tgk wayang (bodeklah tu!) so terus je la balik rumah.

Mr. Abi Erwandi dgn isteri terSAYANG :p Umi Syasya

Esoknya, mr. abi hantar aku pi keja, utk memujuk dia telah membelikan aku 'sunsweet' hehehehe! akhirnya, dapat jugak! dan terima kasih kepada Bonda Faezzah, sbb katanya makan sunsweet ni dapat elak semelit, so far berkesan la buat masa ni =)

10 pasang kaki:

*shay* said...

wah senyum lebar yerk dapat makan free... memang makin tembam la dak ijo nih... :D

Puteri Amna Balqies said...

caye mcm tahu jew "makcik" ittew sape??

F.a.i.z.z.a.h said...

wah..dah gumuk arr!

sape erk makcik tu? akak kenal ke?

F.a.i.z.z.a.h said...

doc yang saran kan akak makan sunsweet tu taw! hehehe..so skang akak saran kan sya plak arr..

makan 5 ketul sehari. jgn lelebih, kang cirik arr plak.. :p

ch@ said...

mama shay,
hihi! sronoknya dpt puji canni :p

Aqies,
hehe! bgs-bgs, mmg awak mmg seorang yg cekap :p

bonda faezzah,
makcik? teramat la kenalnya :p
owh! xbley mkn bebyk ke? mula² tu rasa cam pelik je, dah mkn mmg rasa sedap lah :p

Puteri Amna Balqies said...

huhuhu caye kan kwn awak!! da semestinya kite bersama2 anti same ittew "makcik"..huhuhu..

F.a.i.z.z.a.h said...

MAKCIK tu???? :p ohw ye ke? erk..ader skandel ke?

ch@ said...

aqies,
kekeke MAKCIK minah sebelah rumah!wakaka :p

bonda faizzah,
mestilah ada scandel....upss! sorry ye MAKCIK! 'che ijam, dah tak available' dia dpt wife lebey cantik dari uuuuuu! upss!

F.a.i.z.z.a.h said...

Opppss..i dh tau citernya! hahahaha, oo, gitu ek! kesian ek..

ch@ said...

kesian........kesian.......:)

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in